DVIJE USPJEŠNICE

U siječnju ne propustite turneju Kazališta Moruzgva - "Ništa im neće bit"' i "Vla Vla Vlajland cabaret"

Kazalište Moruzgva s ponosom predstavlja dva neodoljiva hita - "Ništa im neće bit'" i "Vla Vla Vlajland cabaret" s kojima u siječnju stiže u čak 11 dvorana diljem Hrvatske. Spremite se za vrhunsko kazališno iskustvo koje će vas nasmijati, dirnuti i ostaviti bez daha

BeFunky-collage.jpg
Foto: Jelena Balić

Romantična komedija „Ništa im neće bit'“ osvojila je srca publike diljem Hrvatske s više od 30 izvedbi ispred gotovo 9000 gledatelja u samo tri mjeseca. Ova iznimno hvaljena predstava protkana humorom, uz sjajnu glumačku postavu koju čine Ecija Ojdanić i Frano Mašković, razotkriva tajne obiteljskog života, nudi smijeh i emocije na pozornici te nas potiče na razmišljanje o ljubavi i novim počecima. Bez obzira na generacijske razlike, likovi i sličice iz svakodnevnog obiteljskog života dočarani u ovoj predstavi prepoznatljivi su svima zbog čega je ovo idealna prilika da se svi zajedno smijemo, da se osvijestimo i zapitamo kako da očuvamo svoje odnose, bez obzira na sve prepreke koje nam život stavlja na put. „ Baš zbog toga što ne nudi povijesne istine, ova je komedija istinska jer otkriva pravila života u svakodnevici, budi nadu da postoje sretni brakovi, koji se iznova nađu nakon kojekakvih spoticanja. To je naglasila redateljica Tamara Damjanović , koja je ujedno i adaptirala tekst za izvođenje, a sve je tu zapravo u rukama glumaca. Oni su Frano Mašković i Ecija Ojdanić koji sjajno drže rastući ritam predstave, a svoje su likove iznijansirali stvarno i uvjerljivo, tako da publika za njih "navija" sve do 'happy enda'.“ – Bojana Radović.

Image
Foto: Matea Smolčić Senčar

"Vla Vla Vlajland cabaret" najigranija je predstava u pandemijsko doba, a za koju se još uvijek traži karta više. Riječ je o izuzetno priznatoj predstavi nagrađivanoj kako u Hrvatskoj, tako i na festivalima u inozemstvu. Zbog velikog interesa u nekim je mjestima igrala po dva i više puta, a upravo unutar zimske turneje Kazališta Moruzgva u Šibeniku 23. siječnja broji svoju 200. izvedbu. Jedna arhetipska Vlajna koju vrsno izvodi Ecija Ojdanić, hrabro se bori protiv stečenih predrasuda, suočavajući se s pogrešnim odgojem, nasilnim tradicijama te patrijarhalnom (ne)kulturom. Ivan Leo Lemo i Ecija Ojdanić donose emocionalno putovanje koje nudi uvid u ljudsku izdržljivost i potrebu za istinskim smislom života.

Provjerite u kojim sve gradovima već ovoga mjeseca možete pogledati ova dva hita Kazališta Moruzgva unutar Velike zimske turneje:

 • 13.1.2024. - Čepin: "Vla Vla Vlajland"
 • 14.1.2024. - Zagreb, Scena Vidra: "Ništa im neće bit'"
 • 16.1.2024. - Đakovo: "Ništa im neće bit'"
 • 18.1.2024. - Ploče: "Ništa im neće bit'"
 • 19.1.2024. - Makarska, Apfel: "Ništa im neće bit'"
 • 20.1.2024. - Split: "Ništa im neće bit'"
 • 21.1.2024. - Hvar: "Ništa im neće bit'"
 • 22.1.2024. - Bol: "Vla Vla Vlajland"
 • 23.1.2024. - Šibenik: "Vla Vla Vlajland"
 • 25.1.2024. - Vukovar: "Ništa im neće bit'"
 • 31.1.2024. – Zagreb, Kulturni centar Dubrava: „Ništa im neće bit'“

Pridružite nam se na ovoj čarobnoj turneji prepunoj smijeha, emocija i nezaboravnih trenutaka. Ne propustite priliku za vrhunsko kazališno iskustvo koje će vas ostaviti bez daha!

Image
Foto: Matea Smolčić Senčar
Image
Foto: Jelena Balić