Knjige i film savršena kombinacija

Cinema Book Club – CineStar donosi novi koncept za sve ljubitelje knjiga i filmova

Prvi Cinema Book Club održat će se u Kaptol Boutique Cinema od 27. do 30. Siječnja

Mracna kci_1.jpg

Knjiga ili film? Vječno je pitanje. Ono što neku knjigu čini dobrom nije nužno isto što čini film dobrim, ali svakako čitajući knjigu ili gledajući film imamo priliku na neko vrijeme maknuti se od realnosti, postižemo duhovno i emocionalno zadovoljstvo. Ponekad pročitamo prije knjigu pa želimo pogledati film, ponekad obrnuto. I nije bitan redoslijed. Katkad nas film oduševi, a knjiga nas razočara i obrnuto. Ipak bitno je da su nas oboje dotakli i da želimo svoje slobodno vrijeme posvetiti filmu ili knjizi.

Image

Godina pred nama obiluje filmovima snimljenima prema knjigama, što je nadahnulo CineStar da nam predstavi novi kino koncept - Cinema Book Club. Projekcije filmova te druženje uz kavicu i knjigu održavat će se periodično vikendima u Kaptol Boutique Cinema tijekom cijele godine.  Cilj Cinema Book Cluba je predstaviti filmove koji su snimljeni prema književnim djelima, a želja organizatora je povezati ova dva vida umjetnosti jer oni nisu konkurencija već jedna priča ispričana na različite načine. Prvi Cinema Book Club održat će se od 27. do 30. siječnja u Kaptol Boutique Cinema, a na programu će biti filmovi 'Mračna kći', premijerno 'Ulica noćnih mora' i 'Igra ljubavi i mržnje'.

Pokraj raznih skrivenih prigodnih iznenađenja za posjetitelje na ukupno 36 projekcija ova tri filma na Kaptolu, 27. siječnja možete sudjelovati na književnoj večeri o fenomenu Elene Ferrante. Gošće večeri su Marina Pejnović, redateljica koja je režirala predstavu Genijalne prijateljice prema predlošku Ferrante te Ana Badurina, prevoditeljica Elene Ferrante i predsjednica Društva hrvatskih književnih prevodilaca, nakon čega slijedi projekcija filma „Mračna kći“. Dodatno, u subotu 29. siječnja,  u crvenoj boutique dvorani prepoznatljivoj po knjigama koje krase njene zidove, a koja ima kapacitet svega 56 fotelja, organizirana je jedinstvena projekcija koja osim filma uključuje i knjigu „Mračna kći“ te piće u baru. Sve posjetitelje očekuju i prigodni bookmarci, a u prostoru kina bit će i atraktivni book corner. Partneri Cinema Book Cluba su Barcaffe i Knjižara Fraktura; u baru ćete moći kušati nove okuse kave jer mnogi znaju da je čarolija knjige još posebnija uz okus omiljenog crnog napitka, a Knjižara Fraktura sve posjetitelje zagrebačkog Cinema Book Cluba daruje posebnim popustom od 25 kn do 31.ožujka, dok će nacionalno svi posjetitelji dobiti popust na online kupnju na fraktura.hr u istom periodu.

Zbog velikog interesa posjetitelja i diljem Hrvatske koji prate novitete, veseli vijest da će Cinema Book Club biti prisutan i nacionalno u CineStar kinima diljem Hrvatske  s projekcijom „Ulica noćnih mora“ uz prigodne poklone iznenađenja za posjetitelje.

O filmovima na prvom Cinema Book Clubu:

'Mračna kći' redateljski debi Maggie Gyllenhaal, temeljen na istoimenom romanu Elene Ferrante. Film je dobitnik mnogobrojnih nagrada, uključujući i nagradu Golden Osella za najbolji scenarij na festivalu u Veneciji, uz nominacije za ovogodišnji Zlatni globus. Glavnu ulogu tumači oskarovka Olivia Colman, zajedno s Dakotom Johnson, Edom Harrisom i ostatkom sjajne glumačke ekipe.

Image

'Igra ljubavi i mržnje' je ekranizacija bestseller romana Sally Thorne o dinamičnim uredskim odnosima dvoje kolega koji tjedno u uredu provode 60-ak sati, a dominiraju osjećaji suparništva ali i fatalne privlačnosti.

'Ulica noćnih mora' na Cinema Book Clubu bit će prikazan premijerno, pod redateljskom palicom Guillerma del Torra i s izuzetnom glumačkom ekipom - Cate Blanchett, Bradley Cooperom i Willem Dafoeom.  Riječ je o ekranizaciji poznatog romana Williama Lindsay Greshama objavljenog 1946. Mračna priča prati ambicioznog putujućeg mentalista koji ima talent manipulacije ljudima kroz nekoliko dobro odabranih riječi. U vjeri da će sam postići svjetski uspjeh, upušta se u vezu s dr. Lilith Ritter, psihijatricom koja je još opasnija od njega. Stvari tada postaju sve čudnije...

Cinema Book Club nije osmišljen tako da se morate učlaniti, jednostavno budite dio kino doživljaja tijekom četiri dana, pogledajte film, čitajte knjige i sanjajte. I ne nužno tim redoslijedom. Kapacitet je ograničen, a više informacija kao i kupnja ulaznica dostupni su na https://www.kaptolcinema.hr/cinema-book-club-27-30-1