Misionarska poza s twistom

Odmak od klasike: 'Zatvorena misionarka' oboje će vas dovesti do vrhunca, a ima i nekoliko prednosti

Možda voliš eksperimentirati, a možda si sklona klasičnim seks pozama. A kako je 'misionarka' jedna od takvih, donosimo ti tri razloga zbog kojih ćeš je poželjeti malo izmijeniti. Već večeras!

pexels-vlada-karpovich-8629766.jpg
Foto: Pexels

Misionarska poza svrstava se među klasike. Često sve počinje od nje i mnogi joj se parovi iznova vraćaju. U tradicionalnoj verziji žena leži na ležima, a muškarac na njoj. Jednima je to super, a drugima dosadno i isprobano nebrojeno puta. No, ne mora biti tako. Možeš birati između sporijeg ili bržeg tempa, savršeni kut možete sami odrediti, a tijekom 'igre' slobodno isprobaj varijacije na temu pa zabaci noge na njegova ramena.

Image
Hush, hush

Pet trikova koji će začiniti klasičnu misionarsku pozu

I mala promjena omiljene poze može rasplamsati strasti i pokazati ti da klasično ne znači nužno dosadno. Važno je samo iskomunicirati svoje želje te praćenjem partnera sve učiniti više seksi. Kretanje je u 'misionarki' svakako bolje od nepomičnog ležanja.

A budući da značajan postotak žena ima problema s postizanjem orgazma, dobro je naći varijante koje će omogućiti direktnu stimulaciju klitorisa.

Image

Zatvorena misionarska poza još je jedna od inačica koju možete isprobati za obostrano zadovoljstvo. Lezi, ispruži noge i nemoj ih previše širiti - neka ostanu na krevetu (podu ili trećoj 'podlozi'), a ne na partnerovim prsima. Neka ti se partner potpuno približi i penetrira. Svojim će ti pokretima stimulirati klitoris. U tom položaju penetracija će biti plića, ali će zato stimulacija biti povećana jer će on direktno nadraživati najosjetljiviji dio ženskog spolnog organa.

Više je razloga zašto je ova jednostavna poza tako dobra - posebice onima koji imaju poteškoća s postizanjem vrhunca. Izdvajamo tri prednosti ovog modificiranog klasika. Opustiš li se i prepustiš neće vam biti dosadno, a upravo 'zatvorena misionarka' može poslužiti kao sjajan uvod u seksi igrice.

Mogla bi vas 'lansirati u vrhunce'

Prema nekim podacima čak 20 posto mladih žena ima problema s postizanjem vrhunca, a sedam od 10 žena potrebna je stimulacija klitorisa kako bi doživjele orgazam. Imaš li i ti taj problem, ne brini - uvijek stigneš poraditi na svom samopouzdanju i sama istražiti koji ti podražaji odgovaraju, a koji ne. U tome nema ničeg lošeg - dapače.

Kad otkriješ što te i u kojoj mjeri uzbuđuje (a za to je potrebno vremena posebice ako te 'koče' neke psihološke barijere), pokušaj to primijeniti s partnerom. Važno je komunicirati, a put prema orgazmu može biti isprobavanje različitih inačica klasika.

I baš zato isprobajte zatvorenu misionarsku pozu, naravno, pod uvjetom da ti takva stimulacija odgovara. Sigurne smo da će zadovoljstvo biti obostrano.

Image
Foto: Unsplash

Dodatno vas povezuje

'Misionarka' povezuje i omogućava osjećaj kože na koži. U njoj se možete ljubiti, dodirivati i gledati u oči što mnogi smatraju važnom komponentom seksualnog odnosa. Zatvorena misionarska poza, u kojoj je partner potpuno blizu tebi, povećava osjećaj bliskosti i intimnosti. Sve to može rezultirati osjećajem zadovoljstva i snažnu navalu hormona sreće.

Image
Foto: Unsplash

Ojačava mišiće dna zdjelice

Osjetiš li blagodati ove modificirane poze, velike su šanse da ćeš doživjeti orgazam. Upravo je orgazam sjajan način da svoje mišiće dna zdjelice održiš u formi. Starenje, iskustvo poroda i drugo često ih oslabljuju pa se kasnije može razviti inkontinencija. Redoviti vrhunci - bilo s partnerom ili samozadovoljavanjem - ojačat će ih. Stoga je korisna svaka seks poza u kojoj je izgledan orgazam - pa tako i zatvorena misionarska. Primijeniš li uz sve to i Kegelove vježbe, tim bolje!

Image
Foto: Pexels

Savjet plus je u ovoj jednostavnoj pozi ispod leđa staviti jastuk i posegnuti za lubrikantom kako bi cijelo iskustvo bilo ugodnije.