Naša stilistica Alma zna kako uz malo novaca i nekoliko detalja osvježiti jesensku garderobu

Naša modna savjetnica Alma Premerl Zoko ima savjete kako podići cijeli outfit s modnim dodacima - i bez prevelikog opterećenja na budžet

Naša stilistica Alma zna kako uz malo novaca i nekoliko detalja osvježiti jesensku garderobu

Čim je zahladilo, svi mislimo isto - ljetne kombinacije maknuti iz ormara i na njihovo mjesto staviti jesenske outfite. Dobre crne hlače, sako, smeđa haljinica, nešto samta, viskozne tunike i bluze od prošle sezone u ovoj mogu stvoriti dobru bazu ormara. Posebno ako je budžet za odijevanje mali. Njega preusmjeri na modne detalje koji mogu podignuti baš svaku kombinaciju i od jednostavnih komada stvoriti nešto novo. Dakle, sad je vrijeme da budeš na 'TI' s maramom, šalom, rukavicama, (ne)običnom torbom, cipelama u bojama… 

Image

Naša stilistica Alma 'pročešljala' je Zarinu ponudu i našla modele koji skrivaju višak kilograma


Budući da većina žena o detaljima razmišlja kao o 'stvarima' koje su baš nekako lijepe na drugima, a kad je o tvojem odijevanju riječ biraš samo neophodno- torbicu i cipele, evo mog vodiča sa savjetima kako ćeš nositi detalje na način 'začini stil'. Ja sam sve što je u ovoj temi pronašla u CCC-u. 

Njezino veličanstvo torbica

Ako je u nekoj od jesenskih boja, torbica može podignuti svaki look. Čak i čisti minimalizam. Ove sezone su upravo takve ljepotice u fokusu, posebno sve nijanse čokolade i crvenog vina. Kako u širokoj paleti modela odabrati onu koja je dovoljno dobra i upečatljiva toliko da podigne total look? Evo koji su savjeti: nosiš li više mat nego sjajne tkanine biraj modele sjajne ili lakirane kože, a uz pliš i viskozu kombinirajte gamoš kožu.

Nosiš li ne boje- crnu, bijela i mala siva torbica super su izbor. Boja konjaka, žuto-smeđa, boja trule višnje, pa čak i ljubičasta odličan su kontrast jednoličnoj odjeći. Voliš li hladniji dio godine provesti u bojama- cipele i torbe neka budu u skladu s najdominantnijom bojom tvog ormara. Evo i primjera - voliš li i nosiš puno plave odjeće, izaberi cipele i torbe u boji čokolade. Uz tople boje u ormaru odaberi smeđu nijansu mliječne čokolade, a uz hladne nijanse (puno zelene i ljubičaste) sivu ili tamno smeđu torbu! 


shimmer fallback

Stegni remen jer je on opet IN

Upravo je ovaj detalj modnih 80-tih ponovo u fokusu. I nosi se dominantno -  na sredini struka. Ako si sad pomislila da nemaš mjesto na srednjem dijelu tijela na kojeg bi stavila ovakav detalj, čitaj dalje. Svako tijelo, pa čak i kvadratni tip građe tijela treba remen. Ovisno o tome koliko je širok, on je zapravo i alat za naglašavanje linije tijela. 

Ovo je osnovno pravilo po kojem ćeš odabrati remen - što je uži struk to neka remen bude širi prekrivajući većinu struka. Za one koje imaju naglašen trbuh idealan je tanki remen kojeg se nosi labavo na liniji donjeg struka, prebacujući preko njega nabore od tkanine. Ukoliko su ti 'boljka' kraće noge, optički ih produlji remenom kojeg ćep staviti visoko u struk, a ako su noge duge, a trup kratak, remen 'spusti' na male bokove. 

shimmer fallback

Retro marame su ponovo u modnom fokusu

Nose se baš one male koje možeš pretvoriti u šal i zaveži ih usko uz vrat. Savjet više: ovakve marame odlično prekrivaju godine vidljive na vratu, pa ih veži uz unutrašnji rub košulje. Koliko će biti širok 'šal' kojeg ćeš dobiti preklapajući maramu ovisit će o tvom podbratku. Što je dominantniji, to uže zaveži maramu i pusti je da bude labavo zavezana u donjem dijelu vrata. 

Koju boju odabrati? Malu maramu uvijek biraj u skladu s bojom puti, očima i kosom. Što si svjetlija, to neka više dominiraju hladne boje. 

shimmer fallback

Rajf je super odabir za podizanje outfita

Rajfovisu 'trzajevi' modnih 70-tih koje ćemo nositi još ove sezone. Rajf, traka ili stilizirana marama su zapravo odlični detalji svima koje ne vole nakit, a onima koje se vole 'kinđuriti' modno pravilo mora biti ovo- ako je rajf na glavi, na ušima mogu biti samo alkice, a ogrlice zamijeni narukvicama.

Rajfove biraj tako da ih uskladiš s veličinom glave i oblikom lica-  što je lice više okruglo, to neka rajf bude uži. Isto tako što je glava veća i naglašenije su jagodice to neka ukrasi budu na jednoj strani glave. Kako bi se razlikovali tvoji rajfovi od onih koje nosi tvoja kći, pazi na vrstu tkanina od kojih su napravljeni - plišani i kožni ukrašeni cirkonima su rajfovi za velike cure. 

Rukavice (ali ne gumene)!

One su kao modni detalj ponovo u fokusu! Štite ruke od hladnoće, ali i stavljaju točku na 'I' svakom total looku. Po kojem principu odabrati boju? Pravilo je vrlo jednostavno- rukavice, kako bi bile modni detalj, uvijek uskladi s ostalim detaljima -obućom i torbom. 

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.