POMOĆ NAJPOTREBNIJIMA

Uz pomoć Favbet Foundation i Dobro Dobrim iz Hrvatske u Ukrajinu poslano više od 60 tona humanitarne pomoći

Favbet Foundation je humanitarna zaklada osnovana 2020. godine. Danas je većina projekata zaklade usmjerena na potporu ukrajinskoj vojsci

Favbet humanitarna pomoć_01.jpg
Foto: Favbet foundation

Humanitarna zaklada Favbet Foundation i volonterska organizacija Dobro Dobrim DoDo dopremili su nove pakete humanitarne pomoći iz Hrvatske u Ukrajinu i to više od 60 tona. Pošiljka je uključivala stvari neophodne stanovnicima područja duž fronta, kao i tehnološku opremu za ukrajinsku vojsku.

U Hrvatskoj danas žive Ukrajinci koji su zbog rata bili prisiljeni napustiti svoje domove. Od 2022. godine ovdje djeluje naš Centar za prilagodbu raseljenih osoba u Zagrebu, koji je oko sebe ujedinio mnoge volontere i organizacije koje žele pomoći Ukrajini.” – istaknula je voditeljica projekata Favbet Foundationa Marianna Kovenia te dodala: “Sretni smo što ponovno surađujemo sa zajednicom Dobro Dobrim DoDo na jačanju kapaciteta naših branitelja i potpori onima koji danas najviše pate od posljedica rata.

Pošiljka sadrži i sredstva za dezinfekciju i medicinske potrepštine. Ovo je još jedna u nizu velikih humanitarnih pomoći iz Hrvatske koju su omogućili Dobro Dobrim uz potporu humanitarne zaklade Favbet Foundation, a bit će dostavljena ukrajinskim institucijama kojima je pomoć najpotrebnija.

Image
Foto: Favbet foundation

Prva pošiljka stigla je u Ukrajinu nakon terorističkog napada na hidroelektranu Kakhovka. Tada je prisilno raseljenim stanovnicima Hersona poslano više od 11 tona humanitarne pomoći. Već u jesen iste godine, Dobro Dobrim je zajedno sa zakladom Favbet Foundation iz Hrvatske Ukrajini poslao još 150 tona pomoći. Riječ je o proizvodima za osobnu higijenu i drugim osnovnim potrepštinama. Također, predano je 13.000 50 kg dezinfekcijskih sredstava za tretiranje operacijskih i kirurških instrumenata namijenjenih medicinskim ustanovama.

Favbet Foundation je humanitarna zaklada osnovana 2020. godine. Danas je većina projekata zaklade usmjerena na potporu ukrajinskoj vojsci. Od početka sveobuhvatne invazije, Oružane snage i druge obrambene snage zemlje su uz pomoć zaklade Favbet Foundation dobile više od 250 automobila, kao i više od 130 dronova različitih vrsta.

Image
Foto: Favbet foundation