Mjesečni horoskop za siječanj 2021

Astro siječanj: Koga to čeka ljubav, a koga veliki problemi?

Sretna vam Nova 2021.! No početak godine će više podsjećati na 2020.

profimedia-0263443605.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Velika promjena je počela sredinom prosinca ulaskom Jupitera i Saturna u Vodenjaka, čime se jača snaga i svijest zajednice, kao i osjećaj povezanosti. Trebat će izdržati izazove u prvim mjesecima 2021., jer će ponekad izgledati kao da smo još uvijek u 2020.

OVAN

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu društvenog života, ciljeva i prijatelja, pa će se nastaviti želja za inovacijom i povezanosti s istomišljenicima. Postaješ društvenija, umreženija, a nada u stvaranje boljeg života je pokretačka snaga. Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične ambicije.
Mars izlazi iz tvog znaka i ulazi u polje novca i materijalnih vrijednosti (7.); dugo je bio u svom Ovnu, ali sada se želiš baciti na nalaženje novih izvora prihoda. No, možeš očekivati i nešto veće troškove. U Biku je otprije i Uran, koji je već uzdrmao osobne financije, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne dobre ideje, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Mogu stradati odnosi s prijateljima ili ciljevi zbog nedostatka sredstava.
Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje karijere pa će tvoja jedinstvena pojava privlačiti uspjeh, pozitivu i popularnost. Iskoristi naklonost šefova za neki napredak. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), tvoju astrološku kuću prijatelja i ciljeva, pa time pojačava komunikacije s grupama i planiranje postignuća.
Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Svi se nadamo novom početku u 2021., nakon ove koju želimo što prije zaboraviti. No, to neće ići baš tako lako, a i svaki početak je težak, još više zbog sadašnje situacije. Tvoj društveni život će biti naglašen, kao i rast broja prijatelja, poznanika i grupa u kojima sudjeluješ, no ne preuzimaj na sebe više nego možeš podnijeti. Možeš čak izabrati samo jedan projekt i bit će dovoljno.
Merkur u zoni karijere (1.-4.) pomaže ti u poslovnom planiranju za cijelu godinu, a sjajno primjećuješ svaki važan detalj. Tri planeta mijenjaju znakove 7. i 8.: Mars je u polju novca, Merkur u društvenim aktivnostima, a Venera ulazi u Jarca, tvoj sektor karijere.
Mars traži nove izvore prihoda, Merkur planira ciljeve, a zbog Venere možeš privući uspjeh i naklonost autoriteta. Ipak, brzo ćeš shvatiti da za sve tvoje planove nema dovoljno sredstava, pa se nemoj ni rastezati više nego možeš. Sunce pomaže poslovni uspjeh (8.) i budi ideale i maštovitost. Odličan aspekt Venere i Marsa ipak ukazuje da i financijski možeš dobro proći, zbog odlično odrađene akcije (8.). Merkurov spoj sa Saturnom i Jupiterom (9.-11.) pokazuje da mudro vodiš poslove, uz sjajnu procjenu i donošenje odluka. Mladi Mjesec u Jarcu (13.) govori o početku nove poslovne faze.
Mars ipak ukazuje na probleme, prvenstveno novčane prirode (11.-15.): možda te neki troškovi ograničavaju, pa smanji ambicije. Ne reagiraj naglo, jer ćeš donijeti pogrešnu odluku. Venera opet priskače u pomoć (13.-14.) i pokazuje da šarm i smireno djelovanje mogu više napraviti od impulzivnih poteza. Koristi svoju inventivnost, ali zadrži granice. Poslovna sfera ti je odlično naglašena cijeli mjesec, stoga se nakon 19. okreni realističnom planiranju. Tvoja ambicioznost je porasla, a to te može dovesti u probleme jer misliš da je put potpuno otvoren. Istina je da moraš zadržati granice, jer od 26. do 31., serija izazovnih aspekata pokazuje ti kolika su ograničenja, prvenstveno novčana. Pažljivim manevriranjem i izabiranjem mogućeg, možeš postaviti dobre osnove za cijelu godinu.
Ljubav je dobro aspektirana, iako ti je strast usmjerena na poslovne poduhvate. Oni odlični aspekti (8., 13., 28.) se mogu primijeniti i na privatnu sferu, naročito ako si u vezi s nekim na važnom položaju. Može biti i iznenadnih izljeva ljubavi i intimnosti, kroz duboko međusobno prožimanje. Oko Punog Mjeseca (28.) pažnju ćeš posvetiti upravo svojim ljubavnim potrebama ili partneru koji traži više tvog vremena, usred napetih aspekata.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu karijere, profesionalnih aktivnosti i javnog života, pa će se nastaviti želja za inovacijom u poslu, kao i razvoj ambicija. Tvoji talenti i vještine su prepoznati. Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične poduhvate.


Mars ulazi u tvoj znak (7.); dugo je bio u svom Ovnu i dizao potisnute frustracije na površinu, ali sada si puna energije i želje za akcijom. No, možeš očekivati i nešto više vanjskih otpora. U Biku je otprije i Uran, koji te već mijenja, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne dobre i inventivne ideje, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Mogu stradati poslovni ciljevi zbog ekonomskih okolnosti i tvojih neobuzdanih reakcija. Ako si rođena u prvih desetak dana svog znaka, očekuj nešto veće probleme.


