Kako omekšati tvrde cipele?

Kada nam je ljepota cipele važnija od njezine udobnosti, često prvo nošenje završi u žuljevima. Stoga donosimo trikove kako omekšati tvrde cipele

Kako omekšati tvrde cipele?

Svi smo barem jednom muku mučili s tek kupljenim cipelama koje nas žuljaju. Iako su nevjerojatno neudobne, svejedno ćemo ih kupiti jer je njihova ljepota ipak bila bitnija od udobnosti. Saznajte u nastavku kako omekšati tvrde cipele

Image


(FOTO: Pixabay) 

Jedan od načina kako omekšati tvrde cipele je korištenje debelih čarapa i alkohola. Dakle, cipele iznutra premažite smjesom alkohola i vode, obucite čarape i obujte cipele u kojima potom hodajte minimalno pola sata. 

Drugi način je korištenje fena za kosu. Ponovno obucite debele čarape te sušilom za kosu zagrijte kritične dijelove koji vas žuljaju. 

Možete također kupiti jastučiće za cipele koje ćete zalijepiti na problematična područja. Spasit će vas od potencijalnih žuljeva, a i usput širiti kalup cipela dok hodate. 

Još jedan od načina koji uključuje čarape je onaj u kojem ih trebate navlažiti i posložiti ih u cipelu. Tako ih ostavite da se posuše do kraja te će na taj način čarape povećati svoj volumen sušenjem, a time i povećati cipelu. 

Sada znate trikove kako omekšati tvrde cipele pa možete odahnuti jer ste kupili broj manje (svi smo to pretrpjeli zbog ljepote...).