25 godina kasnije vrijeme je za uzvrat!

U kina uskoro stiže nastavak kultnog filma - Space Jam: Nova legenda

Ova epska avantura Looney Tunes likova koja stiže u kina od 15. srpnja se ne propušta. U hrvatskoj sinkronizaciji likovima glasove posudili Viktorija i Dino Rađa, Franka Batelić, Slavko Sobin, Mario Petreković i Slavko Cvitković

Space Jam Nove legende_11.jpeg

Prije točno 25 godina Chicago Bullsi na čelu s legendarnim Michaelom Jordanom osvojili su četvrti naslov prvaka NBA lige, od ukupno šest. Iste godine svjetska kina je 'poharao' i osvojio animirano-igrani film 'Space Jam' s Michaelom Jordanom u glavnoj ulozi. 25 godina kasnije, vrijeme za uzvrat! Ljeto 2021. bit će u znaku novog animiranog kino hita Space Jam: Nova legenda.

Image

Globalna ikona i jedna od najvećih zvijezda svjetske košarke LeBron James, zajedno s Zekoslavom Mrkvom i ostalim bezvremenskim Looney Tunes likovima, zvijezde su animirano-igrane akcijske avanture u kojoj će uživati baš cijela obitelj. LeBron i njegov sin Dom zarobljeni su u digitalnom svijetu i LeBron ih mora odvesti kući na sigurno, vodeći sa sobom i Zekoslava, Lolu i cijelu bandu notorno nediscipliniranih Tunesa. Ovo transformacijsko putovanje otkriva koliko će daleko neki roditelji ići kako bi se povezali sa svojom djecom. Uz ekipu koja je uvijek spremna za akciju i koja svojim jedinstvenim talentima iznenađuje čak i Kralja Jamesa, igrajući igru na samo sebi svojstven način.

Image

Pravo je iznenađenje i to da se u filmu pojavljuju i mnoge druge profesionalne košarkaške zvijezde u ulogama u kojima ih do sada niste mogli vidjeti. Tako je u hrvatskoj sinkronizaciji jednom od vodećih likova glas posudio i Dino Rađa, jedan od naših najboljih košarkaša svih vremena, koji je i sam 2018. godine postao ponosni član Košarkaške kuće slavnih. Dini je ovo bilo novo ali zabavno iskustvo, pogotovo jer tumači ulogu Cronosa, najjačeg i najbržeg igrača cijele momčadi. Podršku mu je pružila i supruga Viktorija koja u filmu nosi ulogu koju u originalu tumači slavna košarkašica Diana Taurasi kao White Mamba.

Image

Slavko Sobin je posudio glas LeBronu, dok je ulogu famozne Lole Bunny preuzela naša popularna glazbenica Franka Batelić. Zavodljivi izgled Lole Bunny kakvu znamo iz prvog filma, zamijenjen je sportskim, modernim izgledom s kojim su autori filma željeli odaslati jednu malo drugačiju poruku gledateljima. Vodeće uloge još nose i Mario Petreković, Božo Kelava, Ronald Žlabur, Dražen Bratulić, Slavica Knežević  i mnogi drugi.

A među fantastičnom glumačkom ekipom našao se i naš legendarni košarkaški komentator Slavko Cvitković u ulozi poznatog voditelja i sportskog komentatora Ernieja Johnsona.

Film je režirao Malcolm D. Lee, dok su za scenarij zaslužni Juel Taylor, Tony Rettenmaier, Keenan Coogler i Terence Nance.

„Uživao sam i bila mi je čast posuditi glas jednoj takvoj legendi. Ovo je ujedno najbliže što ću doći svojim košarkaškim genima, jer u igri nisam baš dobar“ – izjavio je Slavko Sobin.

„Neobično iskustvo s obzirom da mi je prvi put da ovako nešto radim. Bilo koja uloga bi mi bila draga jer se radi o košarkaškom filmu s jednom od naj većih NBA zvijezda današnjice. Snimanje je bilo super interesantno. Trebalo mi je malo da se snađem jer neke tonove jednostavno ne mogu proizvest a na gledateljima je da kažu sviđa li im se ili ne.“ – izjavio je Dino Rađa.

„Nekako sam podsvjesno priželjkivala da me netko pozove da posudim glas u crtiću. Cijeli život nešto glumatam i oponašam. I prva uloga u životu bas bude zlikovica. Taman za mene (smijeh), uživala sam u svakom trenutku izvedbe. Jedva čekam otići u kino i s odmakom pogledati kako je ispalo“ – izjavila je Viktorija Rađa.

Image

„Ovo je bilo novo iskustvo za mene. Sinkronizirao sam prije crtane filmove i moram priznati lakše je nego lik Lil Rela.  Poklopiti se sa energijom, emocijama žive osobe je teško, ali jako zabavno. Uživao sam!“ – dodao je Vlatko Štampar

Space Jam: Nova legenda, studija Warner Bros. Pictures u hrvatska kina stiže 15. srpnja u distribuciji Blitza, a više informacija potražite na:

https://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/space-jam-nova-legenda-titl/7596

LeBron James i Tune Squad imaju samo jedan pokušaj da osvoje igru života. Jesi li dio Tune ili Goon ekipe? Kreni u najbliže kino i 'zaigraj' košarku na kinoplatnu.

Trailer: https://youtu.be/QKhwsGP5nTc