Bikova vladarica Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje životne vizije, putovanja, stranih zemalja, obrazovanja, pravnih poslova i izdavaštva pa će tvoja inventivnost i iznenadne ideje donijeti dobre prilike u spomenutim temama. Iskoristi ih za napredak. Istovremeno i Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), tvoju astrološku kuću karijere, pa time pojačava komunikacije i planiranje postignuća.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Jupiter i Saturn u zoni životnog uspona (karijere) te na neki način stavljaju u fokus zbivanja. Iako je to dobro vrijeme za ekspanziju i priznanje na profesionalnoj razini, iskoristi ga pomno birajući projekte, kako se ne bi preopteretila.


Napetost između tvoje snažne želje za neovisnošću i slobodom te poriv za ispunjenjem ambicija te malo rastežu u suprotnim pravcima. Postavljanje velikog, dugoročnog životnog plana je izuzetno povoljno u siječnju, pa ćeš s puno unutarnje energije moći sve dobro postaviti. Ne treba zaboraviti ni ljubav, jer u danima 8.-9., 13., 28., imaš velike apetite i potrebu za zadovoljavanjem fizičkih potreba, a i neki iznenadni kontakt može te potpuno oboriti s nogu; idealističko međusobno razumijevanje (23.) do kraja mjeseca prerasta u snažne izljeve strasti i zbližavanja na najdubljoj razini (28.). Mladi Mjesec (13.) je vrijeme kad možeš krenuti s izvršenjem Velikog plana, ali možda je riječ o nečemu (ili nekom) povezanom s obrazovanjem ili stranim zemljama.


Svi su planovi vezani uz posao, a postavljanje projekata za cijelu godinu ti je u fokusu čitav mjesec. Naročito je to prisutno od 19., kad krećeš sa svime, no tad se javljaju i problemi, jer možda ideš s previše energije i naglim potezima. Saturn će te brzo naučiti da moraš ići oprezno i konzervativno sljedeće dvije i pol godine, pa dobre prilike u 2021. iskoristi pažljivim izborima. U suprotnom, bit ćeš frustrirana i nezadovoljna, iako si na dobrom putu. Napeti dani su 11.-15.., 20.-27., te zadnja dva dana siječnja. Gledaj na njih kao na lekciju i prepreke koje moraš polako prelaziti, ali vidjet ćeš stazu kojom moraš ići. Konstruktivno usmjeravanje napora je ključno cijelu godinu (a ne samo 'sljedeća dva tjedna'). Naporan rad će biti prepoznat.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu dugoročne životne vizije, stranih zemalja i obrazovanja, pa možeš unijeti više stabilnosti u svoj veliki plan, postizanje akademskog zvanja ili poslove s inozemstvom. Pažljivo planiraj i djeluj konzervativno. Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične ambicije.


Mars ulazi u tvoje polje unutarnje psihologije (7.); dugo je bio u svom Ovnu, ali sada će dizati stvari iz podsvijesti na površinu, a to mogu biti potisnuta ljutnja, frustracije i okolnosti na koje ne možeš utjecati. U Biku je otprije i Uran, koji te već malo prodrmao, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne, nekontrolirane izljeve ljutnje. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Zato se odmaraj, nauči tehnike smirivanja i pazi na redovit san.


Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje dijeljenih resursa, emocionalne potpore i seksa. Iskoristi ovaj tranzit za duboko spajanje s partnerom ili za poboljšanje svojih ulaganja i financija. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), pa time pojačava komunikacije i učenje, te mogućnost putovanja.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Jupiter i Saturn će naglašavati tvoj sustav vjerovanja, obrazovanje i želju za širenjem horizonata; sad ćeš biti hrabrija i manje se baviti detaljima, za razliku od inače. Zanima te šira, dugoročna životna slika. Kontakti sa stranim zemljama, izdavaštvo i znanje, učenje o drugim kulturama su tvoj primarni interes. No, ne pretjeruj i ne svaštari, već pažljivo izaberi čime ćeš se baviti, inače će te hladni Saturn opet naučiti lekciju.
Mars ulazi u tvoju zonu podsvijesti, pa zajedno s Uranom može izazvati buđenje potisnutih frustracija, možda jer shvaćaš da nećeš moći napraviti sve što želiš. Dani kao što su 11.-15., 14.-21., 20.-26., i 30.-31., mogu djelovati kao postavljanje okvira za tvoje djelovanje. Nestrpljivost ti može biti neprijatelj, ali ti govori čega se trebaš osloboditi na psihološkoj razini.
Osmo astrološko polje je odlično aspektirano cijeli mjesec, a odnosi se na zajedničke resurse, dijeljene financije te emocionalne i intimne potrebe. Venera već od 8. donosi sjajne kontakte s Marsom i Uranom, pa si u prilici podmiriti obveze ili uložiti u nešto s partnerom (poslovnim ili privatnim). Istina, ovakav položaj planeta ljubavi češće govori o snažnoj seksualnosti, a prepuštaš se zagrljajima možda i iznenadno i spontano. Moguće je i da ćeš upoznati nekog novog ili održavaš tajni odnos (13.-14.), no sve prerasta u više razumijevanje i snažno, strastveno spajanje (28.).


Iako sam prije nabrojao izazovne aspekte, činjenica je da su isprepleteni s onim veoma povoljnim, pa samo moraš pažljivo naći svoju stazu; ne donosi nagle odluke, već prouči svaki detalj i tek onda idi putem koji je realniji. Možda malo sporiji ili naporniji, ali je sigurniji. Jedini neprijatelj ti je nervoza i podsvjesne, nekontrolirane reakcije, zbog čega možeš donijeti krive odluke. Oslobodi negativnu energiju kroz ljubavne aktivnosti ili dobro upravljanje financijskim i drugim resursima.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RAK

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u Vodenjaka i tvoju zonu dijeljenih resursa, zajedničkih financija i emocionalne sigurnosti, pa možeš unijeti više stabilnosti u novčane obveze i ulaganja. Pažljivo planiraj i djeluj konzervativno. Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične ambicije.


