Završio Dreft Fashion Week Zagreb

The Rodnik Band - jedini dizajner koji dizajnira i pjeva

Završio Dreft Fashion Week Zagreb

Posljednja večer DFWZ-a za sezonu jesen/zima 2010/2011. počela je revijom i glazbenim nastupom britanskog The Rodnik Banda. Philip Colbert, dizajner koji pjeva i pleše uz pratnju bubnja i klavijatura pretvorio je modnu pistu u scenu glazbenog spota i pritom oduševio publiku u kojoj su sjedili Lejla i Tarik Filipović, Ivo Karlović, Iva Jerković, Duško Mudrinić, Ozren Opačić, Neno Pavinčić, Snježana Mehun i brojni drugi. U pauzi je nastupila mlada pjevačica Iva Herceg koja se predstavila pjesmom „Neodoljiv“. Ovosezonski DFWZ završio je VIP closing showom – revijom britanske modne marke Bodyamr.

Rodnik
Kao i uvijek kolekcije branda Rodnik inspirirane su modernom umjetnošću, posebice djelima predstavnika Pop Art pokreta i Marcela Duchampa. Njegova odjeća svojevrsno je ispreplitanje glazbe, umjetnosti i mode. Kolekcija jesen/zima 2010/2011. sastoji se od upečatljivih konceptualnih komada i apstraktnih, ipak više nosivih koji jasno izražavaju ideju vodilju. Čitava kolekcija ispunjena je simbolizmom te asocijacijama na ikone humora.
DFWZ omogućio je svim posjetiteljima da u backstageu pogledaju i kupe komade iz najnovije kolekcije britanskog dizajnera odmah nakon revija.

ImageInes Zrnc Gregorina
Dizajnerica se predstavila ručno napravljenom kolekcijom. Korišteni su prirodni materijali na kojima su primjenjivane tehnike ukrašavanja kao što su; oslikavanje, bojanje, izbjeljivanje, ukrašavanje resicama, zakovicama, šljokicama, kamenčićima, lančićima da bi se proizvod što više oplemenio. Traper koji dominira kolekcijom postavio je ženu u prvi plan i dao joj apsolutno pravo da postane dominantna i moćna, a tehnike ukrašavanja su je učinile simpatičnom i razigranom. Zaštitno lice kolekcije je pjevačica Žanamari Lalić koja je nosila reviju.

ImageMarta Buzolić
Kolekcija jesen/zima 2010/2011. mlade dizajnerice namijenjena je ženama koje se ne boje naglasiti svoju ženstvenost i seksipil. Dizajnerica u ovoj kolekciji nije zaobišla ni mušku populaciju napravivši nekoliko kombinacija sportske elegancije, dok je djevojkama namijenila isključivo praktične i atraktivne večernje haljine. Za ovosezonsku kolekciju dizajnerica je odabrala paletu zemljanih tonova te lagane materijale poput svile i pamuka.

ImageMilena Rogulj
Kolekcija je namijenjena ženama i muškarcima te je izrađena od vunene tkanine u crnoj, bijeloj i sivoj boji. Posvetivši je svojoj sestri, dizajnerica je kolekciju prezentirala u 17 individualnih izlazaka, a svaki se sastoji od par odjevnih upečatljivih komada. Kao maneken prošetao je pistom i Stefan Lupino.

ImageNataša Šarić
Kolekcija “in detail” inspirirana je spajanjem znanosti, fantastike, simbola, zvukova i slika koji otkrivaju kako kretanje ispričati kroz odjevni predmet. Topla estetika kolekcije zasnovana je na urbanim i geometrijskim oblicima te ispunjena detaljima koji evociraju 20-e i 30-e godine 20. stoljeća.

