10 najozloglašenijih ženskih serijskih ubojica

Da ti se sledi krv u žilama!

10 najozloglašenijih ženskih serijskih ubojica

Iako se smatra da su ženske serijske ubojice puno rjeđe od muških serijskih ubojica, one svakako postoje i one su također jednako brutalne kao i muškarci.

Od 'Ubojice starica' do "Proizvođačice sapuna", ovo su neke od najozloglašenijih i najstrašnijih ženskih serijskih ubojica kroz povijest.

AILEEN WUUORNOS

Rođena 1956. godine, Aileen Wuornos ubila je sedmoricu muškaraca u Floridi između 1989. i 1990. godine. Prema The New York Daily News, svu sedmoricu ubila je iz neposredne blizine pištoljem. 

Uhićena je nakon manje prometne nezgode u automobilu jedne od svojih žrtava, a policiji je rekla kako je sve muškarce ubila u samoobrani jer su je silovalii dok je radiila kao prostitutka. Međutim, osuđena je na smrt za šest ubojstava. 2003. godine snimljen je film 'Čudovište' o njezinom životu, a glumila ju je Charlize Theron (koja jej za ulogu dobila i Oscara).

JUANA BARRAZA

Juana Barraza prozvana je 'Ubojicom starica' nakon što je 16 starijih žena pronađeno zadavljeno u Meksiku 2005. godine. Prema The Guardianu, stručnjaci vjeruju da je Juana ubojstvima oslobađala bijes koji je imala prema majcii alkoholičarki, a koja ju je dala u dobi od 12 godina dala muškarcu koji ju je zlostavljao. 

Juana je koristila predmete kao što su telefonski kablovi, tajice ili stetoskop kako bi zadavila svoje žrtve. Postala je jedna od najpoznatijih serijskih ubojica u Meksiku i na kraju je osuđena na 759 godina zatvora zbog 11 zasebnih optužbi za ubojstvo. 

JANE TOPPAN

Jane Toppan bila je medicinska sestra koja je ubila na desetke pacijenata. Dobila je nadimak 'Jolly Jane', a priznala je 31 ubojstvo nakon uhićenja 1901. godine. Ubijala bi žrtve s različitim kombinacijama lijekova i kemikalija i čak bi se popela u krevet s njima nakon primjene doze. Na kraju ju nisu proglasili krivom zbog psihičkih problema te je umjesto zatvora ostatak života provela u psihijatrijskoj bolnici Taunton Insane Hospital. 

KRISTEN GILBERT

Kristen Gilbert bila je medicinska sestra u Medicinskom centru za veterane u Massachusettsu i osuđena je za ubojstvo četiri pacijenta (svih veterana) te pokušaj ubojstva još trojice ubrizgavanjem lijeka zvanog epinefrin.

Tužitelji su zatražili smrtnu kaznu, ali je porota 2001. godine odlučila da ostatak života provede u zatvoru te od tada služi kaznu u Federalnom medicinskom centru u Teksasu.

NANNIE DOSS

Nannie Doss je 1955. osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu nakon što je priznala ubojstvo svojih muževa, njih četvorice. Obavljena je obdukcija njezina posljednjeg supruga, a rezultati su pokazali da je uzrok smrti bio arsen. To je bio isti otrov s kojim je Doss priznala da je ubila i tri prethodna muža koji su svi umrli misterioznom smrću. Iako je također priznala da je ubila majku, sestru, unuka i svekrvu, optužena je samo za smrt svojih muževa. Doss je umrla u zatvoru od leukemije 1965. godine.

DOROTHEA PUENTE

Zločini Dorothee Puente otkriveni su 1988. godine, nakon što su detektivi tražili nestalog muškarca na njegovoj posljednjoj poznatoj adresi: njezinoj kući u Sacramentu, Kaliforniji. Dijelovi tijela otkriveni su zakopani u njezinom dvorištu i vlasti su ubrzo saznale da su u dvorištu zakopane kosti četiriju žena i trojice muškaraca, u dobi od 52. do 79 godina. 

Puente je optužena za trovanje svojih stanara lijekovima na recept. Ona je pobjegla iz grada, ali je na kraju uhićena u Los Angelesu, a suđeno joj je za devet ubojstava (još dva druga ubojstva su joj pripisana). Osuđena je na doživotnu zatvorsku kaznu bez mogućnosti uvjetnog puštanja na slobodu nakon što je proglašena krivom za dva slučaja ubojstva prvog stupnja i jednu točku za ubojstvo drugog stupnja. Umrla je u dobi od 82 godine u zatvoru.

MYRA HINDLEY

Myra Hindley i njezin dečko, Ian Brady, ubili su petoro djece i zakopali ih na močvarnom zemljištu Saddleworth Moor nedaleko od Manchestera tijekom 1960-ih. Godine 1966. osuđeni su za tri smrti. Par je 1980. godine priznao da su za to vrijeme ubili još dvoje djece. Najšokantnije je što su neka djeca prije svoje smrti bila mučena i zlostavljana, a par je čuvao fotografije i audio snimke jedne od žrtava. Brady je umro u visokosigurnoj psihijatrijskoj bolnici 2017., a Hindley je umrla 2002. godine u zatvoru.

LEONARDA CIANCIULLI

Leonarda Cianciulli vodila je malu trgovinu u Correggiu, u Italiji, 1930-ih godina. Prema BBC-u, proročica sudbine upozorila ju je da su joj djeca u opasnosti i ona je shvatila da joj je potrebna ljudska žrtva. Cianciulli je namamila tri žene u svoju trgovinu, drogirala ih, ubila sjekirom i njihove ostatke skuhala, a neke od njih 'pretvorila' u sapun koji je dala susjedima, što joj je i donijelo nadimak "la Saponificatrice di Correggio" iliti 'Proizvođačica sapuna iz Correggia'. Iako su Leonardi dijagnosticirani teški psihički problemi, bila je spsobna za suđenje te je osuđena na 30 godina zatvora. Umrla je 1970. godine.

JUDY BUENOANO

Judy je ubila svog supruga Jamesa Goodyeara arsenom, utopila svog sina Miachaela (koji je bio djelomično paraliziran), i bivšeg dečka Bobbyja Morrisa ( a potencijalno još jednog partnera, Geralda Dossetta). Također se pretpostavlja kako je bila uključena u ubojstvo u Alabami iz 1974. godine te da je pokušala ubiti svog zaručnika Johna Gentryja. 

Motiv njezinih ubojstava navodno je bio novac od osiguranja, s obziirom da je dobiila oko 240 tisuća dolara za smrti supruga, sina i bivšeg dečka. Iako Juudy nikad nije priznala ubojstva, prozvana je 'Crnom udovicom' te je osuđena na smrt u električnoj stolici 1998. godine (ii bila prva žena osuđena na smrt u Floriidi još od 1848. godine).

ROSEMARY WEST

Rosemary West i njezin suprug, Fred, podvrgnuli su tinejdžerke (jedna od njih vje bila i njihova vlastita kćer) mučenju i seksualnom zlostavljanju. Također su ubili i raskomadali većinu svojih žrtava. Policija je konačno uhvatila par 1994. godine. Zbog brutalnosti njezinih zločina, Rosemary je proglašena krivim za 10 ubojstava i osuđena na doživotni zatvor. Fred je počinio samoubojstvo.