Saznali smo koja će biti najpoželjnija destinacija u 2024. godini: Materra i Priora, imena koja treba zapamtiti

HotelMaterra.jpg
Foto: Žito grupa

Luksuz, prekrasan dizajn, udoban krevet i pogled u bespuće koje će Vas, dok doručkujete s ljubavlju i pažnjom osmišljenu deliciju, ostaviti bez daha. Nakon šetnje iskonskom prirodom koja osnažuje um, a umiruje duh i tijelo, za samo deset minuta možete šetati jednim od najljepših secesijskih nizova u Europi, sačinjenim od veličanstvenih gradskih palača. Navečer se okupajte u bazenu ili opustite u jacuzziju i sauni. Ili jednostavno cijeli dan provedite u najljepšem wellnessu regije, uživajući u posebno odabranoj BEIGIC veganskoj kozmetici iz Koreje, koja se u Hrvatskoj ekskluzivno može naći samo ovdje.

Mislite da pričamo o novoj destinaciji na moru?  U pravu ste, ali ovoga puta pričamo o moru ravnice, novom doživljaju u Slavoniji, do sada prepoznatoj po gastronomiji, tradiciji i dobrom domaćinstvu. Ovo je sve to i puno više. Wellness & Wholeness hotel Materra, okružen nesputanim poljima, u slikovitom krajoliku. Osvaja srce, osnažuje um i umiruje dušu. Holistički pristup odmoru, gdje se susreću luksuz i priroda, energija i ravnoteža. Hotel je izrastao iz prostrane, plodne ravnice. Smještajnog je kapaciteta od 61 jedinice koje broje i jedan predsjednički apartman. Svaka soba pažljivo je osmišljena kako bi spojila udobnost suvremenog dizajna s prirodnim elementima. Kako bi osigurali autentično iskustvo slavonske kuhinje, za goste se biraju samo najbolje lokalne i sezonske namirnice. Posebnost hotela nalazi se i u 1500 četvornih metara wellness & spa prostora.

Image
Foto: Žito grupa

U sve to uvjerili smo se na predstavljanju novih projekata Žito grupe vrijednosti preko 46 milijuna eura. Žito grupa, najveća je poljoprivredna i prehrambena grupacija u Hrvatskoj, a u samo godinu dana izgradili su dva nova velika investicijska projekta.

Image
Foto: Žito grupa

Drugi projekt koji nas je jednako tako ostavio bez daha je Specijalna bolnica Priora. Riječ je o budućem internacionalnom medicinskom centru s vodećim stručnjacima plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije te urologije, oftalmologije, ortopedije i drugih djelatnosti. Bolnica se prostire na 6500 četvornih metara, gdje se nalaze i 2 operacijske sale opremljene naprednim sustavom integriranih sala što omogućuje dvosmjernu komunikaciju i vizualizaciju u 4K rezoluciji s liječnicima bilo gdje u svijetu u realnom vremenu, kao i dostupnost podataka o pacijentu u svakom trenutku. U projekt bolnice uključeni su vrhunski liječnici, a ključnu ulogu ima dr. med. specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije prof. dr. sc. Milomir Ninković,  koji se nakon otvaranja bolnice vraća u Hrvatsku gdje nastavlja svoj rad, kao i dr. med. specijalist urologije mr. sc. Tomislav Kalem koji se također vratio u Hrvatsku i bit će ravnatelj Specijalne bolnice Priora.

Predstavljanju projekata nazočili su ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić i načelnik općine Čepin Dražen Tonkovac, uz brojne druge uzvanike iz područja gospodarstva, turizma i medicine.

Image
Foto: Žito grupa

Oba projekta imaju za cilj gospodarski ojačati regiju i pridonijeti pozicioniranju Slavonije na gospodarskoj, medicinskoj i turističkoj karti Hrvatske, Europe i svijeta. Početkom 2024. godine svi putevi vode u Slavoniju! Više informacija o projektima, kao i novosti, možete pratiti putem web stranica: www.hotelmaterra.com i www.priora.eu te putem službenih profila na društvenim mrežama:  @hotelmaterra i @imc_priora