Pripremi se pa budi spontana

Seks u prirodi: Sve što trebaš znati o ovoj outdoor aktivnosti

Uzmi svog dragog za ruku i osladite se negdje u divljini, no kako biste se kući vratili bogatiji za avanturu koje ćete se rado sjećati, pripazite na nekoliko detalja

annette-sousa-HW-ep3fC4Kc-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ako si se ikada htjela upustiti u outdoor seksualne aktivnosti, sada je pravo vrijeme za to. Temperatura je savršena i ne možeš se izvlačiti na osjetljive bubrege i mjehur. Štoviše, provjerile smo kod kolegice koja ima izuzetno osjetljiv urinarni trakt pa nam je rekla da se definitvno ne bi prehladila ogoli li bubrege na ugodnih 26 Celzijevih stupnjeva, a osobito ako je to u svrhu lijepo provedenog popodneva negdje u prirodi sa svojim dragim. Čak mislimo da smo joj dale dobru ideju za subotu.

Image
Hush, hush

Dovedi ga do ludila: Najbolji seksi potez za svaki horoskopski znak

Proljeće je u punom jeku i teško je ignorirati kemiju u zraku. Uz peludnu groznicu vlada i ona seksualna, samo se o njoj ne govori. No, promotriš li malo svijet oko sebe, od kadifa na tvome balkonu, na kojima se besramno praše bube pa do muškaraca koji bespomoćno okreću vratove za svakom proljetnom suknjom u gradu, vidjet ćeš da smo u pravu.

Image

Ustvari, što ti mi to uopće imamo govoriti? Najbolje znaš sama. Teško je, a i nezdravo ići protiv prirode. Stoga, uzmi svog dragog za ruku i osladite se negdje u divljini. Ako ste novi u ovome ili niste avanturistički tipovi, dovoljna su divljina vaš vrt skriven živicom ili otvoreni prozor (može i krovni za ziheraše) - kroz njega vas nitko ne vidi, a ipak pruža dodir s vanjskim svijetom - otvorite li ga). U nastavku ti otkrivamo na što sve treba pripaziti kod seksualnih aktivnosti na zraku. Naime, nije isto voditi ljubav na čistim plahtama iza navučenih zavjesa i uz lipu, 500 metara od ceste. Kod ovog drugog prednost su brzina (tko bi rekao da i to može biti prednost), oštar vid i odsutstvo alergija.

Prvo - alergije

Tu ti prije svega skrećemo pozornost na tvog dragog. Instiktivno izbjegavaš breze, ambroziju i lipu ukoliko si alergična na njih, no što ako izlaziš s alergičarem kavalirom, a još se ne poznajete dovoljno da bi znala na što okida njegov imunitet? Sva vesela i vrckava, spusti ćeš ruku na njegovo bedro i povlačeći je lagano prema gore, zamoliti ga da skrene s ceste na makadam. U zraku opojan slatki miris lipe, njegove komande preuzima drugi mozak i postaje sasvim nevažno što od spomenutog drveta jedva ostaje živ. Kiše, kašlje, šmrca i češe se, dok nastoji zadržati koncentraciju i erekciju i dovesti te do vrhunca u debelom hladu. I dok će tebi ovaj outdoor seks ostati u fantastičnom sjećanju, on će zapamtiti jedino da ga je j… lipa. Stoga, prije no što odlučiš biti spontana, informiraj se o njegovim alergijama.

Našpricajte se obilato

Idete li u prirodu, zaboravi na parfeme i mirisna, raskošna mlijeka za tijelo od kojih tvoja koža blista. To sačuvaj za romantičnu večer negdje na betonu, parketu ili pločicama. Namažite se sredstvima protiv krpelja, komaraca i ostalih insekata. Nije važno što smrdite na kilometre, bitno je da vam ove beštije ne smetaju. Zamisli samo da te digne u naručje i prisloni na drvo, ti ga kreneš gricnuti za vrat, a tamo već neka osmonoga grize! Umjesto senzualnog "ah", šumom bi se prolomio reski "a!" i tu bi zabavi bio kraj.

Image
Foto: Profimedia.hr

Lubrikant

Osim sredstava protiv insekata, ponesite sa sobom lubrikant. Nije se lako uzbuditi i održati uzbuđenje u nepoznatim i nekontroliranim uvjetima. Jako je teško fokusirati se samo na seks, kada ti sa svih strana netko može doći ili nešto dogmizati. Lubrikant će ubrzati stvar i začiniti seks.

Kondom

Ako se ne bavite prokreacijom, već rekreacijom, koja je sasvim legitimna ukoliko nisi spremna novoj godini nazdravljati s trbuhom do zuba i dječjim šampanjcem, ponesite kondome. Stavi ih u torbicu kako bi vam bili pri ruci kad vam se omili. Proljeće je nepredvidivo i divlje, kemija je u zraku i nikad ne znaš kad će pasti seks.

Image
Foto: Pexels

Plati cestarinu

Ovo nije prikrivena reklama za Hrvatske autoceste kako bi se popularizirala Slavonika, već samo, po našem mišljenju, odlična ideja kako put na more učiniti nezaboravnim. Idete li s krajnjeg istoka Lijepe naše prema obali, primjerice do Zadra, trebat će vam oko 400 kuna za gorivo i još 250 za autocestu. Puno! No, Slavonikom se nitko ne vozi, a odmorišta su fantastična i pružaju nebrojene mogućnosti… Pogled puca na ravnice, a okrenete li se prema zapadu i vrijeme je zalaska sunca, romantika je filmska. Parkirajte se tako da vam vrata automobila budu paralelna sa cestom. Ona druga, stražnja koja gledaju na ravnicu otvorite. Poza je doggy, ti si na sjedalu, a on stoji vani. Znamo, benzin je preskup, no ovo je, složit ćeš se, investiranje u uspomene, a one su neprocjenjive.

Isto vrijedi i ideš li s obale prema istoku zemlje. Zašto bi godišnji uvijek provodila na moru, kad Baranja i Slavonija imaju toliko toga za ponuditi? Otvori mozak i umjesto u Svetom Filipu i Jakovu, rezerviraj nekoliko dana u Kopačevu ili Zmajevcu. Putem stani na seks pauzu na nekom od odmorišta spomenute, a puste autoceste.

Image
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Nosi deku, jastučić i vlažne maramice

Neka vam deka ili prostirka uvijek budu u prtljažniku te pokoji jastučić da bude udobnije. Ležati na travi, pijesku ili kamenčićima samo izgleda romantično i seksi. U stvarnosti nije. Buba velikih i malih ima bezbroj, trava zna biti vlažna… U svakom slučaju puno je ugodnije leći na deku. Također, neka vam pri ruci budu vlažne maramice. To što ste u divljini ne znači da možete zanemariti higijenu, a ona je bitna kada je intimno zdravlje u pitanju.

Image

Pazi na lovce!

Iako ti izgleda kao da u prirodi ne vladaju nikakva pravila i da možeš hodati kud god i kad god hoćeš i raditi što želiš, nije baš tako. U šumi može biti gužva i pritom ne mislimo samo na životinje, već i na lovce. Pazite da vas ne zamijene za divljač.

Tu su i planinari, a možda i netko poput vas. U svakom slučaju prije, no što se prepustite strastima, pobrinite se da je zrak čist i da nitko nije naoružan. Jedina puška koju želite je ona u njegovim hlačama. Napeta, naravno.