Hollywoodska noć u Splitu

Održana svečana dodjela MGF Awards

Hollywoodska noć u Splitu

My Global Fashion Awards prva dodjela nagrada održala se u Splitu u prekrasnom dvoru Vile Dalmacije, gdje se okupila hrvatska modna krema. Kao prave hollywoodske zvijezde gosti su pristigli limuzinama te su na Red Carpetu pokazali svoje toalete koje su ovu večer učinile još glamuroznijom. Uz šampanjce Biancha Vigna i Luc Belaire, pjenušce Perla Rose, vina Laguna, koktele Black Swan i Smokey Mojito koje su za goste pripremali vrhunski bartenderi Jan Martinović i Filip Pleteš, te slasne zalogaje restorana Bota Šare i Konobe Bajso sa smiješkom na licu i uz dobru glazbu DJ Jakira i saksofonista Marina Klarića su s nestrpljenjem iščekivali rezultate prvih MGF nagrada.


ImageImage


U osam kategorija za koje su čitatelji glasali putem portala žena.hr statue mlade umjetnice Mare Ujević otišle su u ruke redom:
Nagrada „Dizajner 2017“ odnio je Ivica Skoko, za „Dizajner ženske odjeće 2017“ KARIN Design, za „Dizajner muške odjeće 2017“ postao je Ivica Klarić, te „Dizajner obuće 2017“ Ledenko Shoes.


ImageImage

Image


Uz dizajnere Paula Buljan proglašena je „Model 2017“, Danijel Galić „Modni fotograf 2017“, Nives Bošnjak za „Modni novinar-ka 2017“, dok je nagradu „Modna ikona 2017“ pripala Petru Graši.


ImageImage


Direkcija je odlučila samostalno nagraditi za „Životno postignuće i doprinos modi“ Nenada Korkuta, ime koje svi dobro znamo.


Image


Neki prvo pomisle na modu, neki na film, na medicinu, ali svi na svestranog čovjeka koji je prirastao srcima onih koji su ga upoznali bilo putem malih ekrana, bilo osobno. G. Korkut liječnik je po struci, specijalist ortopedije koji je trenutno zaposlen kao glasnogovornik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. No javnost ga bolje poznaje po njegovom hobiju, jer više od 20 godina prati modu, film, fotografiju o kojima piše ili govori za gotovo sve domaće medije. Nisu to površne govorancije, Nenad nam uvijek na zanimljiv način donosi povijest, bitne informacije i kritiku koja pomaže razumjeti širi kontekst. Druga nagrada za „Životno postignuće i doprinos modi“ pripala je u ruke Nedi Makjanić-Kunić po struci profesorica, ali po životnoj preokupaciji modna kreatorica, osnovala je MAK 1986. godine kao mali krojački obrt i ušla u 'muški' svijet poduzetništva. Splitska modna kuća MAK, prepoznatljivog modnog rukopisa kojemu vjeruju generacije žena, ostavila je neizbrisiv trag na urbanu, poslovnu, ali i chic modu. Uspješno balansirajući između uloge žene, majke i poduzetnice, vlastitim idejama i snagama uspjela je izgraditi modnu kuću koja unatoč kriznim vremenima upošljava na desetke djelatnika te je poznata i uspješna hrvatska tvrtka.


Image


Treća nagrada za „Životno postignuće i doprinos modi“ pripala je Zvoni Vučković najstarijoj hrvatskoj manekenki na pragu 60. još uvijek radi punom parom. Sijeda kosa joj je zaštitni znak koju njeguje već 25 godina. Vrhunac njezine slave bio je sedamdesetih i osamdesetih godina kad je nosila revije mnogih slavnih svjetskih modnih kreatora a i družila se s puno slavnih ljudi.


Image


I posljednja nagrada za „Životno postignuće i doprinos modi“ otišla je u ruke Stephanu Lupinu hrvatskom fotografu i svestranom umjetniku osebujnog stila s uspješnom inozemnom karijerom. Lupinove fotografije objavljivali su vodeći modni i umjetnički svjetski časopisi poput Vogue, Zoom, King, Max, Photo i mnogi drugi, a pred njegovom kamerom poziralo je na tisuće ljepotica te mnogi poznati glazbenici. Njegove skulpture su izložene diljem svijeta i svrstavaju se među vrhunskim djelima svjetske modne umjetnosti.


ImageImageImage


Kako je ovo prva dodjela nagrada na globalnoj razini MGF direkcija ugostila je goste iz susjedne nam Italije, te im direktno uručila nagrade. Josip Grabovac nagrađen je u kategoriji „Blogger 2017“ jer je uvršten među 100 najboljih blogera na svijetu, Dalila Palumbo „Dizajnerica 2017“, te Mattia Alberani za „Video makera“.


ImageImage


Glavna nagrada ovogodišnjeg izdanja MGF-a „Global Award 2017“ otišla je u ruke modnom dvojcu ELFS. Nagrada je dodijeljena od strane našeg specijalnog žirija Urwin Monsanta, Max Devoldere, Jerome Lobier i Alice Rahou za izuzetnu posvećenost brendu a odnosi se na kompletan imidž, predstavljanje i rezultate, te inovativnost i širenje brenda.


Image


Gosti su se zabavljali dugo u noć na službenom afterparty-u uz disco plesne ritmove u Central Clubu.


Image


Sutradan su uživali na brunchu u Vestibulu uz klapsku pjesmu, a nastavili su druženje u Konobi Bajso gdje su uz čaroban zalazak sunca uživali u autohtonim dalmatinskim proizvodima.


Image


Voditeljska palica modnog Oscara pripala je našem poznatom glumcu Slavku Sobinu kojemu se pridružio kazališni glumac Tonći Banov široj javnosti poznat kao Šjor Bepo iz Male Florami.