Vikend u Kaptol Boutique Cinema u znaku filma i mode - Très Chic Haute Couture

U sklopu programa Très Chic Haute Couture powered by Mastercard od 2. do 5. prosinca vam donosi filmove 'Dinastija Gucci', 'Spencer' i 'Visoka moda', a posjetiteljice očekuje i izložba ekskluzivnih haljina Aleksandre Dojčinović

Dinastija Gucci_3.jpg
Foto: Promo

Koliko puta ste gledali neki film i razmišljali o modnim kombinacijama pojedinih likova? Uz scenarij, scenske efekte, režiju i druge elemente koje vežemo uz sedmu umjetnost, kostimografija je jedan od ključnih elemenata. Brojni su filmovi i serije nametnuli nove modne trendove, slavili različite modne etape ili ohrabrivali publiku pred malim ekranima na modno buntovništvo. S druge strane, filmovi nam nerijetko pomažu da otputujemo u neka prošla vremena i saznamo kako je izgledala moda u različitim dekadama prošlih stoljeća. I nije moda važna samo kad su u pitanju filmske scene. O modnim odabirima glumica i glumaca neizbježno se priča kad su u pitanju filmske premijere ili dodjele nagrada, a definitivno najznačajniji crveni tepih jest onaj vezan za dodjelu nagrada Oscar®. Za takve prilike glumice biraju isključivo najpoznatije svjetske modne brendove čiji komadi odjeće pripadaju haute couture, odnosno visokoj modi. Riječ je o pomno osmišljenim kreacijama koje nisu dostupne svima, najčešće su unikatne, prilagođene osobi koja će je nositi i imaju samo jedan cilj – stvoriti ‘wow’ efekt na crvenom tepihu. Upravo je zbog svega ovoga odvajati film od mode i modu od filma potpuno nemoguće, a na poseban način te dvije umjetnosti koje se isprepleću i nadopunjavaju povezat će CineStar.

Image
Foto: Promo

Naime, od 2. do 5. prosinca u zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema trajat će ekskluzivni modno-filmski projekt Très chic Haute Couture powered by Mastercard u sklopu kojeg će posjetiteljice ekskluzivno imati mogućnost uživati u pravim filmskim i modnim senzacijama. Tijekom specijalnog vikenda prikazivat će se filmovi 'Dinastija Gucci' te pretpremijerno filmovi 'Spencer' i 'Visoka moda'. Osim uživanja u filmovima, posjetiteljice će već od četvrtka moći razgledavati i haljine inspirirane svjetskim dizajnerima koji se pojavljuju u tim filmovima – Gucci, Chanel i Dior – a koje će kreirati naša najuspješnija dizajnerica Aleksandra Dojčinović. Riječ je o još jednoj u nizu suradnji Aleksandre Dojčinović i CineStara, a za ovu ekskluzivnu suradnju modna dizajnerica će u filmu 'Dinastija Gucci' inspiraciju tražiti u liku Patrizije Reggiani koju igra Lady Gaga, dok će lik nikad prežaljene Lady Di u filmu 'Spencer' poslužiti kao inspiracija za Chanel haljinu. Film 'Visoka moda' inspiracija je za haljinu koja će donijeti dašak modne kuće Christian Dior u prostor Kaptol Boutique Cinema.

Sva tri filma, osim svoje kinematografske vrijednosti, od objave da se snimaju izazivaju pažnju javnosti i zbog modnog značaja, a u sklopu programa Très Chic Haute Couture powered by Mastercard posjetiteljice Kaptol Boutique Cinema će osim prilike da budu među prvima u Hrvatskoj koji će vidjeti filmove dobiti i poklone iznenađenja. Partneri projekta su -  Lei Lou by Alex Dojčinović, Stella Artois, Fraktura, Sir Winston Tea, Apivita, Hilton Winter Garden i CineStar TV Channels.

Film 'Dinastija Gucci' inspiriran je šokantnom istinitom pričom o obiteljskom carstvu talijanske modne kuće Gucci. Obuhvaća tri desetljeća ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i u konačnici ubojstva. Kontroverzna priča talijanske obitelji snimljena je pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata. Tako je i stekla nadimak "Crna udovica". Poznata po svom over-the-top stilu i britkom jeziku na pitanje zašto ga sama nije ubila, odgovorila je: "Moj vid nije toliko dobar, a nisam htjela promašiti". Glavne uloge u filmu igraju Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino.

Image
Foto: Promo

Režiju filma 'Spencer' potpisuje Čileanac Pablo Larrain, a prati život Diane Spencer – najomiljenije princeze svih vremena. Radnja filma smještena je u 1991. godinu tijekom božićnih praznika kada se princeza Diana počela suočavati sa svojom teškom odlukom da okonča brak s princom Charlesom. Film daje uvid u ekstravagantan život na imanju Sandringham te savršeno dočarava emocije Lady Di uslijed borbe s glasinama o aferama dok je izbjegavala nemilosrdne paparazze. U filmu koji će biti pretpremijerno prikazan tijekom vikenda od 2. do 5. prosinca, glavne uloge imaju: Kristen Stewart, Amy Manson, Jack Farthing, Sean Harris.

Pretpremijerno će se također prikazati i film 'Visoka moda'. Priča je to o modnoj kući Dior. U ulozi mlade žene nalazi se Lyna Khoudri koja neočekivano odlazi na praksu u jednu od najprestižnijih svjetskih modnih kuća - Christian Dior. Radnja je usredotočena oko Esther (glumi je Nathalie Baye), glavne krojačice luksuzne marke, koja se priprema za svoju posljednju kolekciju prije odlaska u mirovinu. 

Image
Foto: Promo

Isplanirajte ženski vikend uz ekskluzivni program Tres Chic Haute Couture powered by Mastercard i uživajte u najnovijim filmskim naslovima uz dašak modne senzacije.  Kinoulaznice za filmove u sklopu ovog filmskog i modnog spektakla možete kupiti u pretprodaji na blagajnama kina, putem iCineStar aplikacije ili online na: https://www.kaptolcinema.hr/