Mars ulazi u polje društvenih aktivnosti, prijatelja i najvažnijih ciljeva i nada (7.); dugo je bio u svom Ovnu, ali sada se želiš baciti na ostvarenje planova i povezati se s istomišljenicima. No, možeš očekivati i nešto problema. U Biku je otprije i Uran, koji je već uzdrmao ovo područje, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne dobre ideje, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Mogu stradati odnosi s prijateljima ili ciljevi zbog nedostatka sredstava; možda imaš i neke obveze koje ne možeš podmiriti.


Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje partnerstva pa će tvoja šarmantna pojava privlačiti zainteresirane osobe i podići ti popularnost. Iskoristi ovaj mjesec za uživanje ili nalaženje nekog tko ti odgovara. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), tvoju astrološku kuću prijatelja i ciljeva, pa time pojačava potrebu za planiranjem financijskih obveza.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Venera u polju partnerstva je uvijek dobra vijest, jer je to jedan od najboljih položaja ovog ljupkog planeta. Ako si u predanoj vezi, uživat ćeš s dragim u divnim trenucima, punim seksualnog naboja (8.-9.), koji se miješa sa snažnim razumijevanjem i zajedničkom vizijom. Mladi Mjesec u toj zoni (13.) nagovještava novu fazu u odnosu; ako si slobodna, moguće je da ćeš naći osobu koja te obara s nogu, jer taj dan dolazi i do aspekta s Uranom. Iznenadni kontakt s nekim iz društvenog kruga i snažna privlačnost mogu se kroz idilične zagrljaje brzo pretvoriti u strastvene trenutke (28.).


Ne zaboravimo da Jupiter i Saturn upravo naglašavaju zonu emocionalnog dijeljenja i intimnih odnosa, pa je to područje u kojima tražiš ispunjenje. Nemoj ići s prevelikim očekivanjima, već polako i postupno gradi svoje zadovoljstvo. Ovaj sektor se odnosi i na dijeljene financije i zajedničke resurse, dakle na dugove, kredite, posudbe i ulaganja, pa ovi planeti nagovještavaju kako postoji način uvođenja reda u obaveze, ali samo na organiziran, konzervativan način, uz velike napore i strpljivost. Brojni dobri aspekti kroz mjesec govore kako pažljivom analizom i pravilnim odlukama možeš postaviti dobre temelje financijske sigurnosti. Ne postoji prečac, pa ćeš vjerojatno morati revidirati neke od svojih ciljeva, iako Mars i Uran imaju ozbiljne planove i želje. Nemogućnost ostvarenja željenog te može prilično frustrirati kroz mjesec, a naročito od 26. do 31. Imaš li neke novčane odnose s prijateljima, može doći do ozbiljnih problema u odnosu, npr. ne može li netko vratiti dug.


Prilagodi svoje želje i planove realnoj situaciji, a držanjem zadanog reda, postupno ćeš sve dovesti na svoje mjesto. Pun Mjesec (28.) govori o nekom većem trošku kojim se moraš pozabaviti ili u fokus stavlja tvoje prihode.
Siječanj stavlja u fokus tvoj intimni život i moguće produbljavanje bliske veze ili povećano razumijevanje sebe i onoga što te pokreće. Prihvati unutarnje promjene kako bi bila snažnija. Bit će prilika ove godine za nalaženje podrške, financijske ili emocionalne, ali ne oslanjaj se previše na podizanje kredita ili posudbe.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu partnerstva i najvažnijih odnosa i veza, pa će se nastaviti želja i potreba za ozbiljnim, trajnim odnosom, moguće i brakom ili rješavanjem sadašnje veze u kojoj možda niste zadovoljni. Jupiter će ti donijeti dobre prilike, a Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima.


Mars ulazi u polje karijere, profesionalnih aktivnosti i javnog života (7.); dugo je bio u svom Ovnu, ali sada se želiš baciti na ostvarenje ambicija i napredovanje. No, možeš očekivati i prepreke i otpore. U Biku je otprije i Uran, koji je već uzdrmao ovu zonu, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne proboje, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Mogu stradati važni odnosi (sa šefovima) ili poslovni ciljevi. Ako si rođena u prvih desetak dana svog znaka, očekuj nešto veće probleme.


Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje svakodnevnog rada i zdravlja pa ćeš biti popularna na radnom mjestu i imati dobre uvijete. Iskoristi ranu naklonost šefova za neki napredak. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), što ukazuje na razgovore s partnerom, dogovore, ali i poslovne pregovore.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti

Jupiter i Saturn će dati veliki poticaj tvojim najvažnijim odnosima tokom godine i pomoći ti poboljšati sadašnji status. Jupiter svuda donosi dobre prilike, pa ćeš, ako si slobodna, naići na nekog tko ti veoma odgovara, a Saturn daje ozbiljnost odnosu ili govori o takvom čovjeku. Oni koji su u vezi, razmišljaju o višem koraku, a Lavice koje nisu zadovoljne, mogu se odlučiti na raskid i nalaženje nekog puno boljeg. Samoj će ti biti jasnije što zapravo želiš u svim glavnim odnosima, privatnim ili poslovnim. Tvoje sposobnosti pregovaranja se poboljšavaju, rastu i bolje razumiješ drugu stranu. Veze koje se sada započnu, obično su trajne, uspješne i sretne.


