Zvjezdane večeri (1. dio)

Pronađite večernju haljinu u kojoj ćete zabljesnuti

Zvjezdane večeri (1. dio)

Možda ne znate, ali lakše se odjenuti za večer nego za svaki dan. Zašto? Zato što za dan morate u obzir uzeti nekoliko faktora, od prikladnosti do praktičnosti, dok za večernju izvedbu trebate SAMO izgledati senzacionalno. Trebate ostaviti dojam ili ćete ostati nezapaženi.

Usko, bez rukava i dekolte su ključni kako biste odabrali savršenu haljinu. Vodite brigu o ušicima, ukrasima, tkaninama i nijansama, jer bitno je postići da oko koja vas gleda klizi, bilo od točke do točke, ili vas mjeri od dolje do gore.

Image


Alexander Wang


Dakle, ukoliko ste krenuli u shopping po svoju 'it' haljinu, možda bi bilo dobro da povedete nekoga tko će vas u svim isprobanim kreacija i fotkati, makar i mobitelom. I onda, u pauzi, umorni od isprobavanja, uz kavu pregledajte sve fotografije, kako biste vlastitim kritičkim okom ocijenili koja vam najbolje pristaje – jer tako ćete vidjeti ono što će i drugi vidjeti kad vas budu gledali u vašoj 'it' haljini.

Image


Valentino


Možda ste svjesni svojih dobitnih karakteristika, a možda i ne, no svakako ih niste vidjeli drugim očima, a upravo to vam omogućuje ovaj test. I vjerujete mi, tako slično se bira i haljina u kojoj vaša omiljena zvijezda izlazi na red carpet. Senzacionalna haljina se ne događa slučajno, ona je posljedica dugog promišljanja i dobrog poznavanja kolorita i oblika tijela (možemo ih zvati obline op.a.). 

Image


Vionnet


Dobro je znati ponešto o tkaninama: sjajne tkanine povećavaju, njih koristite ciljano - na onim mjestima gdje želite povećanje. One mat čine vas tanjima.

Image


Giorgio Armani


Ukoliko birate pliš/baršun, treba znati da u slučaju da odjenete bijeli pliš, tada se na fotografijama (a slika govori tisuću riječi!) ne pokazuje tako posebnim kako ga mi u stvarnosti vidimo, dok, ukoliko je u pitanju crna, crvena ili pak plava boja, tu je ta tkanina gotovo božanstvena. No, pliš ima teksturu i nije tanak.

Image


Lela Rose

Čipka je obično mat, ali njen veći uzorak djeluje kao i bilo koji veći uzorak, dakle, povećava. S gušćom čipkom (dakle, sitniji uzorak) oprezno i opet s mjerom, najbolje na mjesta gdje želimo malo povećanje u centrimetrima ili volumenu.

Image


Oscar de la Renta


Ako odaberete neku tkaninu kojoj je osnova tkanje, tada znajte da one padaju (zato što su teške) na zaista osobit način, ali one traže figuru savršenih proporcija.


Image


Alberta Ferretti

Slična se priča događa s jerseyima, koji, kad su jeftiniji, mogu točno tako i izgledati, ali kad to nije slučaj, ipak vodite brigu o vrsti rublja koju ćete nositi, jer bi pri pogrešnom odabiru rublje moglo postati vidljivije od haljine.

Image


Yves Saint Laurent


S povjerenjem,
Andreja Horvatić
Image consulting specijalist

Foto: Style.com
Net-a-porter.com

www.profashion.com.hr