Lijepi i njegovani nokti

Što vam je potrebno da si uredite nokte u vlastitom domu?

Uredni nokti dodaju završni pečat svakom izgledu, no, ponekad jednostavno nemamo ni vremena ni novaca redovito ići u kozmetičke salone na profesionalnu manikuru. Uređivanje noktiju u vlastitom domu nije zahtjevno, pogotovo ako se opremite odgovarajućom opremom te si date dovoljno vremena, kako biste bili sigurni da će završni rezultat odlično izgledati!

njegovaninokti.jpg

Kvalitetna organizacija je pola posla

Prije nego počnete uređivati svoje nokte, provjerite imate li sve što vam je potrebno za to, jer sigurno ne želite na pola postupka shvatiti da vam nešto nedostaje i zatim juriti u trgovinu.

Razmislite o tome na koji način želite urediti nokte – samo osnovno uređivanje, lakiranje ili pak korištenje gel laka koji će vam osigurati besprijekoran izgled noktiju dulje vremena - i prema tome pripremite potrebnu opremu.

Pripremite nokat

Ako imate nalakirane nokte, prvo detaljno uklonite stari lak i sve njegove ostatke. Nakon toga si pripremite mlaku kupku u kojoj ćete držati ruke nekoliko minuta kako bi koža i nokti omekšali i kako bi ih se moglo lakše uređivati. Neka vam u blizini bude ručnik za brisanje ruku čim ih izvadite iz kupke.

Nakon namakanja, škaricama pažljivo odrežite nokat na željenu duljinu, a zatim ga oblikujte na željeni oblik turpijom. Na kožu oko noktiju nanesite ulje za njegu kako bi nokat u cjelini izgledao lijepo, uredno i održavano. Štapićem za kutikule gurnite kožu prema dnu ili strani nokta, i nikako ju nemojte rezati jer ona štiti nokat od bakterija i infekcija!

Na kraju, očistite nokat od ostataka ulja i nanesite podlak.

shimmer fallback

Lakiranje noktiju

Nakon što ste obavili sve prethodne radnje, pažljivo nanesite lak na nokat. Pokušajte ga nanijeti u svega nekoliko poteza kako bi se ravnomjerno primio i brže osušio. Nakon nekoliko minuta nanesite drugi sloj, te nakon što se i on osušio, nanesite prozirni lak koji će zaštititi lak u boji koji ste nanijeli. Osigurajte si dovoljno vremena da pustite lak da se osuši do kraja – najbolje je barem pola sata kako biste bili sasvim sigurni da je potpuno suh!

Trajni lak kod kuće

Ako želite doma koristiti trajni lak te uređivati nokte gel-tehnikom, za to vam je potrebna određena oprema: gel lak za nokte, dehidrator, ljepilo, UV lampa za nokte i specijalni kistovi.

Kao i kod klasične manikure, uredite nokte, ali ih nemojte previše skraćivati jer će vam biti teško nanijeti gel. Turpijom skinite gornji sjajni dio nokta u smjeru rasta nokta i ne zaboravite bočne strane. Zatim nanesite dehidrator za uklanjanje vlage s nokta. Odaberite tipse te na njih nanesite ljepilo da prekrije cijelu površinu utora i pažljivo ju stavite na nokat. Kliještima za tipse ju skratite na željenu duljinu, a mjesto gdje se spajaju nokat i tipsa pažljivo uredite turpijom. Na tipse nanesite kapljicu UV bondera te razmažite po noktu.

Stavite ruku u UV lampu – duljina vremena u lampi ovisi o njezinoj jačini. Ako imate lampu jačine 45 W tada je 120 sekundi dovoljno.

Sada je vrijeme za nanošenje gela – na sredinu nokta stavite jednu kuglicu i kružnim pokretima ga nanesite na nokat. Kada ste stavili na sve prste, stavite ruku u UV lampu na 2 minute. Zatim uzmite veću količinu gela i nanesite na cijelu površinu nokta, a pritom možete koristiti različite boje, ukrase i ostalo. Kada ste gotovi, ponovno stavite ruku u UV lampu na 2 minute.

Na kraju, uklonite višak gela s noktiju te turpijom završno uredite nokte. Nanesite blokator sjaja te učvršćivač te stavite ruke u UV lampu na 1-3 minute, ovisno o jačini lampe. Operite ruke, nanesite ulje za zanoktice i uživajte u svojim prekrasnim noktima iz kućne radinosti!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.