Uz to, Mars će se (7.) pridružiti Uranu u polju karijere, profesionalnih aktivnosti i javnog života, pa se s velikom energijom bacaš na ostvarenje ambicija. Možda i prevelikom, jer žustrina neće ubrzati nadoknađivanje izgubljenog u prošloj godini. Opet su važni odnosi i kako nastupaš prema drugima, zato budi mirnija i organiziranija u nastupu i razgovorima, jer inače možeš naići na otpor autoriteta i nepremostivi zid. Postoje, srećom, načini za postizanje željenog, iako s revidiranim ambicijama i realnijim pristupom.


Upravo Venera svojim ulaskom u zonu svakodnevnog rada (i zdravlja) od 8. donosi sjajnu priliku za radni uspjeh, što te odmah oraspoložuje. Uvjeti na poslu su odlični, kao i odnosi s kolegama, a tvoje inventivne ideje i šarmantan pristup (13.) pokazuju da se na tebe može osloniti. Ni financijski učinak nije zanemariv, pa tako snažno motivirana pokušavaš i više nego je moguće. Ambicije trebaš držati pod kontrolom i prihvatiti sporiji, sigurniji put. Mladi Mjesec (13.) govori o početku novog radnog projekta. Posebnu strast i snažne nagone za uspjehom iskoristi oko 28., usred svih prepreka koje moraš zaobići. Naime, izazovni aspekti su posebno jaki 26.-31., iako te veliki napori pritišću i 8., te 11.-15.


Oni sjajni Venerini aspekti su primjenjivi i na ljubavni život, a nekoga možda upoznaješ preko posla ili te privlači kolega. Pun Mjesec (28.) upravo ukazuje na tvoje potrebe, nakon što si se u prethodna dva tjedna više bavila partnerom.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu svakodnevnog rada, obveza i zdravlja, pa će se nastaviti želja za uspjesima, kroz organiziranost, ali i veće napore. Jupiter donosi dobre prilike, a Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične ambicije.
Mars ulazi u polje dugoročne životne vizije, obrazovanja (7.); sada se želiš baciti na ostvarenje velikog plana, postizanje akademskog uspjeha ili projekata u izdavaštvu. No, možeš očekivati i nešto veće troškove. U Biku je otprije i Uran, koji je već uzdrmao planove, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne dobre ideje i proboj, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Može doći do poremećaja u radnim temama.
Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje prave ljubavi pa će taj životni sektor biti veoma dobro aspektiran. Iskoristi okolnosti za nalaženje partnera, uživanje u postojećem odnosu, ali i snažan kreativni izražaj. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), što ukazuje na radne pregovore, planiranja i povećanu komunikaciju na poslu..
Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Sjajne vijesti treba ipak staviti na prvo mjesto, jer ljubavni život dobiva divan poticaj ulaskom Venere u zonu ljubavi (i kreativnosti i djece) od 8. Već taj dan stupa u odličan aspekt sa svojim partnerom Marsom i nudi sva željena zadovoljstva. Kad kontaktira i Uran (13.), dobivaš novu, neočekivanu priliku za uzbudljive trenutke s posebno privlačnom osobom koja te može oboriti s nogu. Ubrzo otkrivate da dijelite slične ideale, što produbljuje emocije, a 28. donosi snažno, strastveno spajanje na svim razinama! Mladi Mjesec (13.) potvrđuje mogućnost ulaska u novi odnos ili govori o novoj fazi u postojećoj vezi.


Jupiter i Saturn su ušli u tvoj sektor rada i svakodnevnih obaveza (i zdravlja). Tvoja rutina, radni zadaci nastavljaju se širiti, a i zdravlju trebaš pristupiti organizirano i uz više discipline pa ćeš se puno bolje osjećati. Naime, nova situacija će ti donijeti dobre prilike u poslu, ali uz više odgovornosti i obaveza, što govori o potrebi racionalnijeg rasporeda energije. Redovno vježbanje i zdrava prehrana mogu biti ključni.


Vratimo se poslu: ne preuzimaj na sebe više nego možeš obaviti, iako je poznato da se na tebe svi mogu osloniti. No, dugoročni životni planovi mogu malo stradati ako si mislila da će sve strelovito krenuti prema gore. Ovaj mjesec imaš puno dobrih aspekata koje trebaš iskoristiti, no budi realna kad je u pitanju ocjena što sve možeš ispuniti. Bit će dana kad će te puno toga nervirati ili tražiti veliki mentalni napor, no tvoja sposobnost organizacije će te izvući. Poseban pritisak očekuj od 26.-31., no tvoja kreativna strana naći će načina. Ovo se odnosi i na teme obrazovanja ili poslovanja s inozemstvom, kao i izdavačke djelatnosti i pravne poslove. U zadnjim danima se posveti i svom duševnom, psihičkom zdravlju; osami se malo i napuni baterije. U tome ti može pomoći partner svojim zagrljajima ili tvoji vlastiti kreativni talenti jer sada možeš naći zadovoljstvo i u radu.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu ljubavi i kreativnosti, pa će se nastaviti želja za inovacijom i konkretnijim rezultatima korištenja talenata koje imaš. Neki od njih možeš koristiti za zaradu, a Saturn daje organizaciju i ozbiljnost aktivnostima, pa je važno unijeti disciplinu u svakodnevne napore.


