Sitnice puno znače

Nisu samo čokoladice i ruže: Romantične geste koje bi trebao isprobati svaki par

Romantika je lijepa i poželjna. Ona se može iskazati na razne načine, gestama i nježnim dodirima, a ne isključivo ružama i skupocjenim darovima. Romantika se krije u malim, svakodnevnim stvarima koje činimo kako bismo pokazali da mislimo na partnera...

profimedia-0326963091.jpg
Foto: Profimedia.hr

Što je tebi romantično? I voliš li uopće romantiku? Puno je to više od ruža i poklona kako nam to često prikazuju filmovi. U romantičnim su filmovima žene češće prikazane kao one koje se 'pale' na sladunjave riječi, poklone i intimnu atmosferu, no u stvarnosti je priča drugačija. Neke od nas obožavaju kad ih partner obraduje sitnicom i 'počasti' nadimkom, dok će neke na sve odmahnuti rukom i reći da je pretjerano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Dodir ili darovi

Pet jezika ljubavi: Evo kako otkriti koji je tvoj jezik ljubavi

Iako se često kaže da je jezik ljubavi univerzalan, prema konceptu Garyja Chapmana, postoji pet jezika ljubavi: riječi potvrde, kvalitetno provedeno vrijeme, usluge, fizički kontakt i pokloni. To znači da ljubav dajemo i primamo na drugačiji način pa romantična gesta koja je nekome preslatka, nekome može biti pretjerana. Slično je i nadimcima koje si parovi međusobno dijele – nekome je sasvim prirodno partneru reći 'šećeru', dok kod nekog to nije slučaj.

shimmer fallback

Dakle, različiti smo i privrženost pokazujemo na drugačiji način. Romantične geste itekako su dobrodošle jer produbljuju partnerski odnos i 'tjeraju' te da na čas zastaneš i uživaš u trenutku. Da voliš i da budeš voljena. Ako nisi ljubiteljica srcedrapajućih radnji i crvenih ruža, moramo ti reći da se romantika može iskazati i na drugačiji način. Izdvajamo sitnice kojima si možete pokazati da vam je stalo i da mislite jedno o drugom.

POGLEDAJ VIDEO: Martina je zbog ljubavi doselila u Zagreb

1/10
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.