Moderni outfiti slavnih inspirirani klasičnim divama

Iako nije bilo Instagrama i drugih drustvenih mreža, ove dive su ostavile neizbrisiv utjecaj na modni svijet

Moderni outfiti slavnih inspirirani klasičnim divama

Danas nam modna industrija nudi nove trendove svake sezone, ali neki klasici nikada neće izići iz mode. Današnje slavne dame imaju mogućnost fotografiranja svoje modne kombinacije i dijeljenja s ostatkom svijeta na društvenim mrežama što ih čini influencericama. Mnoge klasične modne dive nisu imale iste influencerske moći, no svejedno su postavile temelje mode kakvu poznajemo danas. 

Donosimo ti najutjecajnije klasične modne dive, koje i danas inspiriraju mnoge djevojke i žene u odabiru savršenog outfita.

1. Audrey Hepburn: Mala crna haljinica

Sve žene znaju da je mala crna haljinica modni spas za bilo koju prigodu. Audrey Hepburn je postavila ovaj modni trend svojom Givenchy haljinicom u klasiku Breakfast at Tiffany's. Osim što je ženama diljem svijeta osigurala alternativu za svaku prigodu, Audrey nas je naučila jednu vrlo bitnu lekciju - Manje je više.

2. Elizabeth Taylor: Dijamanti su ženini najbolji prijatelji


Elizabeth Taylor je uvijek hrabro koračala modnim svijetom, te je dašak glamura donosila u svaku priliku. Od dijamantnog nakita, krznenih ogrtača i pernatih čizmica Elizabethin stil se savršeno uklapa u neustrašive modne trendove 21. stoljeća. 

3. Katharine Hepburn: Prva dama u muškoj odjeći

Katharine Hepburn je jedna od najomiljenijih glumica svoje generacije. Muške košulje, hlače na crtu i grube čizmice su do tad bile gotovo ne zamislive na ženama, no Katharine je dokazala da je ženstvenost puno više nego sama odjeća. Katharine je inspirirala novu generaciju hrabrih i snažnih žena koje se ne boje obući hlače. 4. Marilyn Monroe: Obline idu uz sve


Marilyn Monroe je bila jedna od začetnica modne seksualizacije. Od bikinija visokog struka do laganih bijelih haljinica, Marylin je stvorila bezbroj trendova koji se i danas rado nose.


5. Madonna: Pop diva mode


Iako je Madonna u početku zagovarala dječački stil odijevanja, brzo je evoluirala u jednu od najutjecajnijih modnih gurua u svijetu. Madonnini ekstravagantni kostimi su promijenili način na koji svijet doživljava umjetnike, a mnogi današnji nastupi glazbenika su inspirirani upravo ovom ikonom. 


6. Grace Kelly: Elegantna princeza


Grace Kelly je oduvijek imala klasični, sofisticirani i nepogrješivi stil odijevanja. Njezine ženstvene haljine će zauvijek ostati inspiracija mnogim ženama. Čak je i Hermes preimenovao jednu od svojih torbica, u the Kelly Bag, koju je glumica obožavala.


7. Kleopatra


Moda je puna drame, kao što je bio i život Egipatske vladarice Kleopatre. Kleopatra je sjedinila modne elemente Grčke i Egipta u svojim kombinacijama, ali najveća inspiracija su joj bile Boginje antičkih vremena. Kleopatra će uvijek biti prepoznatljiva i po cat eye trendu šminkanja. Nakit koji je usko prianjao uz njezine ruke u obliku zmije je i danas best seller, a crna bob frizura će mnogim ženama ostati najdraži klasik. 


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.