Uspješno završeno prvo izdanje GOOD festa, kazališnog festivala u Drnišu

Nadali smo se dobrome, ali dogodilo se jedno malo čudo, dobili smo puno, puno više - Ecija Ojdanić

Ecija Ojdanic i Etno udruga Petrovo polje.jpg
Foto: Mario Sučić

Vizija koju su proteklih mjeseci imale naša uspješna i proslavljena glumica Ecija Ojdanić i direktorica Turističke zajednice Grada Drniša, Ivana Menđušić, sinoć je i službeno ostvarena. Kazališni festival GOOD fest, koji je upravo na njihovu inicijativu pokrenut po prvi puta ove godine, s ciljem postizanja bolje vidljivosti Drniša na turističkoj karti Hrvatske, ucrtao je ovo mjesto kao novu destinaciju hrvatske kulturne scene.

U proteklih pet dana, odigrano je isto toliko kazališnih predstava – 'Majstori', 'Disco baba', 'Vla vla vlajland cabaret' u selu Kljaci (općina Ružić), 'Krtice' i  'Jel' tako, Zorane?', tijekom kojih su Drnišani i njihovi gosti mogli uživati u stvaralačkom radu naših velikih glumačkih imena.

Image
Foto: Mario Sučić

''Prije svega, zahvaljujem se mojoj dragoj Eciji Ojdanić, bez koje ovaj festival ne bi ni mogao biti realiziran. Zahvaljujem se i njenim glumačkim kolegama - Petri Dugandžić, Jasni Palić Picukarić, Matiji Šakoranji, Siniši Ružiću, Ivanu Colariću, Arijani Čulini, Janu Kerekešu, Vedranu Mlikoti, Petri Svrtan, Ivi Kraljević i Pašku Vukasoviću… Njihove predstave ispunile su gradski trg Poljanu sve večeri, a reakcije gledatelja na sve predstave bile su izvrsne. Naravno, nije nedostajalo ni interesa za pršut, sir, kruh ispod peke, vino, koktele, pivo… Zahvaljujem se i Drnišanima, koji su shvaćali kako epidemiološka situacija zahtijeva odgovornost, pozornost i oprez.

Image
Foto: Mario Sučić

U organizaciju GOOD festa Ecija i ja smo krenule skromno, ali smo postigle izvrsne rezultate; cijeli projekt je izazvao brojne pohvale i pozitivne reakcije, a nama su srca ispunjena te nam sve skupa daje snagu i volju kako bismo zaista ovaj festival učinili tradicionalnim. Bio je ovo veliki događaj za Drniš, događaj koji je razveselio cijeli drniški kraj, a posebno nas organizatore, jer je uspio.

Hvala i Gradu Zagrebu, Gradu Drnišu, Županiji Šibensko kninskoj, Turističkoj zajednici Šibensko kninske županije, Pučkom otvorenom učilištu Drniš, Radiju Drniš, OTP banci, Općinama Unešić i Ružić, Aluflexpack-u, Vinoplodu Vinariji Šibenik, Kući sira i pršuta, Pivovari 022, našim ugostiteljima (Etnoland, Agroturizam Kristijan, Vizzulin, Etnoskelin) zbog kojih nismo ostali gladni, vinarima Ško vina i OPG Marko Duvančić, zbog kojih nismo ostali žedni te svima koji su omogućili da se ovaj projekt nastavi.'' - izjavila je Ivana Menđušić.

''Cijeli drniški kraj oživio je nekom novom, posebnom energijom i svi jedva čekaju novo izdanje GOOD festa. Nadali smo se dobrome, ali dogodilo se jedno malo čudo, dobili smo puno, puno više. To je dokaz da, kada se s ljubavlju radi u kraju koji ima toliko potencijala i krasnih ljudi, sve je moguće. Sigurna sam da ćemo ubuduće samo rasti i truditi se biti što bolji, na čast ovom kraju iz kojeg smo potekli.'' - dodala je Ecija Ojdanić.