Poklanjamo naušnice iz kolekcije nakita Zlatarnice Rodić inspirirane starohrvatskim dizajnom

Ovo Valentinovo dočekaj sa super naušnicama baš za tebe

Poklanjamo naušnice iz kolekcije nakita Zlatarnice Rodić inspirirane starohrvatskim dizajnom

Motivi iz raznih krajeva hrvatske već desetljećima inspiriraju hrvatske zlatarnice u izradi nakita. Predstavljamo kolekciju tradicionalnog nakita Zlatarnice Rodić, gdje su starohrvatski motivi poput Moričića, Licitarskog srca i Botuna pretočeni u pomno dizajnirani nakit od zlata i srebra. Danas, osim nedvojbeno jake estetike, ovaj nakit za onoga koji ga nosi znači oživljavanje stotinama godina stare hrvatske baštine.

'Ručna izrada nakita direktno ostavlja osobni trag na nakitu - taj potpis koji generički nakit ne može postići. Ako se na to nadoda snaga starohrvatskih motiva prenošena iz generacije u generaciju, dobivamo komad nakita koji nema samo visoku estetsku komponentu, već predstavlja simbol pripadnosti, poštovanja baštine i običaja te bez ijedne riječi priča priču staru stotinama godina', objašnjavaju Rodići.

Botuni - Decentne razlike Šibenskog i Dubrovačkog nasljeđa

Botun, poznati ovalni oblik sastavljen od dvije polovice kugle spojene u sredini, ponekad ponavljajući, a ponekad jednostruki, zauzeo je mjesto prvog i omiljenog oblika pri izradi nakita inspiriranog tradicijom Šibenika i Dubrovnika. 

shimmer fallback


Šibenski botun

Uz Konavoske, naušnice s područja Konavla koje su se već ozbiljno pozicionirale kao omiljeni trend u Hrvatica, botuni od srebra i zlata postaju svevremenski izričaj koji zbog svoje univerzalnosti postaju odabir žena i djevojaka raznih generacija. 

shimmer fallback


Dubrovački botun

Oboje inicijalno izrađivani od srebra, tehnikom filigrana, razlikuju se prvenstveno u malenim ukrasima po samom Botunu. Dok je dubrovački botun jednostavnije, glatke izrade, šibenski botun je uvijek ukrašen tankim nitima i prepoznatljivim kuglicama.

Ovog Valentinova odlučili smo iznenaditi jednu čitateljicu ovim vrijednim poklonom:Prijavite se na nagradnu igru i osvojite ručno izrađene srebrne naušnice!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.