Sezona buča i tikvi u punom je zamahu, a umjesto da ove vjesnice jeseni stalno jedeš u juhama, pokušaj napraviti zanimljivi desert od tikve koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Spoj slatke tikve, cimeta, malo soli i jogurta rezultirat će ukusnom kremastom smjesom koju nećeš moći prestati jesti.
Osim što se radi o vrlo ukusnom desertu, ovaj je puding lagano za napraviti, a uz to je i zdrav. Niskokalorični sastojci i dodatak proteinskog praha wheyja jamče da je ovaj desert krcat proteinima, zdravim mineralima i vitamina, ali i da je niskokaloričan.
Idealan za sve one koji su na dijeti, ali i one koji jednostavno obožavaju okus bundeva, puding od butternut tikve je slastica koju ove jeseni moraš isprobati. U nastavku ti donosimo i jednostavan recept.
Puding od butternut tikve
Sastojci:
- pečena ili kuhana butternut tikva (cca 1 šalica)
- 1 manja zrela banana
- 3 žlice grčkog jogurta
- mjerica wheya vanilija
- cimet
Priprema:
Ispeci tikvu u pećnici tako da ju narežeš na kocke, začiniš sa solju i cimetom i nauljiš. Peci ju 20 minuta na 200 stupnjeva na pek papiru, odnosno dok ne postane mekana.
Za puding pečenu tikvu smiksaj zajedno sa bananom, grčkim jogurtom, mjericom wheyja i začinima te smjesu kada postane glatka samo prelij u čaše ili zdjelice.
Ostavi kremu da se ohladi u frižideru i prije posluživanja ju još posipaj s malo cimeta. Možeš dodati i šlaga po ukusu.