Japanski kimono zavladao je high street ponudom, a evo i modela koje bismo voljele prošetati po plaži

Tražiš idealni ljetni komad koji možeš nositi i u gradskoj vrevi i preko badića na plaži? Idealno rješenje je kimono, japanski ogrtač s modernim twistom, koji u sve kombinacije unosi dašak boho vibre

Japanski kimono zavladao je high street ponudom, a evo i modela koje bismo voljele prošetati po plaži

Kimono je tradicionalni japanski ogrtač s pojasom oko struka koji je u toj dalekoj istočnoj zemlji nošen stoljećima prije no što je stekao popularnost i na Zapadu. Svileni, satenski ili laneni, danas su kimono ogrtači pravi hit te dolaze u svim bojama, dezenima, materijalima i stilovima, a svima im je zajedničko to da su iznimno udobni i praktični za nošenje tijekom ljetnih mjeseci. 

Image

Ljeto nam je opako blizu pa smo izabrale 20 modela haljina u kojima želimo provesti dane na plaži


Lepršavi i prozračni, ne ograničavaju kretanje, pa mogu poslužiti kao idealni ogrtači za ljetne noći, ali i kao kimono-haljine za plažu. Iako su tradicionalni japanski kimoni izgledali znatno drugačije od onih koje mi danas možemo pronaći u ponudi high street dućana, koncept je vrlo sličan. Radi se o velikim platnima materijala koji imaju sašivene dugačke i široke rukave te pojas oko struka.


Kimono danas tako možemo nositi u raznim prilikama, a upravo je taj komad i iznimno popularan među fashionisticama koje ga nose na bijele  majicr, traperice i sandale. Japanska estetika tako se spojila s boho , a krajnji je rezultat ležeran izgled kao stvoren za ljetne mjesece. 


Izdvojile smo deset lijepih kimona, ogrtača i kimono-haljina iz aktualne high street ponude, a koje bismo i same voljele imati u svojem ormaru. 

Asos kimono u nježno plavoj boji - 510 kuna

Image

Oysho laneni ljetni kimono - 199 kuna

Image

Kimono s vezanjem oko struka Asos - 331 kuna

Image

Mango izvezeni laneni kimono - 799 kuna

Kimono-haljina Asos - 297 kuna

Image

Mango svileni kimono s perlicama - 899 kuna

Image

Satenski Oysho ogrtač u stilu kimona - 359 kuna

Image

Tropski prozračni Asos kimono - 280 kuna

Image

Kimono-haljina limun žute boje s Asosa - 289 kuna

Image

Reserved kimono za plažu - 139 kuna

Image