Užitak i upala mjehura

Najbolje seks poze za izbjegavanje boli i nelagode zbog cistitisa

Cistitis je upala mjehura i često je uzrokovana bakterijskom infekcijom. Simptomi mogu uključivati ​​učestalo mokrenje, osjećaj pečenja i bol u donjem dijelu trbuha. Trenje tijekom seksa može pogoršati upalu što može dovest do boli i nelagode

pexels-vinur-15563578.jpg
Foto: Pexels

Seks je važan dio romantičnog odnosa i svaka žena želi uživati u zdravom seksualnom životu. No ponekad se, bez obzira na volju i želju, pojavljuju bol i nelagoda, na primjer kao kod nekih zdravstvenih tegoba poput cistitisa. Radi se o uobičajenoj infekciji mokraćnog mjehura koji može uzrokovati bol i nelagodu. Kako onda izbjeći nelagodu tijekom seksa? Postoji vrlo jednostavan odgovor, vrlo je važno odabrati pravi položaj i povećati užitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Upala mjehura ili cistitis – zašto nastaje i kako ju spriječiti?

Cistitis je upala mjehura i često je uzrokovana bakterijskom infekcijom. Simptomi mogu uključivati ​​učestalo mokrenje, osjećaj pečenja i bol u donjem dijelu trbuha. Trenje tijekom seksa može pogoršati upalu što može dovesti do boli i nelagode. Zbog toga je važno obratiti pažnju na nekoliko stvari tijekom seksa, za početak je važna vlažnost rodnice kako bi se smanjilo trenje i pritisak na mjehur. Osim toga, dobro je mokriti prije i nakon spolnog odnosa kako bi se lakše isprale sve bakterije koje bi mogle ući u uretru tijekom spolnog odnosa. Također kod pojave simptoma vrlo je važno javiti se liječniku i započeti potrebno liječenje.

Također kako bi bilo što manje zdravstvenih problema važno je paziti na higijenu, izbjegavati predugo zadržavanje mokraće i piti dovoljno vode. Svakako se treba uvijek brisati od naprijed prema natrag i redovito prati genitalno područje. Osim toga i seksualni odnosi mogu stvoriti cistitis. Tijekom seksa bakterije mogu ući u mjehur što dovodi do većeg rizika od cistitisa. Stoga je važno odabrati položaje koji smanjuju pritisak na mokraćni mjehur i uretru te smanjiti rizik od cistitisa.

POGLEDAJ VIDEO: Joga za aktivaciju i jačanje cijelog tijela

1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.