Model koji stvarno krade pažnju

Top ili flop? Dior izbacio tenisice s visokom petom od zlata

Svako malo otkrijemo neki novi dizajnerski komad koji košta nevjerojatne iznose, a izgledom nam nije baš najjasnije što je dizajner htio reći. Ove tenisice jedan su od takvih primjera.

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: dior.com

Luksuzni francuski brend Dior desetljećima je sinonim za eleganciju i profinjenost, no u posljednje su se vrijeme dizajneri tog brenda priključili trendu kreiranja pomalo bizarnih modnih komada. Naime, u ponudi Diora za proljeće i ljeto 2022. pronašle smo tenisice/štikle s visokom petom, napravljene od platna i s pozlatom – i da, opis ovih tenisica zvuči točno onoliko bizarno koliko i izgledaju.

shimmer fallback

Podsjetimo se, tenisice s potpeticom su bile ogroman hit prije desetak godina, a stvorila ih je Isabel Marant i do danas su najprodavaniji komad iz njezinog asortimana. Kopirale su ih sve high street kuće svijeta, a čini se kako je s opasnim zakašnjenjem i Dior odlučio lansirati svoju viziju tenisica s visokom zlatnom petom.  Nekoć su takve tenisice na petu izgledale kao platforme, jer je sama potpetica bila skrivena, no Dior je podignuo stvar na višu razinu te je samu visoku petu razotkrio – i još ju prekrio zlatnim pokrovom.

shimmer fallback

Ovaj doista neobičan model Dior tenisica službeno se zove D-Zenith, a pojedini par košta skoro 1500 dolara, odnosno 9881 kunu! Paprena cijena za model cipela koji ne da nije praktičan, nego vjerojatno većini nije niti malo privlačan. Radi se dakle o svojevrsnom hibridu gležnjače i tenisice u kombinaciji bež kože i mrežastog materijala s brendiranom čarapom. Kao dodatak cijeloj ovoj priči tu su i pozlaćene široke potpetice koje imaju skulpturalni dizajn inspiriran skulpturama Constantina Brancusija. Osim bež verzije, u Diorovom webshopu pronašle smo i opciju sa srebrnom potpeticom i sivom tkaninom. Za one koji više vole decentniji look.

Što ti misliš, bi li se usudila proštetai u ovim skupocjenim tenkama?

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.