Frajera na 'stand by'

Vrijeme je za pauzu: Ovi znakovi pokazuju da ti treba odmor - od njega

Ono što si nekada smatrala slatkim kod njega, sada ne podnosiš, vrijeme koje provodite skupa vuče se poput puža, a nekada je letjelo. No, i dalje ga voliš... Možda je trenutak da uzmete pauzu i odmorite jedno od drugog

pexels-olya-kobruseva-4560118.jpg

Svaki početak je idiličan, no faza medenog mjeseca u kojoj se jedno drugoga ne možete zasititi, proći će kroz godinu dana ili dvije. Zato se i zove faza - dođe, traje, prođe. Tek nakon toga veza postaje realna, što znači da će ti početi smetati to što puši, što voli dane provoditi zavaljen u kauč ili što te neprestano ispituje gdje si. Nijedna veza nije sazdana samo od lijepih trenutaka niti partneri samo od vrlina. Da bi trajala, u nju treba ulagati, a partnera prihvatiti upravo onakvog kakav je. I on tebe, naravno. Također, to znači poštivati slobodu onog drugog. Sasvim je normalno tražiti i trebati vrijeme za sebe.

shimmer fallback
Image
Anti-afrodizijaci

Iz njegova ugla: 10 najvećih ubojica strasti u dugim vezama

To što želiš biti sama, ne znači da svog partnera više ne voliš, već da si željna vremena koje ćeš posvetiti sebi, možda i razjasniti dileme koje ti okupiraju misli. Ako se pitaš jesi li u toj fazi veze, odnosno trebaš li se na neko vrijeme maknuti od njega, u nastavku ti donosimo odgovore na to pitanje. Prepoznaš li se u većini, možda bi bilo dobro da uzmete pauzu i razmislite o svemu. Ako se nakon toga vratite jedno drugome, vaša će veza biti kvalitetnija, a ako ne, opet ste na dobrome putu da sreću pronađete negdje drugdje.

Stalno se svađate

Ako ste neprestano u sukobu i svađate se oko sitnica, možda je vrijeme da se odmorite jedno od drugoga. Ponekad je dovoljan tek maleni odmak da shvatiš kako ti nedostaje i kako ti je u biti lijepo s njim, bez obzira na gluposti oko kojih se svađate. Štoviše, vjerojatno ćete oboje shvatiti da su te stvari nevažne i prestat ćete voditi bitke na tim poljima.

shimmer fallback

Ne radiš ništa, a da mu ne kažeš

Ako imaš osjećaj da ne možeš ni do trgovine otići, a da to ne prijaviš svome partneru, vrijeme je da se udaljiš od vas, barem na kratko. Ogroman znak da ti je potreban prostor u vezi je taj da ste ovisni jedno o drugome, odnosno da ništa ne možeš ili ne želiš napraviti bez njegovog odobravanja ili da ga barem o svojim nakanama ne obavijestiš. Kako bi vezu vratila na pravi put, dovoljni su maleni koraci. Nemojte si po cijele dane slati poruke i zvati se. Nastojte ne biti u kontaktu dok se ne vidite uživo, primjerice nakon posla. Nije zdravo biti 'ovisan' jedno od drugome.

shimmer fallback

Ono što ti je bilo simpatično, sada ti ide na živce

Prije si neke njegove osobine i navike nazivala slatkima, a sada ti se od njih diže kosa na glavi. Primjerice, način na koji jede ili priča. Ako ti sitnice smetaju, to je jasan znak da ti treba odmor - od njega. Kad se makneš, moći ćeš vidjeti koliko ti uistinu smetaju te sitnice. Možda ga se već za tri dana zaželiš i više ti ne bude bitno to što mljacka.

shimmer fallback

Više vam nije zabavno zajedno

Nekada je vrijeme letjelo kada ste bili zajedno, a danas nikako da prođe? Kriomice pogledavaš na sat, no kazaljka jedva da se pomiče s mjesta. Osim toga, često se svađate i nakon vremena provedenog s njim osjećaš se iscrpljeno. Prolazite kroz težak period u vezi i to je normalno, no umjesto da se potpuno uništite, uzmite vremena za sebe. Tako možete spasiti vaš odnos, ako je on vrijedan toga.

shimmer fallback

Pod stresom si

Sve što utječe na tebe tako da ti izaziva stres nije dobro pa čak i ako je to muškarac kojeg voliš. Budeš li potiskivala negativne osjećaje, samo ćeš ih još više potencirati. Umjesto da stvari meteš pod tepih i praviš se da je sve u redu, uzmi vremena za sebe. Odmakni se od njega i razmisli o svemu. Tek s odmakom ćeš moći jasnije sagledati situaciju i shvatiti jeste li jedno za drugo ili je netko drugi za vas.

shimmer fallback

Gubiš sebe

Jedan od najjasnijih znakova da bi trebala neko vrijeme biti sama je osjećaj da se više ne prepoznaješ sebe i da se gubiš u odnosu s partnerom. Neprestano si živčana, osjećaš se iscrpljeno i ne nalaziš razloga za veselje. Uzmi vremena za sebe kako bi bila bolja i sebi, a jednog dana možda i njemu.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.