Ne, hvala!

Trendovi 2000-ih za koje jednostavno ne želimo da se vrate u modu

Nekoć smo mislile da smo cool kada smo ih furale, no sada smo nešto starije i mudrije. U našem članku pronađi pet modnih trendova iz ranih 2000-ih godina za koje ne želimo da vrate u modu. Ikada.

BeFunky-collage.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Neke retro fashion trendove obožavamo te su se nebrojeno puta pokazali bezvremenskima. Primjeri takvih trendova su "zavjese" šiške, prugaste mornarske majice, nošenje male crne koktel haljine ili pak mačkaste sunčane naočale, no u svijetu mode postoje i oni modni primjeri iz prošlosti na koje bismo najradije zaboravili. Svaka era imala je neke svoje fantastične modne promašaje, a mi se u ovom članku bavimo onima iz ranih 2000-ih. Tu su eru obilježile 'it' djevojke partijanerice, plišane trenirke, Uggsice i traperice niskog struka, a mi bismo za većinu modnih lookova tog doba danas rekli da su, blago rečeno, nevjerojatno ružni.

Image
Najpoznatije majke

'Žene, majke, kraljice': One su pravi primjer ženske snage i majčinske ljubavi

U nastavku pronađi primjere pet modnih trendova za koje se najiskrenije nadamo da se nikada neće vratiti u modu. Neki su jednostavno "out of date", drugi vrlo neudobni, a treći nepraktični za nošenje te pomalo kičasti. Jesi li i ti nosila neke od ovoh trendi komada s početka tisućljeća ili si već i tad znala da se radi o "failovima"?

Jako nisi struk traperica

Ovaj je modni trend definitivno jedan od najomraženijih u povijesti, no nekoć nismo mogle zamisliti kupovinu traperica bez da nam se pri tome ne vide kukovi u svakom modelu. Hlače jako niskog struka nosile su i Christina Aguilera, Shakira i Britney Spears pa ne čudi da se radilo o golemom trendu koji se proširio poput požara diljem svijeta. Na nesreću, otkrivao je više no što je pokrivao stražnjicu, pa je s vremenom postalo neprihvatljivo proizvoditi hlače u kojima je gotovo pa nemoguće udobno sjediti bez straha od pokazivanja gaćica. Definitivno trend koji ne želimo ponovno vidjeti.

Pramenovi

Plava kosa s blajhanim plavim pramenovima jako se često mogla vidjeti na glavama celebova ranih 2000-ih. Ovaj look toliko je napadan i neukusan, da iskreno sumnjamo da će se ikada vratiti u modu, a to nam je svakako i drago.

Štras, štras, štras svuda

Remenje, jakne, majice... Sve je moralo imati štras, šljokice i kamenčiće po sebi. Ako nisi svjetlucala poput božićne jelke, nisi bila u trendu. Danas zakovice možemo ponekad vidjeti na crnim kožnim jaknama ili pak torbicama, ali u znatno manjoj mjeri no nekoć. Općenito, rane 2000-e su bile opsjednute šljokicama i ukrasima svih oblika i veličina, a rezultat su bili neukusni, pomalo kičasti lookovi.

Plišane trenirke

Priznajemo da su plišane trenirke jako udobne, no definitivno ne zaslužuju popularnost kakvu su uživale prije 20 godina. Brend Juicy Couture godinama nije silazio s lista najpopularnijih modnih brendova i to sve zahvaljujući svojim ružičastim ili baby plavim trenirkama koje su diljem svijeta popularizirale slavne dame kao što su Paris Hilton ili Britney Spears.

Chocker gumene ogrlice

Načelno protiv chocker ogrlica nemamo ništa, no kada dolaze u pastelnim nijansama i napravljene su od neugodne gume koja se zabijala u kožu vrata dolazimo do poprilično lošeg modnog trenda koji ne na iznenađenje mnogih jako dugo bio prisutan na sceni. Takve su ogrlice nosile i 'it' djevojke tog doba i obožavateljice diljem svijeta, a svaki je uzrast djevojčica i djevojaka imao modele za kojima je ludovao.