Image
Foto: www.profimedia.hr
Seks i grad
Foto: www.profimedia.hr

Seks i grad

Dok se priprema za vjenčanje, Carrie isprobava različite haljine s potpisom raznih dizajnera, no na kraju odabire haljinu Vivienne Westwood. U serijama i filmovima ove franšize vidjeli smo nekoliko vjenčanica, ali ova je svima omiljena. Zanimljivo je da je, nakon što je film izašao 2008. godine, haljina rekreirana i rasprodana odmah nakon premijere.

Bezvremenska Adaline
Foto: www.profimedia.hr

Bezvremenska Adaline

Film iz 2015. prati 29-godišnju Adaline, predivnu ženu koja je živjela više od jednog stoljeća, no nije ostarjela. Njezina vjenčanica koju nosi u filmu odražava sve modne trendove tridesetih godina prošlog stoljeća - riječ je o satenskoj haljini krem boje, ukrašenoj čipkom, upotpunjenoj tankim rukavicama i voluminoznim velom.

Smiješno lice
Foto: www.profimedia.hr

Smiješno lice

Ova malo kraća vjenčanica Huberta de Givenchyja u mjuziklu "Smiješno lice" naglasila je vitku figuru Audrey Hepburn i uz to je nevjerojatno razigrana i lepršava. To je idealna haljina za one mladenke koje žele uživati u plesu na svom vjenčanju.

Igre gladi: Plamen
Foto: www.profimedia.hr

Igre gladi: Plamen

Ovu vjenčanicu, koju je nosila Jennifer Lawrence koja tumači Katniss Everdeen, kreirao je indonezijski dizajner Tex Saverio. Iako ju Katniss ne nosi dok hoda do oltara, nemoguće je zaboraviti ovu legendarnu haljinu s velikim brojem volana i futurističkim korzetom.

Princezini dnevnici: Kraljevske zaruke
Foto: www.profimedia.hr

Princezini dnevnici: Kraljevske zaruke

Kraljevska vjenčanica trebala bi imati gornji dio od čipke i dugi šlep. Ovaj opis u potpunosti odgovara Mijinoj vjenčanici u drugom nastavku filma "Princezini dnevnici" iz 2004. koju je dizajnirao Gary Jones.

Pedeset nijansi slobodniji
Foto: www.profimedia.hr

Pedeset nijansi slobodniji

U zadnjem nastavku trilogije "Pedeset nijansi", Anastasia Steele nosi haljinu s golim ramenima, ukrašenu čipkom i s dugim šlepom. Dizajnirala ju je Monique Lhuillier, koja je htjela stvoriti nešto tradicionalno, ali s modernim prizvukom.

Zameo ih vjetar
Foto: www.profimedia.hr

Zameo ih vjetar

Filmski kostimograf namjerno je odabrao haljinu u starinskom stilu za Scarlett, unatoč činjenici da njezin lik voli modu. Prema romanu iz 1936., Scarlett na svom vjenčanju nosi majčinu haljinu.

Rat među nevjestama
Foto: www.profimedia.hr

Rat među nevjestama

Nema osobe koja nakon ovog filma iz 2009. nije čula za dizajnericu Veru Wang, poznatu po svojim vjenčanicama. Jednu takvu odabrala je i Liv, lik kojeg tumači Kate Hudson, a riječ je o pufastoj haljini sa srcolikim dekolteom, čije je glavno obilježje ljubičasta traka oko struka.

Vjenčanice iz filmova

Legendarne filmske vjenčanice koje i danas pamtimo

Kada gledamo neki romantični film, uvijek poželimo isto - da glavni junaci budu zajedno i da se vjenčaju. U većini slučajeva vjenčanje se odvija na samom kraju, no ima i filmova u kojima je vjenčanje tek početak priče, a zapleti kreću tek nakon toga. Kako bilo, filmsko vjenčanje uvijek je uzbudljivo gledati, posebno onda kada kostimografi odrade odličan posao i počaste nas vjenčanicama iz snova kakve i mi odmah poželimo. Takvih je vjenčanica u filmovima bilo jako puno, a u nastavku smo izdvojile neke koje su postale toliko legendarne da ih i danas pamtimo, iako smo filmove pogledale davno. Od popularne Carrie iz "Seksa i grada" do Scarlett iz kultnog filma "Zameo ih vjetar", izdvojile smo najlegendarnije filmske vjenčanice svih vremena.

N.B.