Mars ulazi u polje dijeljenih financija, emocionalne potpore i intimnih odnosa (7.); dugo je bio u zoni partnerstva, ali sada se želiš baciti na rješavanje nastalih obveza. No, možeš očekivati i neke teškoće. U Biku je otprije i Uran, koji je već uzdrmao ovu zonu, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne dobre ideje i poduhvate, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Mogu stradati kreativni projekti zbog nedostatka sredstava.
Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje doma i obitelji pa se tamo sada osjećaš najugodnije. Iskoristi vrijeme za poboljšanja, više topline prema ukućanima i primanje gostiju. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), zbog čega planiraš projekte i vodiš razgovore s partnerima.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Tvoja kreativna, zaigrana strana će nastaviti rasti, što je posljedica ulaska Jupitera i Saturna u polje ljubavi, kreativnosti i djece. Jupiter će donositi povoljne prilike za ljubavne užitke, a Saturn nekoga na koga možeš dugoročno računati. S druge strane, ako je riječ o tvojim kreativnim talentima, vjerojatno ih koristiš u poslu, što znači i uvođenje više reda i discipline u aktivnosti, a to već više predstavlja obavezu i odgovornost. Dakle, neki umjetnički talent nećeš moći koristiti samo 'po inspiraciji', već po unaprijed zadanom rasporedu, jer od tih sposobnosti zarađuješ.


Zabava, hobiji i lagane ili sportske aktivnosti su nešto u čemu uživaš, ali također tome pristupaš organizirano i s više discipline. S druge strane, ulazak Marsa u zonu dijeljenih financija i resursa, gdje je već Uran, ukazuje na potrebu rješavanja novčanih obveza, naročito ako si sada preuzela nove. Savjet je da to činiš s mjerom i što je manje moguće, ali vjerojatno tvoji kreativni projekti zahtijevaju ulaganja. Tu bi mogla naići na velike prepreke i probleme tokom mjeseca, naročito u zadnjem tjednu. Srećom, oni povoljni aspekti pružaju ti mogućnost manevriranja između teškoća, no pametnije je biti realniji u procjenama.


Situacija kod kuće je zaista sjajna, nakon ulaska tvoje vladarice Venere u polje doma i obitelji (8.). Možda radiš od kuće (baš na kreativnom projektu), ali ovdje vlada vedra atmosfera i dobri obiteljski odnosi. Neke Vage preuređuju dom, u što su uložili i sredstva ili su uselile u novu nekretninu. To može biti taj pritisak kredita koji sam spominjao. I ljubav je tu, u tvoja četiri zida, već od 8., kad se prepuštaš najljepšim emocijama i zadovoljenju fizičkih apetita. Razmišljate isto, ugodno se iznenađujete posebnim "začinima" (13.), a oko 28. se osjeća duboko, strastveno prožimanje i spajanje, uz veliku emocionalnu bliskost. Mladi Mjesec (13.) upravo govori o početku nove faze kod kuće.


Ove godine ćeš koristit sve svoje sposobnosti, ali pazi da se ne prenapregneš i ne preuzimaš više obaveza nego ih možeš pokriti, naročito financijski. Saturn traži štednju i disciplinu u izvršavanju plana.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu doma i obitelji, pa prilika za poboljšanjem uvjeta može doći i potreba sređivanja stanja i odnosa u domu. Saturn daje organizaciju i ozbiljnost, možda kao rezultat početka zajedničkog života s nekim ili baš obrnuto.


Mars ulazi u zonu partnerstva i najvažnijih veza (7.); dugo je bio u svom Ovnu, ali sada se želiš baciti na rješavanje odnosa. I fizički apetiti su ti veći, ali pretjerana aktivnost ili agresivnost može dovesti do sukoba. U Biku je otprije i Uran, koji je već uzdrmao odnose, a spoj s Marsom zna iznenadno donijeti novu osobu i snažno uzbuđenje, ali i nepredviđene prekide ili svađe. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Može doći do prekida poslovnog ili privatnog partnerstva, ali uz više samokontrole, ostat će na svađi. Ako si rođena u prvih desetak dana svog znaka, očekuj nešto veće probleme.


Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje ideja, razmišljanja i komunikacija pa ćeš u razgovorima biti veoma šarmantna i snažno privlačiti sve oko sebe. Iskoristi to za napredak i promociju svojih projekata. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), što ukazuje na brojne razgovore kod kuće.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Kod tebe, pojava Jupitera i Saturna će cijele godine označavati uživanje u oslanjanju na temelje tvoje sigurnosti – domu i obitelji. Možda si uselila u novu nekretninu ili unosiš više reda u kućni život, a moguće je da pristupaš adaptaciji i preuređenju. To se ne odnosi samo na materijalnu stranu, već i glavni odnos. Mars se pridružuje Uranu u zoni partnerstva. Kao što već znamo, Uran je već pokazao sklonost naglim promjenama u statusu partnerstva, a Mars sad dodatno podiže atmosferu svojom energijom. Taj spoj obično nije najsretniji, jer mala iskra u krivom smjeru može dovesti do svađa kod kuće. Ove dvije grupe planeta su u oštrom aspektu u najvažnijim životnim sektorima ovaj mjesec, naročito u zadnjih tjedan dana.


Neki će "poboljšati" situaciju kod kuće prekidom veze, možda jer više ne mogu trpjeti stalne napetosti, ali to je najekstremniji primjer. Većinom se sve može riješiti lijepom riječi i diplomatskim dijalogom, o čemu govore pozitivni planetarni aspekti. Držite reakcije pod kontrolom, ma koliko napeti bili u pojedinim trenucima. Naime, Venera ulazi u zonu komunikacija, razmišljanja i ideja (8.), i stvara odlične aspekte s Marsom i Uranom (8., 13.). Dođe li do nesuglasica, najbolje je riješiti sve ljubavnim zagrljajem, jer vam je u ta energija izražena. Ako si slobodna, sva je prilika da ćeš nekoga šarmirati i oboriti s nogu (ili obrnuto), a brzo ćete shvatiti da dijelite i neke ideale. Oko 28. spajaju se Venera i tvoj moćni vladar Pluton, pa se dubinski spajate u izljevima strasti. Naravno, ako nije riječ o ljubavi, na druge djeluješ s puno uvjeravanja predstavljajući svoje projekte; svi ti jednu iz ruke. Tvoj nastup je pun samopouzdanja i sigurnosti, ali nemoj reagirati preburno, ako netko baš istog trenutka ne prihvati sve tvoje sugestije.


