Trenirka osim što je udobna, može biti i nezaboravna. U to su nas uvjerile upravo ove legendarne filmske scene. Pogađaš koje?

Jessica Alba u filmu 'Honey' i Alex iz 'Flashdancea' pokazale su nam koliko trenirke mogu dobro izgledati

Trenirka osim što je udobna, može biti i nezaboravna. U to su nas uvjerile upravo ove legendarne filmske scene. Pogađaš koje?

Od početka pandemije korona virusa pa sve do danas, većina nas je i dalje kod kuće i, iako smo se u početku možda i sređivale za rad od kuće, trenirke su postale dio naše svakodnevice. Istovremeno su udobne i funkcionalne, a mogu izgledati toliko dobro da ih poželimo nositi zauvijek.

A ako si mislila da trenirke nisu nimalo in, potraži inspiraciju u filmovima čiji ih likovi toliko dobro nose da poželimo zauvijek ostati u trenirci. Sjeti se filma "Honey" u kojemu Jessica Alba pleše u svojoj legendarnoj bijeloj trenirci, ili filma "Flashdance" u kojem Alex nosi udoban gornji dio trenirke i to ni manje ni više nego na - štikle. via Giphy


Trenirke mogu biti i romantične - sjeti se samo kada Danny Zuko u "Briljantinu" nosi sivu trenirku i u potpunosti mijenja svoj izgled kako bi se okušao u srednjoškolskim sportovima, a sve to samo kako bi impresionirao Sandy. 

Image

Trenirke su od omraženog odjevnog predmeta postale 'it' komad sezone


To nisu jedini filmski trenuci koji nam dokazuju koliko su trenirke svestrane i moderne - prisjetile smo se deset legendarnih filmskih trenutaka koji nam govore da su trenirke idealan odjevni predmet.

1. Danny Zuko u "Briljantinu"

John Travolta u svom casual outfitu u filmu "Briljantin'" iz 1978. zauvijek će nam ostati u mislima kao najbolji filmski trenutak u trenirci. Danny je pokušao impresionirati Sandy trčeći na stazi, a njegova pamučna trenirka daleko je od klasične kožne jakne koju je inače nosio.

2. Alex Owens u filmu "Flashdance"

Jennifer Beals nosila je ono što do danas izgleda kao najudobniji outfit svih vremena. Obukla je sivi džemper u tipičnom stilu 80-ih, uz jedno golo rame i sa žarko crvenim cipelama na petu - što do danas ostaje genijalna kombinacija. 

3. Hallie i Annie u "Zamci za roditelje"

Nikada nećemo zaboraviti dvije blizanke i način na koji su nosile trenirku - Hallie Parker svoju je trenirku nosila na malo sportskiji način, dok je šminkerica Annie Parker ispod svoje trenirke stavila majicu s ovratnikom. 

4. Annie u "Romansi u Seattleu"

Meg Ryan u filmu "Romansa u Seattleu" iz 1993. u svojoj sivoj trenirci izgleda kao i većina nas u trenutnoj situaciji - u krevetu i s debelim čarapama na nogama. 

5. Gospođa George u "Opasnim djevojkama"

Kada govorimo o filmu Opasne djevojke iz 2004., svima nam na pamet pada izjava Regine George o trenirkama, kada u kantini za ručkom kaže: "Trenirke su sve što mi trenutno odgovara". Ipak, ne možemo poreći da Amy Poehler kao gospođa George nije sjajno izgledala u rozoj Juicy Couture trenirci koju smo tada sve željele.

6. Honey Daniels u filmu "Honey"

Uloga Jessice Alba kao koreografkinje Honey Daniels u filmu "Honey" iz 2003. godine bijelu je trenirku učinila toliko popularnom da ju i danas volimo nositi - ovaj te filmski trenutak može potaknuti i da probudiš svoju unutarnju Honey i zaplešeš.

7. Rocky Balboa u filmu "Rocky"

U svim filmovima o popularnom boksaču Rockyju, Balbou možemo vidjeti kako vježba u sivoj trenirci, Converse tenisicama i duksici, čime i nas inspirira da se konačno pokrenemo i krenemo vježbati.

8. Slim Hiller u filmu "Sad je dosta"

Jennifer Lopez u ulozi Slim Hiller u filmu "Sad je dosta" iz 2002. godine inspiracija je svim ženama, a za vrijeme treninga nosila je crnu trenirku, sivu majicu i rukavice za boksanje.

9. Lucy Wagner u "Zauvijek prijateljice"

Britney Spears kao Lucy u filmu "Zauvijek prijateljice" iz 2002. pokazala je koliko odlično možeš izgledati u jednostavnim komadima - običnoj majici, sivoj trenirci i tenisicama, s kosom u repu

10. Gwyn Marcus u "Rapsodiji u Miamiju"

Iako smo Saru Jessicu Parker navikli vidjeti u otmjenijim izdanjima, u filmu "Rapsodija u Miamiju" iz 1995. nosi ležeran pulover, uz traperice i delikatnu ogrlicu oko vrata - i svejedno izgleda odlično.