Problemi u komunikaciji

4 retrogradna Merkura čekaju nas ove godine - prvi počinje 14. siječnja

U 2022. očekuju nas četiri retrogradna Merkura u zračnim znakovima i zemljanim znakovima, a evo kako bi to moglo utjecati na sve znakove

profimedia-0598881159.jpg
Foto: Profimedia.hr

Retrogradni ciklus Merkura događa se kada se čini da ovaj planet komunikacije putuje unatrag jer se kreće sporijom brzinom, a ima jako negativne konotacije u astrologiji jer se tada stvaraju zamke u područjima komunikacije, putovanja i tehnologije. Koliko je retrogradni Merkur postao primjer za mnoge loše stvari govori i činjenica da ga često spominjemo u zezancijama i svakodnevnim razgovorima, ali nam je i "opravdanje" za mnoge loše komunikacije i sitne teškoće.

Image
Dobro je znati

Zabilježi datum: Najsretniji dan u 2022. za svaki horoskopski znak

No, nisu svi retrogradni ciklusi loši, mnogi o njih mogu nam biti velike prilike za promišljanje i ponovnu procjenu različitih situacija. Ovo bi bilo bolje primijeniti jer nas u u 2022. godini očekuju četiri retrogradna Merkura u zračnim znakovima (vladaju intelektualnim područjima) i zemljanim znakovima (praktična područja života). Kako bi se najbolje pripremila za ove periode dobro je vidjeti kada dolaze i kako djeluju na određena područja života.

Ciklusi retrogradnog Merkura u 2022. godini:

  • Od 14. siječnja do 3. veljače
  • Od 1. svibnja do 3. lipnja
  • Od 9. rujna do 2. listopada
  • Od 29. prosinca do 18. siječnja 2023.

Važno je napomenuti da obično imamo samo tri Merkurova retrogradna ciklusa u godini, ali kako objašnjava astrologinja Stephanie Campos-Powell ovo godine nas čeka i četvrti ciklus koji će se dogoditi tri posljednja dana u godini. Također naglašava kako će se ove godine svi ciklusi dogoditi isključivo u zračnim i zemljanim znakovima te će ih učinkovito spojiti iako se radi o suprotnim silama.

"Kada se retrogradni Merkur dogodi u zračnim znakovima onda se otvaraju teme poput komunikacije. To je više intelektualna retrogradnost, pa možda ponovno pregledavamo i promišljamo svoja uvjerenja, način na koji obrađujemo informacije, što mislimo o određenim stvarima i kakva je naša perspektiva", kaže Campos-Powell. S druge strane, retrogradni Merkur u zemljanim znakovima ima veze s opipljivim svijetom. "Naši procesi, strukture koje su uspostavljene na kolektivnoj razini i naše financije. Sve može doći pod upitnik u tom vremenu", kaže dalje.

Image
Foto: Unsplash

Prije nego što je objasnila kako će djelovati svaki ciklus u ovoj godini, dala je i nekoliko savjeta za lakši prolazak kroz ove periode.

Retrogradni Merkur je dobio negativne konotacije jer tada izgleda kao da ništa ne možemo napraviti kako treba. "Iako u tom periodu postoje česti nesporazumi i kašnjenja, u ovim ciklusima samo nam se daje do znanja da se moramo kretati sporije i biti oprezniji, promišljeniji sa svojom životnom energijom", kaže Campos-Powell za Wellandgood.com. Ona predlaže fleksibilnost i usmjerenost te dalje objašnjava što nas čeka u siječnju, ali i sljedećim ciklusima.

Retrogradni Merkur u Vodenjaku i Jarcu: od 14. siječnja do 3. veljače

Campos-Powell kaže da je zanimljivo da se ovaj tranzit događa u "potpuno različitim znakovima" kojima vlada Saturn, planet zrelosti, odgovornosti, discipline i upravljanja. Zbog toga je uvjerenju da će ovo biti najzanimljiviji retrogradni Merkur u godini.