Ovaj mjesec ti puno toga može poći za rukom, no pripazi se prepreka i teškoća. Zaobiđi ih na lukav način i prihvati realniju crtu kretanja. Odbije li važan partner (privatni ili poslovni) neki plan, nađi načina za smirivanje situacije, jer će ti sve drugo samo štetiti. Sada možeš postaviti temelje laganom i sigurnog napretka za cijelu godinu.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Tvoj vladar Jupiter te Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu ideja, komunikacija, razmišljanja i kraćih putovanja (prometa) te bliske rodbine, pa ćeš svoje projekte i povoljne prilike moći pretvoriti u nešto konkretno, ali uz puno zalaganja i rada. Postaješ društvenija, umreženija, a nada u stvaranje boljeg života je pokretačka snaga. Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične ambicije.


Mars ulazi u polje svakodnevnog rada i zdravlja (7.); sada je teret obaveza veoma velik pa se pripremi na velike napore, što dovodi i do nervoze. U Biku je otprije i Uran, koji je već uzdrmao radne uvjete, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne prilike za napredak, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Može doći do problema u vezi radnih projekata ili zaposlenja.


No, kako Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje prihoda, izgleda da ćeš uspjeti ostvariti bolju zaradu; iskoristi dobre uvjete na poslu. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), pa je jasno da si zauzeta povećanom komunikacijom, razgovorima, pozivima i mailovima, a i više se krećeš.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


U središtu pažnje ove godine bit će tvoje komunikacije, ideje, intelektualni projekti, odnosi s bliskom rodbinom i puno kretanja (na temelju posla). Tvoj sretni vladar Jupiter širi tvoje vještine i sposobnost uvjeravanja, ali čini i da upoznaješ prave ljude u pravo vrijeme. Steći ćeš nove sposobnosti, ali uz puno discipline i rada, što nije uvijek tvoja osobina. Ipak, uložiš li potreban napor i držiš se rasporeda, uspjet ćeš u svim radnim projektima. No, Jupiter te često čini preambicioznom, pa nauči Saturnovu lekciju o rezanju svega nepotrebnog i nerealnog. Poštuj raspored i obavljaj sve u roku.


Mars ulazi u zonu rada i svakodnevnih obaveza, pa će siječanj donijeti veliki teret i potrebu raspoređivanja energije. Tu je i Uran, stoga očekuj neočekivano. Ne pripremiš li se dobro, naići ćeš na probleme koje je teško rješavati spontano, u hodu, kako ti obično voliš. Naročito su teški dani od 26. do kraja mjeseca, koji od tebe zahtijevaju pokazivanje svih sposobnosti snalaženja.


Srećom, Venerin ulazak u zonu novca i prihoda (8.), govori kako ćeš očito uspjeti sve posložiti i pokazati sve svoje talente i time si osigurati dobra primanja već od tog dana. Sjajna ideja ili inventivno rješenje ti pada na pamet oko 13., baš u vrijeme Mladog Mjeseca u toj zoni. Pokaži da vrijediš svake kune! Oko 28. te obuzima osjećaj snage kroz moćan izražaj svojih sposobnosti zarađivanja.


Ovi Venerini aspekti se mogu odnositi i na ljubav, pa ćeš preko posla upoznati izuzetno privlačnu osobu, s kojom ćeš se spojiti u strastvenom i seksi prožimanju. I u jednom i u drugom slučaju moguće je da je riječ o nečemu povezanom sa stranim zemljama (putovanjem?).


Dobra organiziranost, planiranje i vješta komunikativnost sada su ti glavni aduti. Pripazi da nisi glavom u oblacima, jer može doći do neke nezgode; obično ne gledaš gdje hodaš kad si tako užurbana. Mars i Uran znaju donijeti nezgode, naročito u prometu. Ovomjesečni uspjeh bit će ti vodilja za cijelu godinu, zato ostani pribrana i koncentriran u svakom trenutku.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu osobnih prihoda i vrijednosti, pa će se nastaviti želja za inovacijom i jačanjem stabilnosti. Jupiter donosi povoljne prilike, a Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične ambicije.; štednja je jedan od imperativa.


Mars ulazi u polje ljubavi, zabave, sporta, djece i kreativnog izražavanja (7.); sada si pojačanih fizičkih apetita i željna zadovoljenja čula. U Biku je otprije i Uran, koji je već pokazao da djeluje iznenadno, a spoj s Marsom može donijeti nagle dobre ideje i nove ljude u tvoj život, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Mogu stradati ljubavni odnosi, možda zbog novca, ali to se odnosi i na kreativne projekte.
Venera ulazi u tvoj znak (8.), čime podiže šarm i zavodljivost, te jača popularnost. Iskoristi to za napredak svojih ciljeva. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), pa se više baviš osobnim budžetom, naročito nakon 19..
Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Sretni Jupiter i tvoj autoritativni vladar Saturn ukazuju na životni sektor koji je predodređen za ekspanziju i rast u ovoj godini, a to je zona prihoda i vrijednosti. Jupiter uvijek donosi veoma dobre i povoljne prilike, što trebaš iskoristiti, no Saturn uvjetuje smirivanje prevelikih ambicija i discipliniran, realističan pristup u svaki novčani pothvat. Moći ćeš ostvariti stabilne prihode, ali samo uz štednju i konstruktivan pristup.


