Što žene žele

Što muškarca čini stvarno dobrim u krevetu? Ne, nije ono što misliš

Vjerojatno svaki muškarac želi čuti te tri slatke riječi: bio si izvrstan! No, što je zapravo ono čini razliku između prosječnog seksa i nezaboravnog iskustva?

jens-lindner-dP6g1YJWQcA-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Kada bismo pitali muškarace, velika bi većina rado znala ne samo kako zadovoljiti ženu, nego i kako je dovesti do neslućenih vrhunaca. Biti dobar ljubavnik nešto je što definitivno 'boosta' muški ponos, a ni većina žena se ne bi vjerojatno bunile na takva fantastična iskustva u krevetu. No što je ono što stvarno 'pali'? od pamtivijeka vodi se rasprava o tome je li bitnija 'tehnika ili alat', a kako se čini, tajna dobrog seksa leži u nečem trećem. Tako barem tvrde neki seksolozi.

Image
Što im je presudilo?

Bivši parovi otkrili koje su stvari 'pod plahtama' dokrajčile njihove brakove

Muškarci koji su dobri u krevetu ispunjavaju dva preduvjeta – poznaju tehniku koja se temelji na znanju i pružaju intimnost koja se temelji na emocijama.

Prvi preduvjet odnosi se na tehniku vođenja ljubavi – na to da partner zna gdje, kako i kada dodirivati partnericu kako bi postigao željeni efekt. Također, tehnika se odnosi i na mentalni aspekt – na to da muškarac zna što, kada i kako treba reći partnerici u cilju pojačavanja njenog uzbuđenja. Osim toga, dobra tehnika omogućit će muškarcu da zadrži ejakulaciju dok žena ne doživi orgazam ili to da može izdržati višesatnu penetraciju.

shimmer fallback

Drugi preduvjet nešto je više kompleksan i uključuje duboku povezanost i osjećaj međusobnog pripadanja. Zapravo, nedostatak intimnosti jedan je od najčešćih uzroka lošeg seksa. Dok je dobra tehnika nešto naučeno što će osoba koristiti u odnosu s bilo kojim partnerom u krevetu, intimnost je jedinstvena veza između dvoje ljudi. Tehniku možemo popravljati učeći o vještinama vođenja ljubavi i o tome kako funkcionira naše tijelo i erogene zone, dok se intimnost ne može naučiti – to je nešto što se razvija kako parteri postaju međusobno bliži.


  „Intimnost je nešto što se lakše može odglumiti na početku veze, ipak senzitivne žene odmah će otkititi da nešto tu nedostaje, čak i ako je sama tehnika kojom se ovaj nedostatak nastoji prikriti savršena“, otkriva Aaron Ben-Zeév, profesor filozofije i autor na Psychology Today.

  shimmer fallback

  Dva 'sastojka za dobar seks' nisu međusobno kontradiktorna – dapače, idealno je kad postoje oba, no u nekim slučajevima pretjerano fokusiranje na tehniku ometa razvoj istinske intimnosti. Kod intimnosti ključno je vrijeme - ono koje ulažemo u odnos s partnerom prije, tijekom i poslije seksa, dok je kod tehnike bitno samo ono što je sada – performans koji će dovesti do što više užitka. Dobra tehnika garantira orgazam, ali stupanj intimnosti je taj koji presuđuje o tome hoćemo li poželjeti osobu vidjeti i drugo jutro ili ne.
  No, zašto neki muškarci uporno zanemaruju aspekt intimnosti i rade samo na tome da poboljšaju svoju tehniku kao da je riječ o sportskoj disciplini?

  Ben-Zeév takve muškarce naziva 'ekspertima' i navodi da je riječ o ljubavnicima koji uče mehaničke pokrete u krevetu i onda ih koriste potpuno jednako sa svim partnericama, a svojstveno im je da ne prakticiraju duge veze:

  shimmer fallback

  "Nedostatak smislnog poveziavnaja uzrok je tome da takvi muškarci nakon nekoliko mejseci gube interes za ženu i traže drugu. Stalno nastoje postići nove rekorde. Nakon što dodaju ženu na svoju 'listu za lov' želja im je probiti vlastite rekorde, na primjer, u vidu toga koliko brzo mogu završiti sa ženom u krevetu, koliko orgazama je postigla ili koliko sati je trajala igra pod plahtama."

  'Mehanički ljubavnici' eksperti su za tehniku, mogu seksualno zadovoljiti mnogo žena i to vrlo pozitivno djeluje na njihov ego. Doduše, mnogi se od njih podsvjesno možda i boje intimnosti – ali zajedničko svima im je da njihov spektakularni performance uvijek ostaje samo nešto površno. Većina žena bit će razočarana takvim odnosom jer ni najbolja tehnika neće moći popuniti prazninu koja će ostati ako nema najvažnijeg od svih sastojaka dobrog seksa - intimnosti.

  POGLEDAJ VIDEO: Bušimo mitove o seksu

  Pratite nas
  2023. Sva prava pridržana.