Nimalo elegantni

Horoskopski znakovi koji su 'operirani' od finih manira

Profinjenost im nije jača strana, koliko god se oni trudili biti fini, ovi horoskopski znakovi jednostavno ne mogu. U njihovu obranu - zvijezde tu imaju prste pa su jednostavno nemoćni

profimedia-0342317117.jpg
Foto: Profimedia.hr

Znaš one ljude koji uđu u prostoriju i blistaju, profinjeni su i sve što rade izgleda nevjerojatno elegantno - čak i kada piju pivo iz boce. Oni kao da su rođeni s manirama. Što nije daleko od istine, uzmemo li u obzir da astrologija ima prste, nećeš vjerovati, ali i u domeni finog ponašanja.

Image
Samotni i neovisni

'Vukovi samotnjaci': Ovi horoskopski znakovi uživaju u samoći radije nego u društvu

Image
Foto: Pexels

Isto tako kako su zvijezde nekima dale profinjenost, drugima su je uskratile pa koliko god se oni trudili biti elegantni, ne polazi im za rukom. To nije loša stvar ni nešto krucijlano u životu, no zanimljivo je za primijetiti. U nastavku ti otkrivamo koji su horoskopski znakovi "operirani" od manira i potrebe za finim stvarima.

Djevica

"Kao tjeskobni zemljani znak, kojim vlada pedantni Merkur, Djevice jednostavno nisu u stanju djelovati smireno i prepustiti se, što uveliko utječe na to kako ih doživljavamo", objašnjava Rachel Clare, astrologinja , za portal Best of Life. Staloženost je ta koja daje osobi eleganciju. Djevice definitivno nisu staložene.

Što se tiče materijalnih stvari, "kod Djevica nema mjesta luksuzu jer ga smatraju besmislenim", primjećuje astrolog Kyle Thomas za istoimeni portal. Kod njih prevladava praktična strana pa čak i ako im se nešto jako sviđa, a nema svrhu, radije će uštedjeti, nego spiskati novac na, primjerice, kristalnu vazu.

Rak

Nedostatak profinjenosti kod ovog znaka izravna je posljedica njegove osjetljive prirode. "Kao vrlo emotivni ljudi, Rakovima nije stran dramatični bijeg s mjesta događaja ili javno urlanje kad su im osjećaji povrijeđeni. Indicentost i drama su im u krvi", upozorava Clare. Oni osjećaju stvari toliko duboko da gube kontrolu nad svojim ponašanjem.
"Rakovima vlada Mjesec, te je kod ovog znaka naglasak na udobnosti, a ne na sofisticiranosti i luksuzu”, objašnjava Thomas. Rak te neće oduševiti izborom vina, ali će ti skuhati omiljeno jelo i ponuditi ti ti dekicu kada ti je hladno.

Image
Foto: Pexels

Vodenjak

Vodenjake nećeš susresti u finom restroranu ili na odmoru u nekom mondenom mjestu. Umjesto toga, bit će na prosvjedu ili će pregledavati lokalnu knjižnicu tražeći novu naslov. Vodenjaci su fiksni zračni znak, što znači da su duboki mislioci i vrlo tvrdoglavi kada su u pitanju njihova uvjerenja. "To znači da minglanje na korporativnim eventima i među bogatima i slavnima nikako nije nešto što bi usrećili Vodenjaka", objašnjava astrologinja.
No, nemoj brkati nesofisticiranost s nedostatkom inteligencije. Vodenjak slovi za jednog od najpametnijih znakova horoskopa i ima "prilično distanciranu, analitičnu i intelektualnu osobnost", primjećuje za spomenuti portal astrologinja Kyle Thomas.

Image
Foto: Pexels

Ribe

Odlazak na otmjene događaje i druženje s elitom jednostavno im ne ispunjava dušu. No, otkrivanje novog umjetnika ili ponovno tapiciranje starog stolca itekako jest. Ovo je također znak koji ne mari puno za mišljenje drugih. "Kada su preplavljene i izgubljene u svojim emocijama, ni malo ih nije briga kako ih drugi vide", kaže Thomas. Izaći će iz kuće u radnom kombinezonu i papučama, a da pritom uopće ne primijete koliko neuredno izgledaju. Ribe ćeš prije zateći s bojom na licu, zadovljne onim stolcem koji dovršavaju, nego u elegantnoj haljini i štiklama kako na finoj večeri ispijaju vino.

Image
Foto: Pexels

Blizanci

Ovaj veseli, ekstrovertirani znak lako se može uklopiti bilo gdje, bilo da se radi o kvartovskom kafiću ili hostelu u drugoj zemlji. Uživaju upoznavati nove ljude i razgovarati s njima. Blizancima jezik neprestano radi. "Blizanci će ti bez zadrške otkriti svoju najneugodniju tajnu i detaljno ispričati sinoćnje divlje podvige", kaže Clare. Ne pomaže ni to što žive za tračanje, zbog čega obično upadaju u drame. Dakle, iako su možda upućeni u najnovije trendove, njihovi su postupci izrazito nesofisticirani.

Image
Foto: Pexels

Ovan

Kao i kod Blizanaca, i kod Ovna manjak elegancije izvire iz njihovog ponašanja, a ne ukusa. Ovan se ne boji izraziti svoje mišljenje, bez obzira gdje se nalazi i s kim je. "Od Ovna možeš čuti neprimjerene komentare na večeri na kojoj je gost te svjedočiti pomutnji i neugodnoj situaciji", upozorava Clare.

"Kad se uznemire, Ovnovi su vrlo neugodni", upozorava. Poznati su po svojoj nezrelosti, durenju i ne prezanju ni pred čim kako bi dobili ono što žele. Ispadi bijesa za njih su uobičajena stvar, zbog čega su prvi na listi najnesofisticiranijih horoskopskih znakova.