U ovoj zoni je i planer Merkur (od 8.), a potpuno tu zonu naglašava i ulazak Sunca (19.). Ovo je vrijeme planiranja godišnjeg budžeta, s naglaskom na svaki važan detalj. Imaš brojne povoljne aspekte koji podižu osjećaj sigurnosti u privatnim poslovima i onim vezanim za dom i obitelj, no Mars i Uran u tom drugom sektoru govore o velikim kreativnim projektima tokom mjeseca. Tu bi moglo biti i problema, jer se sukobljavaju s Jupiterom i Saturnom, pa je potrebno posvetiti dovoljno pažnje realnim financijskim mogućnostima. Pazi da ne planiraš nešto što nije moguće ostvariti i financirati. Problematični i izazovni dani su 11.-15., 20.-26. i naročito zadnji tjedan. Budi spremna na prilagodbu i manju ambicioznost.


Srećom, imat ćeš dovoljno smisla za nalaženje optimalnog rješenja, zahvaljujući prisutnosti ljupke Venere u Jarcu (od 8.). Mars i Uran su u polju kreativnog izražavanja i daju ti veliku energiju za pokretanje projekata. Odlična ideja (13.) donosi rješenje kojim možeš riješiti puno toga, pa se osjećaš veoma moćno i zadovoljno oko 28. Naravno, ovi Venerini aspekti se odnose i na ljubavnu sferu, pogotovo kad je riječ u onim najljepšim užicima. Željna si zagrljaja i spajanja, pa svi spomenuti datumi ukazuju na zadovoljavanje fizičkim apetita i iznenadne, uzbudljive trenutke, a 28. se stapate u dubokim strastima kod kuće. Ako si slobodna, ovaj mjesec možeš naći nekog tko ti zaista odgovara. Mladi Mjesec (13.) upravo govori o početku novog osobnog projekta vezanog uz dom, a sve je povezano s financijskim ulaganjima.


Budi realistična, ne rasteži se financijski više nego možeš, kako bi ostvarila barem nešto od zacrtanog; tako ćeš postaviti temelje svoje sigurnosti i polaganog, ali sigurnog napretka u ovoj godini.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju znak, čime si došla u fokus astroloških događanja, jer su sada naglašeni tvoj identitet i osobnost. Postaješ društvenija, umreženija, a nada u stvaranje boljeg života je pokretačka snaga. Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične ambicije. Ova dva planeta inače djeluju suprotno na neki način; Jupiter donosi dobre prilike, djeluje ekspanzivno, dok Saturn hladno usmjeruje i reže sve nepotrebno.


Mars ulazi u polje doma i obitelji (7.); aktivna si kod kuće, možda radiš "na daljinu", obavljaš popravke. Dom je mjesto prepuno zbivanja i promjena, ali može biti i svađa. U Biku je otprije i Uran, koji je već uzdrmao ovo područje, a spoj s Marsom može donijeti pozitivne promjene, ali i nepredviđene okolnosti i šokove. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Može biti problema u privatnim poslovima, s nekretninom ili u kućnim odnosima.


Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje psihološke stabilnosti pa će ta vedrina pomoći u prevladavanju teškoća. Nakon dugo godina osjećaš se stabilnijom i duševno snažnijom. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), pa sudjeluješ u brojnim razgovorima i pregovorima.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Sretni Jupiter je nakon dvanaest godina ponovo u tvom znaku. Osobni projekti, tvoj identitet i osobnost su predodređeni za ekspanziju. Potrebe i snovi, slika koju projiciraš u okolinu i samopouzdanje nailaze na povoljne prilike za ostvarenje. Vizija boljeg života se čini na dohvat ruke. No, tu je istovremeno i oprezni Saturn, koji će te upozoravati potrebu osjećaja za realnost, a najviše na zahtjeve za dobrom organizacijom i discipliniranim izvršavanjem plana. Dakle, oslanjanje na trenutnu inspiraciju nije pametno, iako uvijek možeš računati na svoje inventivne ideje.
Puno tvojih planova je vezano uz dom: možda seliš u novu nekretninu ili preuređuješ ili radiš od kuće. U toj zoni su Mars i tvoj vladar Uran, pa je dom mjesto prepuno zbivanja. Ako je riječ o obiteljskom pothvatu, osiguraj da su svi jednako zastupljeni, jer sada postoji veća mogućnost sukoba ili svađa ili raznih nezgoda. Pripazi da ne dođe do požara ili problema s električnim instalacijama. No, to su oni ekstremniji primjeri.


Proteklih godina si imala puno unutarnjih, psiholoških pretumbacija, dok si se rješavala tereta iz podsvijesti, koji su te ograničavali u mnogim pothvatima i privatnom životu. Sad si napokon mirnija, a baš u siječnju u tu zonu dolazi vedra Venera i daje ti unutarnju snagu u sigurnost, kojom ćeš postaviti čvrste temelje privatnih poslova i obiteljskih odnosa. Prva dva mjeseca 2021. testirat će tvoj novi identitet, ali možeš pokazati kako se znaš snaći i izabrati onaj pravi put. Zadrži prisebnost pri odlučivanju i ne trči za snovima, već budi realna u izborima. Kroz mjesec će biti izazova (11.-15., 26.-31.) u kojima moraš zadržati prisebnost i ne reagirati naglo. No, tu će se pokazati da se možeš osloniti na novoostvarenu unutarnju snagu, jer ima dovoljno dobrih planetarnih aspekata koji govore o tome.