ImageMina Petra
Autorica Mina Petra svoje modno stvaralaštvo temelji na uzorima, motivima i nadahnuću iz hrvatske tradicijske kulture i stoljetne tradicije rukotvorstva. Njezine kreacije nastaju spajanjem tradicijskih etno motiva, ručnog rada i modernog oblikovanja, ali podobne za svakodnevnu uporabu. U svojem radu zalaže se za razvoj djelatnosti i kreativnosti utemeljen na etno baštini i izvornosti, te dizajnu odjeće, uporabnih predmeta i suvenira s obilježjima tradicije i kulturnog identiteta. Dio stvaralaštva autorice Mine Petre je i „Materina priča“, neprofitni projekt promocije hrvatske kulture i stvaralaštva utemeljenog na tradiciji, s modnim revijama etno kolekcije „Licitarsko srce“ i etno kolekcije „Tkanica“.

ImageNakon uspješnih nastupa prošle godine u Beču i Salzburgu, te ove godine na međunarodnoj manifestaciji Festa dei Popoli u Padovi, “Materina priča” odlazi uskoro promicati Hrvatsku u London, Milano, New York i Toronto.
Na Fashion Week-u Zagreb autorica Mina Petra s Materinom pričom - revijom etno kolekcije i torbom Tkanica, s motivima i aplikacijama tkanice s područja Šibensko-kninske županije i sjeverne Dalmacije, sudjeluje kao gost, izvan komercijalne konkurencije. Kao manekenke reviju su nosile Tamara Roglić, Anita Malenica i gospođe iz javnog i kulturnog života, u znak svoje potpore ovom vrijednom ženskom projektu.

Maion by Marina Prevolšek
Kolekcija jesen/zima 2010/11. premijerno je prikazana u Moskvi na Russian Fashion Week-u uz direktan prijenos na World Fashion Chanelu. Ovom kolekcijom dizajnerica je stvorila bezvremenske modele za modernu ženu na osnovi svog već prepoznatljivog stila koji popularno balansira između stroge konstrukcije i mekog pada tkanine koja prati siluetu.

ImageBodyamr
Bodyamr londonski je modni brand koji potpisuje omanski dizajner Amr Ali. Od svog lansiranja 2005. marka je dosegla kultni status te mnoštvo poklonika iz svijeta showbiznisa poput glazbenih diva Beyonce, Mary J. Blige, Whitney Huston, te Tom Forda, Cheryl Cole, Zoe Saldane i Nicole Scherzinger. Od svojih početaka u Bloomsburiju, od prepravaka odjeće retro stila i ulične mode, Bodyamr pretvorio se u brand namijenjen suvremenim i poduzetnim ženama. Najprepoznatljivi odjevni komadi Bodyamr-a zamamne su drapirane večernje te iznimno pripijene haljine, a njegove kolekcije također uključuju, inspirirane likom i djelom Madame Gres te epohe 80-ih, svilene trenirke i kombinezone koji lagano prate liniju tijela.

ImageDotjerana, sexy, moderna, odvažna, snažna, jakih boja – riječi su koje najbolje opisuju novu kolekciju modnog branda Bodyamr. Kolekcija je namijenjena oštroumnoj i dosjetljivoj ženi koja se usuđuje izraziti svoju mušku i ženstvenu stranu. Njen stil je bezvremenski jer ne ovisi o trendovima već o stavu. Kolekcija je inspirirana ženstvenošću, jednostavnošću i prelijepim ženama svih dobnih skupina.

Na završnom Closing Designers Party-ju dodijeljene su modne nagrade za najbolje dizajnere i najbolju manekenku. Dodjelu nagrada koje je pobjednicima uručio Vip gost Bodyamr, vodila je Iva Jerković na terasi zagrebačkog kluba Posh.

Za najboljeg mladog dizajnera odabrana je apsolventica Tekstilno-tehnološkog fakulteta Zjena Glamočanin. Najbolja manekenka ovosezonskog DFWZ-a je Iva Kastrapeli. Nagradu „Manda“ za najboljeg dizajnera DFWZ-a za sezonu jesen/zima 2010/2011. dobila je Marina Prevolšek.

Tajana Tretnjak
Foto: CroModa.com