Skoči u sedlo

Vrući savjeti iz spavaće sobe - kako postati najbolja 'kaubojka'?

Podučit ćemo te malim seksi trikovima zbog kojih ćeš postati prava majstorica ove popularne poze – a ON će ostati zadivljen tvojim novim umijećem

profimedia-0555807764.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Kaubojka je svima dobro poznat položaj, mnogima i omiljen. Zato treba uložiti malo truda i kreativnosti da bi se ova poza učinila jedinstvenom i da bi dobila osobi touch. S druge strane, ako nemaš puno iskustva s položajima u kojima si ti gore, ova poza mogla bi otvoriti brojna pitanja, kao na primjer: što da radiš s rukama? Što ti je činiti kad ti se umore noge? Trebaš li kružiti bokovima ili se lagano podizati i spuštati?

Image

Naravno, ponešto možeš naučiti iz 'edukativnih filmova' ili se pouzdati u to da ćeš s vremenom steći potrebno iskustvo, no možda nije loše pročitati nekoliko začuđujuće jednostavnih savjeta vezano za ovu pozu prije no što se iskušaš u 'jahanju'.

Image
U paukovoj mreži

Položaj tarantule: 'opaka' poza iz Kama sutre u kojoj ćete uživati

Zato smo pitali stručnjake iz ovog područja da nam otkriju tajne i trikove ove poze – od osnova do uputa za napredne 'jahačice'. Prvo teorija, onda praksa - i bit ćeš potpuno spremna skočiti u sedlo!

Idi polako

Ako si nova u ovome, nemoj osjećati pritisak da moraš izvesti performans kao da ukroćuješ podivljalog bika. Radije idi polako. Poza kaubojke omogućava prilično duboku penetraciju što nekim ženama može biti neugodno – pogotovo ako partner pogodi cerviks. Fokusiraj se na polaganije, ritmične pokrete i prilagodi kut svojih bokova – u početku se možeš nagnuti malo naprijed kako bi olakšala samu penetraciju i učinila je manje intenzivnom. I još jedna važna napomena: svi stručnjaci se slažu da, ako osjećaš bol u ovoj poziciji, trebaš posjetiti ginekologa da bi se ispitalo što je uzrok. Inače, kaubojka je poza koja nosi najveći rizik od ozljeda penisa – razlog više zašto treba ići polako.

Image

Dobra priprema

Vjerojatno ovo nije glavni razlog zašto si odabrala pozu kaubojke, no ovaj položaj poznat je i po tome što može poslužiti kao dobar kardio trening. Zato seksologinja Tyomi Morgan savjetuje da se uvijek dobro rastegneš prije no što skočiš u sedlo. Također, predlaže da se fokusiraš na svoje disanje jednom kad kreneš u akciju – ovo ne samo da će povećati razinu kisika u tvom tijelu, nego će pomoći i da se ne umoriš prebrzo i da sigurno dođeš do svog cilja.

Image

Sve je u pravom kutu

Možda nisi znala, ali idealna kaubojka nije poza u kojoj partnerica sjedi ravnih leđa. Stručnjakinja za seks Mayla Green naglašava kako umjesto kuta od 90 stupnjeva u odnosu na partnerovo tijelo, trebaš težiti manjem nagibu – odnosno, nagnuti se lagano naprijed, tako da to bude kut od otprilike 45 stupnjeva. U tom položaju penetracija ne samo da će biti lakša, nego će biti i znatno ugodnija za oboje.

Image

Ples u sedlu

Najbolji i najuspješniji performans kaubojke je onaj u kojem partnerica izvodi pokrete slične plesu. Dok si gore, nježno i senzualno izvijaj bokove i kružno pomiči zdjelicu. Ruke možeš staviti na njegove kukove ili maziti svoje grudi – ovo će ga uzbuditi do neslućenih razmjera.

Image

Neka ne zna što ga čeka

Seks edukatorica Candice Smith savjetuje ti da u položaju kaubojke uvijek budeš nepredvidiva – mijenjaj brzinu i intenzitet igre, a također možeš izmjenjivati kružne pokrete s laganim podizanjem i spuštanjem tijela.

„Počni s plitkim i brzim potiscima, a zatim polako u potpunosti utoni u partnera iz svakog petog potiska“, pojašnjava Smith.

Image

Ruke posvuda

Upotrijebi svoje ruke i potakni partnera da čini isto. Stavi njegove ruke na svoje bokove ili se nagni malo prema natrag i dlanove stavi na njegova listove - pa tako uhvati priliku za malo odmora ako ti postane naporno. Na kraju, kao što smo već spomenuli, izvrsna ideja je i dodirivati svoje grudi, osobito bradavice, kao dodatnu stimulaciju i ujedno posebnu vizualnu poslasticu za tvog partnera.

Image

Pokaži mu tko je glavni

Neka ti ne bude neugodno preuzeti 'glavnu riječ' i pokazati mu tko je šefica. Malo začini pozu kaubojke tako da ga uhvatiš za zapešća i ruke mu staviš preko glave, a ako si posebno 'zločesto' raspoložena, možeš upotrijebiti i lisice. Njegove su ruke sputane - i sada je sve na tebi.

Image

Trik za stabilizaciju

Odličan način kako možeš unaprijediti pozu kaubojke jest vrlo jednostavan: zatakni svoje noge ispod partnerovih. Na ovaj način moći ćeš se lakše kretati i dobit ćeš više snage - slično kao kad izvodiš trbušnjake, a netko ti pridržava noge. Bit ćeš puno stabilnija i noge ti se neće umoriti.

Image

Neka tvoj partner sjedne

Nigdje nije uklesano u kamenu da kod pozicije kaubojke partner mora cijelo vrijeme gotovo nepomično ležati na leđima. Neka u jednom trenutku sjedne kako biste se sreli licem u lice i imali seksi kontakt očima.

"Ovo će otkloniti nešto napetosti s tvojih bedara, promijeniti ritam i omogućiti ti da se uhvatiš za partnera za bolju podršku", naglašava certificirana seks edukatorica Alicia Sinclair.

Image

Posegni za igračkama

"Ako si gore, probaj se nagnuti natrag kako bi imala bolji pristup i kako bi mogla stimulirati klitoris", savjetuje Sinclair.

Također, ovaj zadatak na sebe može preuzeti tvoj partner jer su mu ruke slobodne. Dodaj mu vibrator kako bi pojačala vlastiti užitak i dodatno začinila igru.

Image