Ti aspekti ukazuju i na ljubavne užitke, a dolaze od Venere (8.), kad se prepuštaš tjelesnim užicima, baš pod okriljem doma. Osjećate bliskost i iste ideale, a sve završava strastvenim spajanjem oko 28. Pun Mjesec taj dan govori da trebaš posvetiti pažnju partnerovim potrebama, jer su u prethodna dva tjedna ti i tvoje želje bile u prvom planu. Ako si slobodna, naći ćeš nekog s kim ćeš uživati daleko od svačijih pogleda. Samo je važno da ne činiš nešto neprilično i tajno, što može izazvati ljubomoru kod kuće. Moguće je i da si stupila u kontakt s nekim bivšim partnerom, pa obnavljate stare strasti.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Jupiter i Saturn, ili kako ih još zovu 'Velika sreća' i 'Veliki učitelj', spojeni su ušli u prosincu u tvoju zonu unutarnje psihologije, tajni i skrivenog i donose ti priliku za uspostavljanje duševnog mira, ali samo uz odbacivanje svih nepotrebnih tereta iz podsvijesti. Izazovi ti pomažu u tom zadatku, stoga je važno ne padati u depresiju pred nemirom, već očistiti glavu od starih ograničenja koja si sama namećeš. Saturn daje organizaciju i ozbiljnost ciljevima, pa je važno unijeti disciplinu u optimistične ambicije.


Mars ulazi u polje komunikacija, ideja i bliske rodbine (7.); sada si intelektualno veoma aktivna, obavljaš pozive i puno se krećeš. No, možeš očekivati i neke probleme – u prometu ili s braćom i sestrama; u komunikacijama ne budi naporna i nervozna. U Biku je otprije i Uran, koji je već promijenio tvoj stil, a spoj s Marsom može donijeti iznenadne dobre ideje, ali i nepredviđene okolnosti i šokove, možda zbog nepažljivih riječi. Nažalost, kroz siječanj, a naročito zadnji tjedan, brojni su izazovni aspekti prema planetima u Vodenjaku, a neki su posebno teški i ograničavajući. Zbog ljutnje i provala bijesa mogu stradati važni odnosi.


Venera ulazi u Jarca (8.) i tvoje polje društvenih aktivnosti, prijatelja i najvažnijih ciljeva, stoga je ovo pravo vrijeme za kontakte s dragim osobama, a mogu ti pomoći i u ostvarivanju planova. Također, možeš upoznati i nekog veoma uzbudljivog i privlačnog. Istovremeno, Merkur ulazi u Vodenjaka (8.), tvoju astrološku kuću prijatelja i ciljeva, pa time pojačava komunikacije s grupama i planiranje postignuća.


Postoje brojni i jaki izazovni aspekti u siječnju, ali isto tako se isprepliću s onim povoljnim, stoga je na tebi da zadržiš kontrolu nad svojim reakcijama, jer okolnosti ne možeš mijenjati. Iskoristi sve dobre prilike za postizanje stabilnosti.

Mjesečni aspekti


Tvoj duhovni svijet, suosjećanje, privatni život i tolerancija predodređeni su za rast i širenje u ovoj godini. To je važnije nego što misliš, jer unutarnja stabilnost ti daje sigurnost u svim osobnim pothvatima i nastojanjima. Jupiter će ti u tome uvelike pomoći, ali hladni Saturn traži odbacivanje svega nepotrebnog iz dubina podsvijesti, jer tu leži korijen ograničenja koja si sama namećeš. Riješi se starih tereta i nađi duševni mir. Bit će pri tome izazova, već ovaj mjesec, pa ćeš moći testirati svoju sposobnost prihvaćanja onoga što ne možeš promijeniti.
U zoni komunikacija, ideja, razmišljanja, bliske rodbine i prometa, borave Mars (od 8.) i nepredvidljivi, nagli Uran; u izazovnim trenucima, možeš reagirati burno jer je netko probudio stare, potisnute frustracije, pa dolazi do nepriličnih izjava i izljeva ljutnje. Možda te brat ili sestra znaju pogoditi 'u žicu', no nauči se smiriti i preusmjeriti energiju u konstruktivne svrhe. Naročito napeti su dani u zadnjih tjedan dana mjeseca.


Ono na što se trebaš fokusirati su najvažniji planovi, društvene aktivnosti i prijatelji, jer ulazak ljupke Venere u tu zonu pruža mogućnosti za postavljanje dobrih ciljeva. Štoviše, mogla bi u krugu poznanika upoznati nekog veoma uzbudljivog i privlačnog, tko će te odmah osvojiti (8.), a vrlo brzo ustanovljavate kako dijelite mnoge ideale (23.). Dan koji te potpuno ošamućuje može biti i 13., jer se nepredviđeno i iznenada nađeš s osobom koja te trenutno osvaja.

To je i dan pojave Mladog Mjeseca, pa se može odnositi na novog prijatelja s kojim dijeliš puno zajedničkog. Također, možda odmah ostvaruješ neke ciljeve ili nade, što podiže osjećaj sreće. Naravno, sve to uz uvjet da vladaš svojim negativnim porivima, ali njih ćeš obuzdati vježbom, pa možda i uz pomoć stručnog savjetnika (ili prijatelja). Napomenut ću još samo da u trenucima kad ne vladaš svojom komunikacijom postaješ manje koncentrirana, pa može doći i do nezgode, naročito u prometu.

Povoljni dani: 1., 4., 8.-9., 10., 11., 13., 14., 23.-24., 28.-29.


Izazovni dani: 9., 11.-15., 20.-24., 26.-31.


Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.