Dosegni vruhunce

Znaš li zašto bi se češće trebala 'poigrati' sama sa sobom?

Za uživanje i seksualne igrice ne treba ti nužno druga osoba jer sve što ti odgovara najbolje ćeš znati sama. Mastrubacija nikako ne bi trebala biti bauk

yohann-libot-rrPCCChPY8U-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Samozadovoljavanje je i dalje tema o kojoj se nerado razgovara, pogotovo ako si žena. Naučene smo da je upoznati svoje tijelo loše ili čak štetno za nas i da su takve strasti rezervirane samo za vrijeme s partnerom. Vrijeme je da se riješi takvih predrasuda i kreneš otkrivati svoje tijelo.

Image
Tako sitne, a tako moćne

Male seksi igračke koje uvijek možeš imati uz sebe

Brojna istraživanja pokazuju kako su muškarci ti koji redovno masturbiraju, dok žene to rijetko čine - ili se jednostavno stide priznati. U društvu se i dalje od žene očekuje da bude 'čista' i čedna, a u tu priču se nikako ne uklapa samozadovoljavanje. Sada je pravi trenutak da maknemo veo s ove tabu teme i počnemo javno i ponosno pričati o svojoj seksualnosti.

Samozadovoljavanje nije samo ugodno nego je i zdravo i korisno. Postoji nekoliko benefita koje ćeš primijetiti ako se malo češće poigraš sama sa sobom, a vidjet ćeš kako će ti s vremenom i seks biti bolji kada otkriješ što točno voliš i u čemu uživaš. Niti jedna druga osoba ne može pogoditi baš ono što voliš ako ni ti nisi sigurna što je to, zato kreni u akciju.

Otkrij koje su to prednosti koje nosi samozadovoljavanje i idući put kada se budeš osjećala avanturistički, nemoj da te ništa spriječi u tome da si priuštiš apsolutni užitak, bilo da to radiš au naturel ili pomoću neke zanimljive igračke.

Čini te sretnijom

Svi znamo da nam užitak donosi sreću, a nema većeg užitka od dobrog orgazma. Tijekom vrhunca naše tijelo otpušta veliku količinu hormona sreće što nam odmah popravlja raspoloženje. Tko kaže da ti za sreću treba nešto više i razigrane mašte i nekoliko slobodnih minuta?

Zavoljet ćeš svoje tijelo

Tvoje tijelo bi ti trebalo biti najbolji prijatelj pa se prema njemu tako trebaš i ponašati. Dio puta prema tom jedinstvenom prijateljstvu svakako je upoznavanje tijela i istraživanja što mu prija, a što ne. Zato eksperimentiraj s novim tehnikama jer nikada ne znaš što će ti najbolje odgovarati.

Poboljšat će seksualni život

Kada se upustiš u odnos s partnerom, bilo bi dobro da barem jedno od vas dvoje zna u čemu uživaš kako ne bi oboje lutali bez cilja. Takav seks može biti pomalo neugodan i rijetko završi onako kako želimo. Istraži sve u čemu uživaš i navedi partnera da pritisne sve prave gumbe bez da mu za to treba pola dana.

Za bolje snove

Postoji razlog zašto nakon dobrog seksa imaš osjećaj da bi mogla spavati cijeli dan. Tijekom orgazma tijelo se opušta od napetosti i stresa i stavlja tvoje tijelu u određeno zen stanje. Takvo stanje lako možeš postići samozadovoljavanjem. Tako da idući put kada legneš u krevet umorna, ali puna stresa i napetosti, znaš što ti je činiti.

Smanjuje bol

Jesi li se ikada poigrala sa sobom za vrijeme menstruacije? Ako nisi, sada je pravo vrijeme za to. Osim što nas orgazam oslobađa stresa i napetosti, opušta i mišiće te pomaže kod grčeva uzrokovanih menstruacijom. Možda će biti malo neuredno, ali vjeruj nam, vrijedno je toga. Isto pravilo vrijedi i za migrene ili druge bolove, a ako ne 'upali', još se nitko nije žalio na previše orgazama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.