Astro prognoza za tjedan 25.6.-1.7.2018.

Vatreni Mars se okreće retrogradno

Astro prognoza za tjedan 25.6.-1.7.2018.


Je li konačno stigao trenutak za digitalnu detoksikaciju? Ovog utorka, 26. lipnja, mnogi će osjetiti da im je potreban odmor od gadgeta jer agitator Mars započinje svoje retrogradno kretanje i to u znaku Vodenjaka. Crveni planet se okreće retrogradno svake druge godine i može unijeti stres u živote onih zodijačkih znakova koje dotakne. Zbog ovakvog planetarnog djelovanja mnogi će osjetiti potrebu da se maknu od društvenih mreža te da se posvete nekim drugim stvarima...

Ovan

Malo strpljenja, dragi Ovnovi, Napredak bi se mogao usporiti ili čak i u potpunosti stati, i to ovog utorka, 26. lipnja, kada se vatreni i vaš kozmički skrbnik Mars okreće retrogradno. Ove godine Mars svoje retrogradno kretanje započinje u znaku Vodenjaka i u vašoj jedanaestoj kući tehnologije i suradnje. U naredna dva mjeseca mogli biste osjetiti usporavanje ili čak i zaustavljanje rada na projektima koji su u tijeku. Koliko god vi pokušavali učiniti sve da to spriječite, nijedna od vaših akcija vjerojatno neće imati pozitivan učinak. S oprezom birajte svoje bitke. Ako mislite da netko ne radi dobro svoj dio posla, odvucite ga na stranu i kažite mu stvari koje je potrebno promijeniti. Ipak, imajte na umu da će s retrogradnim djelovanjem Marsa takvi pokušaji biti vrlo izazovni.

Bik

U utorak, 26. lipnja, inspirativni Mars pritišće kočnice i prelazi u znak Vodenjaka i u vašu desetu kuću karijere, ciljeva i ambicija. Zbog retrogradnog djelovanja vatrenog planeta, vaš bi se napredak vezan uz karijeru u naredna dva mjeseca mogao usporiti. Ili, možda je ovo dobra prilika da stanete i pregledate sve što ste dosad ostvarili. Mars će se 12. kolovoza povući u znak Jarca i u vašu vizionarsku devetu kuću, što vam može pružiti širu perspektivu i pomoći vam da se odvojite dovoljno kako biste izvršili potrebne prilagodbe. Nedostatak napretka može biti pomalo frustrirajući, no duboko u sebi ćete vjerojatno osjetiti veliko olakšanje! Ako ste namjeravali unajmiti savjetnika ili trenera, sada je savršena prilika. Snažni odnosi s kolegama i donositeljima odluke vrlo su bitni pa imajte to na umu.

Blizanci

Prekinute ambicije? Ovog utorka, 26. lipnja, mogli biste osjetiti naglo usporavanje ili čak i zaustavljanje kad su u pitanju vaši veliki ljetni planovi. Naime, vatreni Mars se okreće retrogradno i to u znaku Vodenjaka i u vašoj vizionarskoj devetoj kući. Takvo će djelovanje potrajati naredna dva mjeseca pa budite spremni. Nemojte paničariti, samo budite temeljiti i marljivi kad su u pitanju vaši poslovni pothvati. I svakako imajte rezervni plan za nepredviđene slučajeve. Ako želite pokrenuti vlastiti posao, ovo retrogradno kretanje upozorava vas da pripazite na nepotrebne rizike. Fokusirajte se na one zadatke koje možete izvršiti s obzirom na situaciju. Ovo je razdoblje povoljno za istraživanje i testiranje, a s pokretanjem ozbiljnijih projekata radije pričekajte do rujna kada će se Mars ponovno krenuti prema naprijed.

