Želiš vizualno produljiti noge? Ovo su najbolji modni savjeti za to

Uz samo nekoliko trikova tvoje noge izgledat će dulje i vitkije, pa odjeću iz ormara probaj kombinirati na drukčije načine

Želiš vizualno produljiti noge? Ovo su najbolji modni savjeti za to

Svaka žena treba biti zadovoljna sa sobom, a opet postoje te neke stvari koje nas smetaju i koje želimo "popraviti" odjećom. Odjeća i šminka mogu nam pomoći da se osjećamo bolje, a zašto se onda ne bismo poslužile trikovima stilista.

Image

Imaš šire bokove? Provjerile smo što trebaš nositi, a što izbjegavati


Vrlo je važno paziti da odjeća još više vizualno ne skrati figuru. Zato ti donosimo nekoliko zanimljivih trikova koji ti mogu pomoći da se osjećaš bolje, ali i vizualno produljiš siluetu. Nemoj zaboraviti da i cipele igraju veliku ulogu u našem odijevanju, izbjegavaj cipele s remenčićima oko zglobova, a cipele s potpeticama svakako mogu pomoći da noge izgledaju vitkije.

1. Pazi da ti odjeća odgovara

Hlače i bluze koje su prilagođene tvom obliku tijela učinit će te vitkijom i produljiti siluetu. Široka i neprikladna odjeća samo će izgledati nespretno, a neće ni pomoći kod produljenja siluete. Pazi da su hlače pravilno porubljene i da se nisu nabrane na krajevima jer će noge izgledati kraće. Također trebaju lijepo pristajati na području struka.

shimmer fallback


(Zara, sportske hlače, 99 kn)

shimmer fallback


(Zara, hlače od smokinga, 229 kn)

shimmer fallback


(Zara, midi suknja od umjetne kože, 199 kn)


2. Suknje i hlače visokog struka

Nosi suknje i hlače visokog struka. Ciljaj na suknje i hlače koje idu točno iznad tvog prirodnog struka. Zbog toga će tvoje noge izgledati dulje ostavljajući dojam da noge započinju tamo gdje je struk. Hlače i suknje s niskim strukom općenito će skratiti noge pa ih izbjegavaj.


(Zara, traperice visokog struka, 179 kn)

shimmer fallback


(Zara, traperice visokog struka, 199 kn)

shimmer fallback


(Zara, plisirana suknja od umjetne kože, 119 kn)

3. Široke hlače s visokim potpeticama

Ova kombinacija može biti odlična za produljenje siluete. Jedino trebaš paziti da rub hlača ne prelazi rub stopala kada nosiš cipele s visokim potpeticama. Ako su hlače preduge, noge će izgledati kraće pa prilagodi duljinu. Hlače širokih nogavica obično imaju isti učinak kao suknje i haljine, "sakrit" će mjesto gdje točno počinju noge. Za maksimalan učinak dobro je odlučiti se za hlače s visokim strukom. 

shimmer fallback


(Zara, hlače od satirane tkanine, 229 kn)

shimmer fallback


(Zara, duge hlače, 99 kn)

shimmer fallback


(Zara, hlače visokog struka, 199 kn)

4. Izbjegavaj duge gornje dijelove

Izbjegavaj duge tunike i slične komade. Nošenjem dugih gornjih dijelova trup će izgledati dulje, a noge kraće. No ako gornje dijelove poput bluza ili košulja staviš u hlače ili suknju dobit ćeš iluziju duljih nogu.

shimmer fallback


(Zara, košulja s cvjetnim uzorkom, 229 kn)

shimmer fallback


(Zara, bodi od tila, 149 kn)

shimmer fallback


(Zara, košulja u boji, 179 kn)

5. Haljine i suknje

Haljine i suknje "sakrivaju" mjesto na kojem započinju noge, što može pomoći u stvaranju iluzije dužih nogu. Suknje ili haljine A i pencil kroja dobar su izbor. Suknje s visokim strukom također će pomoći da vizualno produljiš noge. Mini suknje s visokim strukom izvrsne su za žene koje imaju kratke noge.

shimmer fallback


(Zara, midi haljina, 149 kn)

shimmer fallback


(Zara, mini haljina, 119 kn)

shimmer fallback


(Zara, mini haljina od umjetne kože, 119 kn)

6. Monokromne kombinacije

Jedna boja od glave do pete pomoći će ti da izgledaš više, a noge će izgledati dugo i vitko. Drži se tamnijih nijansi, a odličan izbor može biti crna kombinacija.

shimmer fallback


(Zara, haljina s uzorkom, 149 kn)

shimmer fallback


(Zara, hlače od baršuna, 299 kn)

shimmer fallback


(Zara, hlače od odijela s prugama 599 kn)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.