Cool mjesto u Zagrebu koje svi čokoljupci moraju posjetiti: Iskoristi vikend i razgledaj Muzej čokolade

Sada kada je pandemija korona virusa polako iza nas i život se vraća u normalnu, ponovno možemo posjećivati cool zanimljiva mjesta, muzeje i izložbe, pa smo mi odlučile posjetiti hit mjesto u Zagrebu - Muzej čokolade

Cool mjesto u Zagrebu koje svi čokoljupci moraju posjetiti: Iskoristi vikend i razgledaj Muzej čokolade

Ova godina po mnogočemu je drugačija – osim što smo ušli u novo desetljeće, dočekala nas je i pandemija korona virusa, prva ljetna sezona bez mnogo turista i najveći potres u posljednjih 140 godina. Par mjeseci sjedili smo kod kuće i čekali da se stvari vrate u normalu, a sada je to napokon i tako. Otvorili su se gradski muzeji, kafići, restorani i kazališta, a uskoro očekujemo i prve koncerte na otvorenom.

Upravo zato što sada ima manje turista no obično, odlična je prilika za posjetiti neka cool mjesta u Zagrebu koja dosad nismo imali priliku vidjeti, a koja su itekako zanimljiva. Mi smo se tako odlučili za Muzej čokolade, relativno novootvoreno mjesto u samom srcu glavnog grada Lijepe Naše, a koje bi trebalo biti primamljivo svim čokoljupcima.

Image

U Zagrebu otvoren prvi hrvatski muzej posvećen čokoladi


Ovaj tematski park posvećen čokoladi i svim slasticama napravljenima od nje prvenstveno je estetski iznimno dojmljiv. Sve od blagajne pa do izložaka, svaki dio ovog muzejčića savršeno je dekoriran i dizajniran kako bi se svidio modernoj Instagram publici. Nježno ružičasti zidovi glavna su odrednica muzeja, a upravo te tople pink nijanse protežu se kroz sve prostorije s izlošcima. Inače, u muzeju se može doznati doista mnogo o povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju čokolade kao i mnoge fun facts o povijesti ljudske konzumacije čokolade.


Šalice iz 19. stoljeća, stari omoti i kalupi za čokoladu, reklame i razni eksponati mezoameričkih kultura provest će svakog posjetitelja od prašuma Južne Amerike do raskošnih europskih kraljevskih dvorova i na kraju ih preko industrijske revolucije dovesti do sadašnjosti i masovne proizvodnje čokolada. Za ulaznicu od 60 kuna posjet ovom muzeju božanskih napitaka itekako se isplati, jer će baš svaki uzrast posjetitelja pronaći nešto za sebe, a svi će moći degustrirati više vrsta čokolade i kakaova zrna.  
Mlađi će tako biti zaintrigirani tekućom čokoladom koja curi iz pipa ili pak biciklom koji melje slavne M&M's-e, a starije će oduševiti činjenica koju malo tko zna – da je naša poznata Mikado čokolada prva čokolada s rižom na svijetu. Naučit ćete kako samljeti zrno kakaa, koliko prosječan stanovnik raznih država svijeta godišnje pojede čokolade, koje su temeljne razlike u sastojcima pojedinih čokolada te zašto Nutellu uopće ne bismo trebali nazivati čokoladnim namazom.


Uz sve to, Muzej čokolade organizira i subotnje čokoladne radionice za najmlađe, a svakog je utorka moguće posjetiti besplatno vodstvo kroz izloške. Na samo kraju, kada smo isprobali sve što nam se nudilo i već pomalo osjećali grižnju savjest zbog toliko pojedene tekuće čokolade, na samom izlasku nismo mogli odoljeti da se ne počastimo nekim od ručno rađenih pralina, čokolada i slastica s potpisom malih hrvatskih čokolatijera.


Muzej čokolade tako je odličan izbor za cijele obitelji, sve čokoljupce ili jednostavno znatiželjnike koji žele vidjeti i kušati nešto novo. Mi smo baš uživali.