Rak

Motivator Mars pritišće gumb za pauzu ovog utorka, 26. lipnja te započinje svoje retrogradno kretanje u znaku Vodenjaka i u vašoj intimnoj osmoj kući. Ne brinite, nećete izgubiti svoje zavodničke moći, samo će one u narednih dva mjeseca biti malo manje naglašene. Tijekom ovog razdoblja mogli biste osjetiti manje poteškoće u odnosima koji se tek razvijaju ili ćete se češće svađati s partnerom oko tema kod kojih vam se razilaze mišljenja. Nemojte na odnose stavljati nepotrebni pritisak niti pak prisiljavati partnera da donese odluku za koju još nije spreman. Ovo je odlična prilika da usporite i da razmislite o svim onim stvarima, odnosima ili situacijama koje su se odvijale prebrzo. S obzirom na to da je retrogradno kretanje uvijek povezano s prošlošću, u vašem bi se životu mogao pojaviti jedan od vaših bivših partnera.

Lav

Stigao je trenutak za reviziju odnosa. U utorak, 26. lipnja, strastveni Mars započinje svoje retrogradno kretanje u znaku Vodenjaka i u vašoj sedmoj kući odnosa. Svi vaši odnosi (čak i oni potencijalni) dolaze pod povećalo. U naredna dva mjeseca mogli biste osjetiti određene poteškoće kad su u pitanju vaši najintimniji odnosi. Ono što ne smijete nikako učiniti je ignorirati probleme i pretvarati se da je sve u redu. Na kozmičkoj razini takve su situacije potrebne kako bismo odstranili ustaljenu energiju i obnovili stvari na čvrstim temeljima. Sukobi su normalan dio života i svakog odnosa, a ako dođe do bijesa ili ljutnje, suočite se s tim emocijama i istražite njihov uzrok (uz pomoć terapeuta). Bitno je da pronađete korijen problema prije nego on eruptira.  Klonite se bivših partnera.

Djevica

Bacite se na posao! U utorak, 26. lipnja, akcijski planet Mars započinje svoje retrogradno kretanje u vašoj šestoj kući rada, službe i svakodnevnih rutina. Ovo usporavanje moglo bi vam itekako goditi, osobito ako ste u posljednje vrijeme pretjerali s poslom.
Šesta kuća je prirodno povezana s vašim organiziranim, detaljima orijentiranim znakom, tako da je ovo retrogradno kretanje odlična prilika da uhvatiti dah te da se reorganizirate i postavite neke nove sustave. Tijekom retrogradnog kretanja trebali biste biti oprezniji pa čak i pomalo konzervativni u svim svojim projekcijama. Krećite se sporo. Bolje je da smanjite svoje procjene i isporučite više, nego obrnuto. Ključ za uspjeh tijekom ovog razdoblja je pravilno upravljanje stres. Fizička aktivnost i meditacija pomoći će vam da se riješite anksioznosti.

Vaga

Kad je u pitanju romantika, mogli biste osjetiti tromost i to ovog utorka, 26. lipnja, kada vatreni Mars započinje svoje retrogradno kretanje u znaku Vodenjaka i u vašoj petoj kući slave, glamura i romantike. Ovo je odlična prilika da usporite i da zapitate sami sebe što se uistinu krije ispod svih vaših emocija. Tijekom ovog perioda imate šansu da pregledate odnos u kojem se nalazite i da procijenite njegov potencijal. Ispunjava li partner sve vaše potrebe? Ako mislite da odnos ima potencijala, koji su pomaci potrebni kako biste se osjećali sretnije i ispunjenije? S obzirom na to da je retrogradno kretanje uvijek povezano s prošlošću, nemojte se iznenaditi ako se u vašem životu pojavi stari ljubavnik. Ako ste single i ako još uvijek osjećate nešto prema toj osobi, možda biste trebali pružiti još jednu šansu.

Škorpion

U narednom biste razdoblju trebali pripaziti na stvari vezane uz dom i obitelj jer nas od utorka, 26. lipnja, očekuje retrogradno kretanje vatrenog Marsa i to u znaku vodenjaka i vašoj domaćoj zoni. Vaš bi fitilj mogao biti vrlo kratak i neće mu trebati puno da izgori. Prijatelji, rođaci i cimeri mogli bi vam postati nepodnošljivi i dovesti vas na rub živaca. Budiste svjesni vlastitog ponašanja, pogotovo svoje motivacije. Uvijek postoji korijen problema ili uzrok koji ga potiče, a na vama je da prepoznate o čemu je riječ. Klonite se lošeg ponašanja i razgovarajte kao odrasli ljudi. Ako je komunikacija nemoguća, povucite se u osamu i dajte prostora i sebi i drugoj strani. Razmišljate li o preseljenju, pričekajte do početka rujna kada će Mars ponovno krenuti prema naprijed.

