Obrati pažnju na ove stvari

Tanka granica: Koja je razlika između samouvjerenog i umišljenog muškarca?

Umišljeni frajeri najčešće imaju čitav niz negativnih osobina kao što su drskost, arogancija, nisko samopoštovanje, nezrelost i narcizam

profimedia-0099748309.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ljudi stalno brkaju umišljenost sa samopouzdanjem i obrnuto. U stvarnosti, riječ je o dvije jako različite stvari. Zdrava doza samopouzdanja vrlo je poželjna osobina. S druge strane, umišljenost je mana i riječ je o vrlo drskom ponašanju.

Image
Obrati pažnju na 'crvene zastavice'

8 znakova koji otkrivaju da si u vezi s muškarcem koji ne poštuje žene

U potrazi za savršenim partnerom, većina žena želi pronaći samouvjerenog odnosno samopouzdanog muškarca. Umišljeni frajeri najčešće imaju i čitav niz drugih negativnih osobina kao što su drskost, arogancija, nisko samopoštovanje, nezrelost i narcizam. Biti samouvjeren ne znači biti razmetljiv, praviti se i biti drzak prema drugima. Samopouzdane osobe imaju zdravu razinu poštovanja i svjesne su koliko vrijede.

Međutim, kako razlikovati samopouzdanog muškarca od onog koji je samo umišljen? U nastavku ti otkrivamo nekoliko ključnih razlika.

Samopouzdani muškarac pozvat će te na spoj jer mu se sviđaš i jer je prepoznao tvoju vrijednost. Umišljeni će očekivati da ti priđeš njemu jer smatra da se ne treba truditi. 

Samopouzdani muškarac bit će iskren u pogledu onoga što želi i to će ti jasno pokazati svojim ponašanjem. S druge strane, umišljeni frajeri najčešće igraju igrice i potpuno su nedosljedni u svojim djelima i potezima.

shimmer fallback

Muškarac koji je samouvjeren imat će povjerenje u tebe i vaš odnos, dok će onaj umišljeni najčešće pokušavati imati kontrolu nad tobom jer misli da ima pravo znati svaki tvoj pokret.

Samouvjerenom muškarcu stalo je do  tog da te istinski upozna. Umišljeni muškarci pričaju samo o sebi i svojim interesima.

Samouvjereni muškarac uvijek će biti ponosan na tvoj uspjeh i sva tvoja postignuća. Umišljeni tip će neprestano uspoređivati tvoja postignuća sa svojima jer ima kompleks superiornosti.

Muškarac sa zdravom dozom samopouzdanja brinut će o sebi i svom zdravlju jer želi živjeti dug i kvalitetan život. Umišljeni frajer vjerojatno će imati Instagram profil pun selfieja iz teretane jer je ovisan o lajkovima i komentarima. 

shimmer fallback

Samouvjereni muškarac zna prihvatiti 'ne' kao odgovor jer te poštuje. Drski muškarac vršit će pritisak na tebe sve dok mu ne daš ono što misli da zaslužuje, bez obzira na nelagodu koju ti to stvara.

Samouvjereni muškarac želi čuti tvoje mišljenje jer je uvijek otvoren za širenje svojih svjetonazora, dok umišljenog frajera tvoji stavovi neće zanimati. Važno mu je samo ono što on misli.

Samopouzdani muškarac s tobom želi imati odnos u kojem će vladati ravnopravnost. Umišljeni frajer uvijek će misliti da je bolji od tebe.

shimmer fallback

Partner sa zdravom dozom samopouzdanja bit će spreman progutati svoj ponos i zagrliti te ako nešto pođe po zlu. Onaj umišljeni ponosito će ti reći 'rekao sam ti' ako slučajno pogriješiš. Njegovo likovanje je u najmanju ruku nepristojno.

Samouvjereni muškarac rado će se posvetiti predanoj vezi s nevjerojatnom ženom i neće se plašiti obvezivanja. Umišljeni frajer bit će s tobom sve dok ne naiđe netko 'bolji'. Uvijek će smatrati da je trava drugdje zelenija.

POGLEDAJ VIDEO: Kako uspješno postaviti granice u odnosima?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.