NJEGA KOŽE

U Hrvatsku stigla medicinska kozmetika, koju je razvio njemački kirurg: Kolagen je ključ mladolikog izgleda kože

U Zagrebu je predstavljen premium kozmetološki brend – QMS Medicosmetics; launch eventu prisustvovali su brojni domaći stručnjaci i predstavnici poliklinika za estetsku kirurgiju i dermatologiju

Sandra Bagarić.jpg
Foto: Promo

Globalno prisutan već 30 godina, QMS Medicosmetics sada dolazi i na hrvatsko tržište. Riječ je o vodećem njemačkom brendu iz područja luksuzne medicinske kozmetike, poznatom po znanstvenom pristupu u njezi kože, što jasno ističu i svojim sloganom Science not miracles (Znanost, ne čuda). QMS Medicosmetics razvio je dr. med. Erich Schulte, specijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije koji je, njegujući svoje pacijente nakon operativnih zahvata kompleksom na bazi kolagena i hijaluronske kiseline, primijetio brži oporavak i zacjeljivanje.

Prednost QMS Medicosmeticsa je u patentiranim anti-aging kompleksima (Neotec A15 i MATRIXYL® 3000) za smanjenje bora i održavanje čvrstoće kože. Neotec A15 je inovativan kompleks koji čine kolagen i hijaluronska kiselina – s tim da biotehnološki proces ekstrakcije osigurava da je kolagen visoko pročišćen, siguran i 97% identičan onom u ljudskom tijelu. Hijaluronska kiselina male molekularne mase prodire dublje u kožu, kroz epidermis, te dubinski trenutno i dugotrajno hidratizira. MATRIXYL 3000 je patentirani kompleks peptida, koji dodatno osiguravaju povećanu proizvodnju vlastitog kolagena i hijalurona u koži.

Tajna je u kombinaciji  tih dvaju inovativnih kompleksa, a kada se tome pridodaju i proizvodi s učinkom pilinga, rezultat je neizostavan – u 12 tjedana korištenja QMS protokola bore se smanjuju za 18%, a elastičnost kože poboljšava za 28%. I to je ono što QMS Medicosmetics čini drugačijim od drugih i zbog čega je naše drugo ključno obećanje - Make the difference. Jer, mi djelujemo i na uzroke starenja kože, a ne samo na simptome“, naglasila je Caroline da Costa Campos, međunarodna edukatorica QMS Medicosmeticsa koja je, uz istaknute domaće stručnjake, dr. sc. Mladena Dudukovića, spec. plastične i estetske kirurgije iz Poliklinike Duduković-Kisić-Malić te dr. sc. Jelenu Meštrović Štefekov, dr. med. spec. dermatovenerologinju iz Poliklinike Meštrović Štefekov sudjelovala u panel raspravi Znanost u službi ljepote: Zašto svi pričaju o kolagenu?, pod vodstvom dr. med. Nevie Delalle, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Dermalife.

Image
Foto: Promo

Kolagen je ključan protein u ljudskom organizmu, za obnovu i regeneraciju kože, osobito nakon estetskih operacija. Povećani stres nakon zahvata može dovesti do dehidracije i gubitka elastičnost kože, stoga je integracija kolagena ključna za optimalni oporavak kože nakon kirurškog zahvata. Zato uvijek preporučujemo da je nakon invazivnih estetskih zahvata ključna njega kože“, istaknuo je dr. Mladen Duduković.

Tajna kolagenske njege kože proizvodima poput krema i seruma leži u poticanju prirodne proizvodnje kolagena u koži. Aktivni sastojci potiču stanice kože na proizvodnju kolagena te podržavaju njegovu bolju distribuciju i organizaciju. Ovi proizvodi često sadrže sastojke koji poboljšavaju hidrataciju, elastičnost i opće zdravlje kože“, napominje dr. Meštrović Štefekov.

Kako bismo očuvali mladenački sjaj kože i smanjili vidljive znakove starenja, ključno je u zrelijim godinama u svakodnevnu njegu uvesti proizvode koji sadrže kolagen. Preporučujem anti-age proizvode obogaćene kolagenom, koji ne samo da potiču hidrataciju i elastičnost kože, već i umanjuju pojavu bora, ostavljajući kožu blistavom i mladolikom“, izjavila je dr. Nevia Delalle.

Dolazak QMS Medicosmeticsa na hrvatsko tržište predstavlja korak naprijed u podizanju standarda ljepote i njege kože. Od čistača i ovlaživača, pa sve do preparata za njegu područja oko očiju i usana, proizvoda namijenjenih specifičnim potrebama kože, dodataka prehrani u UV zaštite, te proizvoda za njegu ruku i cijelog tijela – QMS Medicosmetics predstavlja te zadovoljava širok spektar potreba i preferencija.

Eksluzivni zastupnik je Biokozmetika, a QMS Medicosmetics proizvodi dostupni su putem webshopa www.biokozmetika.hr, gdje svi zainteresirani mogu pronaći dodatne informacije o samim proizvodima.

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo