Za veću intimnost i užitak

Isprobajte obrnutu žlicu - seks pozu koja povećava intimnost, a cilja G-točku

Obrnuta žlica savršena je seks poza za sve parove koji se vole maziti i gledati se oči u oči, a krije brojne prednosti zbog kojih ju moraš isprobati

pexels-анна-хазова-6272270 (1).jpg
Foto: Pexels

Ako se i ti voliš maziti sa svojim partnerom i često se nađete u pozi žlice, bilo da se samo grlite ili vodite ljubav, onda je vrijeme da isprobaš jednu novu pozu - a zove se obrnuta žlica. Kao što i samo ime govori, ova je poza nešto drugačija od klasične žlice, a savršena je za tebe i tvog partnera ako volite seks poze licem u lice i koje ne zahtijevaju previše pokreta.

Image
Samo za napredne

Seks na granici dozvoljenog: Poza koja nije za svakoga, ali se definitivno isplati

I dok biste u klasičnoj pozi žlice bili smješteni na boku, ali tako da si ti partneru okrenuta leđima, u ovoj pozi oboje ćete biti na boku, ali okrenuti jedno prema drugome. "Možete početi u misionarskoj pozi, a zatim se polako okrenuti na bok bez da se odvajate jedno od drugoga", objašnjava seksualna terapeutkinja Aliyah Moore za Woman&Home.

Ova poza odlična je ako niste u formi i ako ste raspoloženi za 'lijeni' seks, objašnjava klinička seksologinja Lori Davis. "Ova poza zahtijeva tako malo napora da zapravo ne opterećuje vaše tijelo. Odlična je za slatki lijeni seks ili ako imate ozljedu na koju morate pripaziti", kaže ona za Woman&Home .

shimmer fallback

Osim toga, ovu pozu možete izvesti bilo gdje - u krevetu, na kauču ili čak na podu, a s obzirom na to da je kontakt oči u oči zagarantiran, ova poza krije brojne prednosti. U nastavku smo izdvojile samo neke od njih koje su i više nego dovoljan razlog da ovu pozu uvrstite u svoj repertoar.

Intenzivni orgazmi

Ako si u potrazi za intenzivnim orgazmima, onda je ovo poza za tebe, kaže Moore. "Obrnuta žlica omogućuje svakoj osobi kontrolu ritma i dubine penetracije, što dovodi do intenzivnog i snažnog orgazma", kaže ona. "Ovaj kut omogućuje bolju stimulaciju G-točke, a ti možeš pritisnuti svoj klitoris o zdjelicu svog partnera, stvarajući onaj željeni kombinirani orgazam", dodaje.

shimmer fallback

Poboljšana komunikacija između partnera

"Obrnuta žlica pruža izvrsnu priliku za oba partnera da komuniciraju svoje želje i potrebe", objašnjava Moore. Zapravo, vrlo je važno da se oba partnera fizički usklade jedno s drugim kako bi izveli ovu pozu, što zahtijeva mnogo komunikacije. A na kraju krajeva, ako u ovu pozu želite uključiti i još nešto, poput igračaka ili prstiju, to je također nešto što trebate zajedno iskomunicirati.

shimmer fallback

Pojačan osjećaj intimnosti

"Velika prednost ovakvih poza je ta što mogu pomoći u produbljivanju emocionalne veze tijekom seksa. Može biti lijepo približiti se i dopustiti da se cijela naša tijela isprepletu, posebno ako se nalazimo u položaju licem u lice", objašnjava Davis.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.