'One night stand'

Intimnost s neznancem: 4 stvari koje trebaš znati o seksu na jednu noć

Moguće je da ćeš takvo iskustvo ponoviti u solo razdoblju, ali je moguće da ti seks s nepoznatim tipom više nikada neće pasti na pamet. Svaka odluka je u redu dok god je tebi u redu

alejandra-quiroz-F5hTTI4Hlv4-unsplash (1).jpg
Foto: Unsplash

Kao i prijateljstvo s povlasticama, ni one night stand nije za svakoga. Radi se o seksu sa strancem kojeg upoznaš tu večer, a već koji sat kasnije završite u krevetu. Strast brzo plane, ali još se brže ugasi jer vam je vrlo vjerojatno to prvi i zadnji seks.

Image
Ljubavni život

Bez obveza: Ova 4 horoskopska znaka najviše uživaju u seksu za jednu noć

Taj je odnos usmjeren na fizički užitak, a ne na osjećaje i u tom se trenutku to čini kao sjajna ideja. Onima koji se odluče na to, godi intimni dodir s neznancem. Trenutak im je to u kojem mogu eksperimentirati ili doživjeti nešto novo.

Image

No, evo što trebaš imati na umu.

S pristankom i zaštitom

Ipak, seks na jednu noć ima neka pravila kojih se treba držati. Prvo, u takav odnos treba ulaziti svjesno i s pristankom, odnosno pod uvjetom da to žele obje strane. Kad je čovjek pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava, obično nije u stanju sagledati situaciju i donijeti odluku. Također, da bi seks na jednu noć bio uspješan, potrebno je razgovarati o onome što ti je u seksu u redu, ali i kakve su ti radnje nedopustive. Trebaju postojati jasne granice jer to mora biti ugodno iskustvo, a ne trauma. Dakle, razgovor je apsolutni broj jedan, a bez zaštite nemoj ni pomišljati na ovakvu aktivnost. Ako on odbije zaštitu ili ti čini nešto što ti nije ugodno, tu je priči kraj.

Sve u svemu, seks na jednu noć može biti iskustvo za pamćenje, i to baš zbog neopterećenosti. S druge strane, taj bi seks s neznancem mogao biti osrednje ili loše iskustvo koje ne bi željela ponoviti.

Image
Foto: Pexels

Užitak u središtu

O iskustvima na jednu noć malo žena otvoreno govori ponajviše zbog osjećaja krivnje i srama koje im društvo dodatno nameće. No kad se odlučiš na takav kratkotrajan odnos u središtu bi ti trebao biti užitak. A ako si uživala i odgovorno se zabavila nema potrebe za grižnjom savjesti.

''Nema ničega lošeg u tome da uživate, podsjetite se da ste to učinili iz sasvim dobrih razloga – zabavili ste se, uživali u dobrom seksu i orgazmu'', kaže seksualni terapeut Ian Kerner.

Moguće je da ćeš takvo iskustvo ponoviti u solo razdoblju, ali je moguće da ti intimnost s neznancem više nikada neće pasti na pamet. Svaka odluka je u redu dok god je tebi u redu. U većini slučajeva ćeš tog frajera vidjeti tu noć i nikad više, no postoji šansa da ćete se nastaviti viđati.

Ali što ako seks na jednu noć s vremenom preraste u nešto više?

Poanta seksa na jednu noć upravo to: da se on odigra te noći i nikad više te da bude lišen emocija, one night stand ipak može prerasti u povremeno druženje. Antropologinja Helen Fisher tvrdi da veza bez obaveza može biti put do veze s obavezama. No ne uvijek. Evo što ti je činiti shvatiš li da to što ste osjetili nije bilo samo za jednu noć.

Image

Razgovarajte

Volite li provoditi vrijeme s partnerom i izvan spavaće sobe, to znači da potencijalno idete prema vezi. No, budi spremna da on možda i nije zainteresiran za ništa više osim povremenog druženja. Važno je iskomunicirati svoja očekivanja od tog odnosa kako se netko od vas ne bi našao u iluziji da je sve to nešto više od seksa.

Image

Nije isključeno da 'one night stand' postane 'long time stand'

Shvatite li putem da ne želite samo fizičku vezu nego i emocionalnu, dajte si šansu upoznati se izvan kreveta. Izađite u grad ili isplanirajte izlet ili pak neku dinamičnu aktivnost. Tako ćete se moći upoznati u drugom svjetlu što je važno mislite li da se vaša priča uzdignula na višu razinu.

Ipak, one night stand prvenstveno služi kratkotrajnom užitku, a ne emocionalnom povezivanju. Pritom treba misliti na sigurnost i biti otvoren za komunikaciju. Male su, ali ipak postojane šanse da vaša priča potraje duže od nekoliko sati. Ako se to ipak dogodi, sami ćete odrediti smjer kretanja vaše veze. Dakle, nije isključeno da one night stand postane long time stand.

Image
Foto: Pexels