Uspjeh

Kolekcija Anamarije Asanović oduševila publiku na milanskom tjednu mode

Domaća dizajnerica dobila je priliku i u na Tjednu mode u Milanu predstavila je svoju posljednju kolekciju inspiriranu francuskim kraljem

Anamarija Asanovic RS22 0811.jpg

U sklopu platforme Emerging Talents Milan, poznata splitska dizajnerica Anamarija Asanović predstavila je svoju posljednju kolekciju inspiriranu francuskim kraljem Lujem XIV. , čovjekom koji je izmislio visoku modu. Revija je održana u samom centru Milana, u predivnom ambijentu barokne palače Palazzo Visconti koja se savršeno stopila s ovom kraljevskom bajkom domaćeg dizajna.

Inspiraciju za ovu kolekciju o kojoj već pišu brojni svjetski mediji poput talijanskog Marie Claire i Elle-a, španjolskog Woman-a i mnogih drugih, poznata Splićanka je pronašla u samim počecima mode. Vidno uzbuđena, nije krila oduševljenje s obzirom na količinu fenomenalnih reakcija koje je izazvala netom održana revija! „Umorna, ali sretna. Dojmovi se još slažu, srce je kao kuća“ – napisala je Anamarija na svom Instagram profilu.

Image

Za razliku od prijašnjih kolekcija, ova je – kako i sama Anamarija kaže – dosta „čišća“ jer se za milanski debi odlučila poigrati s volumenom, dužinom i konstrukcijom.

Image

„Pri izradi kolekcije najvažnije mi je da svaki komad ima svoju priču, uz to naravno da je i konstrukcijski dobro osmišljen i izveden, kao i to da je materijal kvalitetan. Za Milano sam se odlučila poigrati s crnom, zelenom, žutom i ljubičastom i materijalima kao što su američki saten i svila“ – nadodaje Anamarija Asanović koja ne krije uzbuđenje što je napokon dobila priliku predstaviti kolekciju u gradu u kojem je stekla svo modno znanje, s obzirom na to da ima diplomu jednog od najprestižnijih svjetskih instituta za modni dizajn, milanskog Istituto Marangoni.

Image

Anamarijini počeci u svijetu mode sežu u rano djetinjstvo kada je ova, mnogima omiljena hrvatska dizajnerica vjerno krojila i šivala odjeću za svoje lutkice. Danas to radi skupa sa svojom petogodišnjom kćerkom Zorkom koja joj je uz majku, oca i brata najveća podrška. Predstavljanje kolekcije u gradu u kojem je provela studentske dane svakako daje pečat njezinoj i više nego uspješnoj karijeri

Dobra vijest je da će kolekcija pronaći svoje mjesto i u splitskom A_A Store, a za više informacija posjetite službeni AA instagram profil.