Što im je presudilo?

Bivši parovi otkrili koje su stvari 'pod plahtama' dokrajčile njihove brakove

Puno stvari može presuditi vezi ili braku. Do konačnog kraha može doći i zbog nezadovoljavajućeg seksualnog života. Primijetiš li nezadovoljstvo u krevetu, odmah treba otvoreno iskomunicirati o problemu

profimedia-0340441172.jpg
Foto: Profimedia.hr

Parovi u zdravim vezama uglavnom tvrde da se razumiju u i izvan kreveta. Naravno da se nakon nekog vremena strast može 'smiriti' pa su potrebni novi načini njena oživljavanja. Isto tako, uobičajeno je da naša seksualna želja varira i da ni sami ne znate kako vratiti prvotnu uzbuđenost.

Image
Važan problem

Brak bez seksa: Pet glavnih razloga koji utječu na gubitak strasti

Imaj na umu da je seksualni život važan aspekt veze i da nerazumijevanje ili nekompatibilnost tijekom seksa može poljuljati vaš cjelokupni odnos. Jedna strana želi češće, a drugoj se ne da? Ili pak tvrdiš da sve završi prebrzo? Ili se pak on buni da ti nikad ne iniciraš seks ili da ne želiš isprobati nešto novo? Potraje li to duže vrijeme, može doći do razmirica i akumuliranog nezadovoljstva.

Stoga o takvim stvarima treba na vrijeme razgovarati. Trebalo bi pokušati naći izvor problema – može biti da je par na 'klimavim nogama' pa se to odražava na seks, ali i da postoji neki konkretni zdravstveni problem. A možda jednostavno mislite da ste sve isprobali ili vas svakodnevni stres previše zaokuplja. U svakom slučaju, odvažite se razgovarati o seksualnom životu jer dugoročno nezadovoljstvom seksom može okončati odnos.

Na to se počinju 'lijepiti' i drugi problemi pa s vremenom sve postaje još gore. Zato i kažemo da se nezadovoljstvo seksom ne treba prešućivati. Za portal Women's Health nekoliko je ljudi priznalo što u njihovom braku nije funkcioniralo u seksu. Nisu na vrijeme to riješili pa su njihovi brakovi 'puknuli'.

shimmer fallback

Evo što je – u seksualnom smislu – dokrajčilo njihove odnose.

'Nikad nismo isprobali ništa novo'

31-godišnji Lucas otkrio je da je 'iskru' u njegovom braku 'ubilo' to što nikad nisu isprobali ništa novo. Imali su osjećaj da su 'zapeli' u monotonom seksu, a kako priznaje, nisu se odvažili razgovarati o problemu. Nakon rođenja djeteta seksualni život postao im je još dosadniji i to im je presudilo. Monotonija u seksu predstavlja problem mnogim parovima, a tad je potrebno nastojati oživjeti romantičnu atmosferu, odmaknuti se od rutine i prvo se pokušati povezati na emocionalnoj razini.

Da biste poboljšala svoj seksualni život potrebno je unijeti kreativnosti i prepustiti se istraživanju, odnosno opustiti se. Upalite svijeće, romantičnu playlistu ili erotski film, a onda razgovorom otkrijte vaše želje i potrebe. Samo je važno razviti pozitivan odnos prema seksualnosti.

shimmer fallback

Rijedak seks

I 33-godišnja Donora se požalila na probleme u 'krevetu'. Tijekom tri i pol godine s bivšim je suprugom imala odnos svega tri puta što je i bio razlog prekida. Tek je kasnije naučila da nema smisla održavati brak u kojemu nema kemije, a partner ni ne pokazuje interes da nešto promijeniti. Iako nema univerzalnog odgovora koliko je seksa u vezi dovoljno, stručnjaci se slažu da par sam treba procijeniti koliko seksa žele – bez da se jedna strana osjeća prisiljeno na nešto što ne želi. Opet, ključno je pronaći načine ponovnog povezivanja.

shimmer fallback

'Shvaćala je seks preozbiljno'

Seks bi trebao biti prostor igre i slobode, nešto što vas opušta i uveseljava. No, 34-godišnji Don živio je po drugačijim pravilima. Objasnio je kako ga je smetalo što su on njegova bivša supruga uvijek su imali identičan seks – uvijek 'po špranci'. Njegova supruga nije bila za isprobavanje novotarija nego se željela držati isprobane formule – što ih je na kraju i koštalo. Neka tvoja priča ne bude takva. Seks može biti više od tri uvijek iste poze.

shimmer fallback

Sebičnost u krevetu

Još jedan veliki problem jest kad se jedna strana ni ne potrudi zadovoljiti drugu. Stalo mu je samo do njegovog užitka nakon čega se brže-bolje okreće na svoju stranu. Žene muškarcima često zamjeraju manjak intimnosti nakon seksualnog čina, odnosno to što se ponašaju kao da im nije stalo. Takav je bio 51-godišnji Lou, otkrila je njegova bivša supruga. On nije vodio računa o ženinom zadovoljstvu i to je bio glavni razlog 'pucanja' braka.

shimmer fallback

Predigra je važna komponenta vrućih igrica i upravo nas ona 'baca' u raspoloženje. Uz to, treba uživati u cjelokupnom iskustvu, a ne misliti isključivo na orgazam. Ako su misli tebi ili njemu usredotočene na to kad ćeš doživjeti vrhunac, teško da možeš uživati u svemu što seks pruža. Ukratko: vrhunac nije jedina bit seksa, a sebičnosti nema mjesta u vezi – pa ni u krevetu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.