Vodenjak je najveći vizionar u astrologiji, a Jarac je primjer odgovornosti. Vodenjak želi rušiti i mijenjati strukture, dok Jarac želi zaštititi stare, radne strukture koje su postojale. "Skoro kao da imaju slične ciljeve, ali do njih dolaze na različite načine", kaže Campos-Powell. Dakle, prvi retrogradni Merkur 2022. natjerat će nas da ispitamo što funkcionira, a što nije dobro u našim životima.

Image
Foto: Unsplash

Zapitaj se: Koje su moje potrebe? Što funkcionira, a što ne? Jesam li se dovoljno zauzela za sebe ili osjećam da bih mogla ovo bolje odraditi? Kako mogu stvoriti ravnotežu u svojim odnosima?

Retrogradni Merkur u Blizancima i Biku: od 10. svibnja do 3. lipnja

Budući da Merkur vlada Blizancima, on je kod kuće u ovom znaku, kaže Campos-Powell. Kada je retrogradan onda se ponaša vrlo tipično. "Imamo problema u komunikaciji i česte nesporazume, a puno je i tračeva", dodaje ona.

Zbog toga je drugi retrogradni Merkur 2022. vrijeme da budemo posebno oprezni u pogledu onoga što govorimo – osobito kada se ovaj planet pomakne u Bik. Zemljani znak koji cijeni razmišljanje prije nego što se progovori, a počet ćemo i više planirati, osobito putovanje. Nadalje, ovo je dobro vrijeme da prođemo kroz svoja uvjerenja i financije - dva područja u kojima Bik žudi za stabilnošću, što može biti problematično jer retrogradni ciklusi Merkura to baš i ne pružaju.

Image
Foto: Unsplash

Zapitaj se: Kakvu vrstu informacije upijam i utječe li to na mene dobro ili loše? Koje su moje vrijednosti? Služe li oni meni i općem dobru? Gdje mogu biti otvorenija? Gdje mogu smanjiti troškove?

Retrogradni Merkur u Vagi i Djevici: od 9. rujna do 2. listopada

Vaga je horoskopski znak koji cijeni poštenje, ali je i vrlo uravnotežena i romantična. Također voli sklad među ljudima i mrzi sukobe, zbog čega je retrogradni ciklus Merkura u ovom znaku savršeni period za izbacivanje sukoba koje treba riješiti.

"Ovo je vrijeme kada nam je važno zauzeti stav i pozabaviti se problemima koji nas muče i suočiti se s njima, bez obzira koliko zastrašujuće može biti", kaže Campos-Powell. Ako tijekom ovog vremena uspijemo riješiti probleme u odnosima dobit ćemo nagrade u obliku "čvršćeg temelja za naša najbliže odnose".

S druge strane, zemljani znak Djevica obično je perfekcionist, a to može posebno otežati retrogradni Merkur. "Ovo bi moglo biti razdoblje u kojem bi naša rutina mogla biti poremećena, a morat ćemo se prilagoditi", kaže Campos-Powell, dodajući da to baš i nije povezano sa strukturiranom prirodom Djevice.

Image
Foto: Unsplash

Zapitaj se: U kojem području svog života bi manje mogla biti ovisna? Trebam li se smanjiti vrijeme provedeno na telefonu? O kojim odnosima moram ponovno razmisliti? Kako provodim vrijeme izvan posla? Kako te stvari utječu na mene? Kakvo je moje fizičko, duhovno, emocionalno i mentalno zdravlje?

Retrogradni Merkur u Jarcu: od 29. prosinca do 18. siječnja 2023.

Iako će Merkur biti retrogradan u Jarcu u 2022. samo tri dana, ovaj tranzit je još uvijek značajan jer dolazi kao nastavak na prošle. "Na neki način vratit ćemo se na priče s početka godine i siječanj", kaže Campos-Powell. "To bi mogao biti završetak, ako ćeš osjećat da si napredovala, ali imaš još nešto za napraviti onda je ovo pravo vrijeme za to. Ovo bi moglo biti vrijeme za veći zamah i razmišljanje o tome kako ići naprijed", dodaje Campos-Powell.

Zapitaj se: Kako mogu biti nježnija u komunikaciji? Donosim li prebrzo zaključke o bilo čemu? Koja su pitanja u mom životu još uvijek neriješena? Kako ih mogu riješiti?

Image
Foto: Unsplash