Jedne drugoj modna inspiracija

Kojoj stoji bolje? Ove slavne dame udale su se u sličnim vjenčanicama

Mnoge žene od djetinjstva sanjaju o svojoj savršenoj vjenčanici, a nije rijetkost ni da pronađu inspiraciju kod nekih slavnih dama. U nastavku imamo dokaze da su i neke slavne dame nosile slične vjenčanice, no kojoj od njih je bolje stajala? Otkrij nam u anketi

Kate Middleton i Lily Allen.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Mnoge žene još od djetinjstva sanjaju da će jednog dana izgledati poput princeze na dan svog vjenčanja. Tu veliku ulogu igra odabir savršene vjenčanice, koja mora izgledati točno onako kako si je ona zamislila - i nikako drugačije. A ništa drugačije nije ni kada su u pitanju slavne dame. I one su godinama maštale o svojoj savršenoj vjenčanici, a kada je konačno stigao taj dan, zablistale su u njoj.

Image
Moderne mladenke

Top ili flop? Ove slavne dame udale su se u kratkim vjenčanicama

Neke od njih inspiraciju za vjenčanicu pronašle su kod drugih slavnih dama - glumica, pjevačica ili pak pripadnica kraljevske obitelji - pa smo se odlučile prisjetiti koje su to poznate žene nosile slične vjenčanice na dan svog vjenčanja.

Od glumice Rite Hayworth i princeze Margaret do pjevačice Ellie Goulding i manekenke Miranda Kerr, evo koje su se slavne dame udale u sličnim vjenčanicama. Kojoj je bolje stajala? Otkrij nam u anketi u nastavku.

Rita Hayworth i princeza Margaret

Glumica Rita Hayworth za svoje je vjenčanje s pakistanskim princom Alyjem Khanom 1949. godine odabrala Christian Dior haljinu V-izreza u periwinkle plavoj boji. Hayworth je svoju haljinu dugu uparila s odgovarajućim Diorovim šeširom. Godine 1960., sestra kraljice Elizabete II., princeza Margaret, udala se za Antonyja Armstronga-Jonesa u sličnoj svilenoj haljini od organze s potpisom Normana Hartnella. Haljina dugih rukava također je imala V-izrez, za koji časopis Brides piše da je u to vrijeme bio dosta riskantan potez.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Grace Kelly i Naomi Biden

Grace Kelly nosila je vjenčanicu s dugim rukavima i visokim ovratnikom kada se 1956. godine udala za princa Rainiera III. od Monaka. Dizajnirala ju je Helen Rose, a za Kellynu haljinu korištene su tkanina od slonovače i svila. A sličnu je haljinu nosila unuka američkog predsjednika Joea Bidena, Naomi Biden. Ona je sama rekla da je njezina vjenčanica inspirirana kraljevskom vjenčanicom Grace Kelly, a nosila je haljinu s potpisom Ralpha Laurena čiji je gornji dio izgledao gotovo identično.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Kate Middleton i Lily Allen

Kate Middleton udala se za princa Williama 2011. u haljini Alexandera McQueena koju je dizajnirala Sarah Burton. Haljina je imala čipkaste rukave i V-izrez, a sašivena je od ručno izrađene čipke i imala je šlep dug gotovo tri metra. Vjenčanica Lily Allen te iste godine također je imala V-izrez i čipkaste rukave. Allen se udala za Sama Coopera u crkvi u Gloucestershireu u Engleskoj, no razveli su se 2018., nakon čega se ona ponovno udala u Vegasu za glumca Davida Harboura, gdje je nosila nešto drugačiju kratku vjenčanicu.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Kraljica Mathilde i princeza Martha Louise

Haljina belgijske kraljice Mathilde s njezina vjenčanja s kraljem Philippeom 1999. godine na sebi je imala visoki ovratnik. Kraljica Mathilde nosila je kaput-haljinu dugih rukava s gumbima sprijeda, a vjenčanica norveške princeze Marthe Louise iz 2002. godine neodoljivo je podsjećala na vjenčanicu kraljice Mathilde. Princeza Martha Louise udala se za Arija Behna u kaput-haljini norveške dizajnerice Wenche Lyche, piše Vogue, a također je imala ovratnik.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Pippa Middleton i Katrina Bowden

Pippa Middleton nosila je čipkastu vjenčanicu Gilesa Deacona za svoje vjenčanje s Jamesom Matthewsom 2017. godine. Njezina je haljina imala visoki ovratnik i kratke rukave, a nosila je i veo. Glumica Katrina Bowden nosila je sličan dizajn 2013. godine kada se udala za Bena Jorgensena. Bowden se udala u Botaničkom vrtu u Brooklynu, a nosila je haljinu "Eve" brenda Christos, s nešto otvorenijim dekolteom i kraćim rukavima.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Princeza Victoria i princeza Charlene

Švedska princeza Victoria nosila je haljinu koja je otkrivala ramena, a koju je dizajnirao Pär Engsheden kada se 2010. godine udala za princa Daniela. Satenska haljina princeze također je imala šlep dugačak gotovo pet metara. A princeza Charlene od Monaka nosila je sličnu Giorgio Armani Privé haljinu za svoje vjenčanje s princom Albertom II. od Monaka 2011. godine. Haljina, sašivena od svilenog satena krem boje, imala je na sebi ukrase od Swarovski kristala, a također joj je otkrivala ramena.

Image
Foto: www.profimedia.hr

Ellie Goulding i Miranda Kerr

Pjevačica Ellie Goulding udala se za Caspara Joplina u kolovozu 2019. u haljini koju je dizajnirala kreativna direktorica brenda Chloé, Natacha Ramsay-Levi. Haljina je imala čipkasti ovratnik s volanima i ručno šivane bijele ruže Yorka, a prema Harper's Bazaaru, za izradu je bilo potrebno više od 640 sati. A Dior Haute Couture vjenčanica Victorijine anđelice Mirande Kerr također je imala visoki ovratnik i slične cvjetne aplikacije. Njezina je haljina od belgijske čipke, svile i tila, a bila je ukrašena đurđicama.

Image
Foto: www.profimedia.hr