Savjeti stručnjaka

Tri stvari zbog koji muškarci napuštaju "dobre" žene

Ljubavne veze nisu jednostavne, a ponekad je strah da će nas voljeni napustiti jako snažan

pexels-vera-arsic-984923.jpg
Foto: Pexels

Strah od samoće i ideja da će partner otići vrlo je česta u mnogim vezama. Žene se trude udovoljiti svom partneru, a ponekad ta nesigurnost jako ugrožava vezu i opuštenost koja je vrlo važna u ljubavnim odnosima. Mnogi stručnjaci bave se ovim temama, a nekada je dobro poslušati što kažu u ovakvim slučajevima.

Image
Ljubav nema dob

Nikad nije kasno za pravu ljubav, a ovi slavni parovi pronašli su je nakon 40-e

"Ako želiš razumjeti kako zadržati muškarca, morat ćeš prestati razmišljati i riskirati da ga u potpunosti izgubiš. Vjeruj mu da zna što je najbolje za njega. Ne pokušavaj kontrolirati njegove osjećaje ili postupke", objašnjava Kristina Marchant, savjetnica za parove. Njezin kolega, Clayton Olson, savjetnik za veze također objašnjava što sve može dovesti do prekida veze i zašto muškarci ponekad odlaze od dobrih žena.

Pritisak i neadekvatnost

Ako muškarac osjeća da nije dao dovoljno ljubavi, pažnje i seksa može se osjećati loše. Osjećaš li često kako želiš "popraviti" njega i stvari u vezi? Ako postoji ovakva situacija onda definitivno postoji neravnoteža u vašoj vezi, a muškarac može osjećati pritisak i misliti da nije dovoljno dobar. No, kako kaže Olson, žena treba znati da nije kriva za sve ovo.

shimmer fallback

Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska. Emocije ne spadaju u klasičnu ideju o muškosti, a to ih čini nesposobnima za posao. Muškarac u svom umu osjeća da sve što radi nije (i nikada neće biti) dovoljno dobro. Zbog toga se muškarci prirodno zatvaraju i zaključavaju svoja srca, umjesto da se suočavaju s bilo kakvim osjećajima.

Natjecateljski odnos

Ako se muškarac mora natjecati sa ženom za kontrolu odnosa, on se ne samo osjeća neadekvatno već i kao da u životu njegove žene nema mjesta za njegovu muževnost. Imaj ovo na umu - vrlo je važno.

To ne znači da bi muškarac trebao kontrolirati cijelu vezu, to je nepravedno prema objema stranama. Umjesto toga, uspješna veza znači da se svaka osoba odriče kontrole u određenim područjima. Ako se to ne dogodi, obje strane završe u natjecanju - obje se natječu za pobjedu i, na kraju, odnos gubi. Ova se dinamika može vidjeti u sljedećim situacijama: Jeste li se vas dvoje posvađali oko toga tko je bio "u pravu" pred prijateljima? Tko je hranitelj obitelji? Jesi li zaradila više novaca od njega?

shimmer fallback

Ako se osjeća kao da si protiv njega, a ne za njega, onda postoji problem. Možda se nikada neće osjećati potpuno slobodno da otvori svoje srce jer se boji da će izgubiti "igru".

Nedostatak poštovanja

Muškarac ne može izgraditi život sa ženom koja ga ne poštuje. Mora osjećati da mu partnerica čuva leđa i da je on najvažniji i iznad bilo kog drugog. On mora znati da će ga ona i u njegovim najslabijem trenucima prihvaćati. Jer, kako kaže Olson, ovdje se skriva prava istina: ti ste ključ njegove veličine. Da bi mogao otključati sve što ima u sebi, uključujući nježnost i spremnost da se obveže, potrebno mu je duboko poštovanje. S jakom ženom uz sebe, on može riskirati u životu i zapravo doživjeti više slobode no što može kada je sam.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.