Strijelac

Stigao je trenutak da budete otvoreni prema ljudima do kojih vam je stalo. U utorak, 26. lipnja, provokativni Mars se okreće retrogradno u znaku timskog Vodenjaka i i u vašoj zoni komunikacije. Takvo planetarno djelovanje moglo bi izazvati manje probleme u vašim bliskim odnosima. Mars donosi nepredviđene situacije pa budite spremni na sve. Budite iskreni i potaknite ljude oko sebe da učine isto i da kažu ono što im je na umu. Nemojte se ponašati poput djeteta i vrijeđati se samo zato jer netko razmišlja drugačije od vas. Poradite na svojoj toleranciji. Nakon 12. kolovoza Mars će nastaviti svoje retrogradno kretanje u vašoj zoni financija što bi moglo donijeti pomalo neugodno iznenađenje ili pak otkriti računovodstvenu pogrešku.

Jarac

Ovog utorka, 26. lipnja, stižu pomalo neugodne vijesti jer se Mars okreće retrogradno u znaku Vodenjaka i u vašoj zoni financija. Iznenada bi se mogli pojaviti neki skriveni troškovi baš nakon što ste završili određeni posao ili ponudu. No nemojte paničariti, već učinite ono što vaš znak jako dobro zna – suočite se s problemom. Poruka je jasna: budite svjesni kamo ide vaš novac. Iako nije sasvim zabavno osjetiti usporavanje i gledati kako razvoj stagnira, preokrenite situaciju u svoju koristi i iskoristite ovu situaciju kao priliku za usporavanje. Bacite pogled na svoj planove i provjerite gradite li svoje temelje na čvrstim temeljima.

Vodenjak

Poradite na svojoj praktičnoj magiji, ali nastojte ostati čvrsto na zemlji. Strastveni Mars ovog utorka, 26. lipnja, započinje svoje retrogradno kretanje u vašem znaku i ostaje tu sve do 12. kolovoza. Tijekom ovog ciklusa biste mogli osjetiti određenu dozu frustracije, osobito ako ćete imati problema s usporavanjem i stagnacijom projekata. Nemojte paničariti i jadikovati, već mudro iskoristite ovu priliku kako biste pregledali svoj dosadašnji napredak. Uvijek postoji prostor za poboljšanje pa prigrlite ovu reviziju i pronađite načine kako da svoj posao obavljate još brže, pametnije i ekonomičnije. Kad je u pitanju vaš izgled, klonite se radikalnih preobrazbi na koje bi vas retrogradni Mars mogao potaknuti. Iskoristite ovo usporavanje i kao priliku da se odmorite.

Ribe

Duhovna putovanja nikad vam nisu bila stran pojam, a ovog utorka 26. lipnja, Mars započinje svoje retrogradno kretanje u znaku Vodenjaka i u vašoj dvanaestoj kući snova, misticizma i introspekcije. Mogli biste uhvatiti sami sebe kako pronalazite izgovor za preskakanje društvenih obaveza, preferirajući samoću i putovanja kroz vlastiti um. Provođenje vremena s bliskim prijateljima i suradnja na timskim projektima će vas nadahnjivati, no kada osjetite da je vrijeme za samoću, samo se povucite. Učinite sve što je potrebno da biste svoj dom pretvorili u oazu mira i prostor u kojem ćete se moći u potpunosti opustiti. Tijekom ovog razdoblja mogli biste ostvariti duboko iscjeljenje pa je ovo odlična prilika za rad s terapeutom ili šamanskim iscjeliteljem. Provođenje vremena u prirodi te rad na umjetničkim projektima će vam biti vrlo korisni.