Različiti oblici

Kakav je njegov 'ponos'? Postoje 2 vrste, a evo koja je bolja

Duži i kraći, ravni i svinuti - oblika i veličina penisa ima koliko ima i muškaraca, no dijele se na 2 osnovna tipa - 'rastući' i 'mesnati'

profimedia-0628211443.jpg
Foto: Profimedia.hr

To hoće li njegov penis u erekciji nalikovati na bananu, hrenovčicu u tijestu ili pak krastavac ovisi o dva faktora: genetici i geografskom podneblju. Isto kao što postoje različite vrste vagina, ovisno o veličini i položaju velikih i malih usana, tako postoje i podijele muškog spolovila.

Image

I iako neki govore o 5 ili čak 10 različitih oblika muškog spolnog organa, biolozi se slažu kako se sve varijacije na temu mogu svesti na dva osnovna tipa penisa - tako zvani mesnati i tako zvani rastući muški ud - ovisno o tome što se s njima događa u trenutku erekcije. Evo u čemu je glavna razlika:

Mesnati penis

Samo oko 20 posto muške populacije ima ovaj tip penisa, a on je češći u područjima toplije klime. Kod mesnatog penisa, koji izgleda impresivno već i u opuštenom stanju, ne dolazi do jako značajnog povećanja prilikom erekcije. Naime, kad se muškarac s ovim tipom penisa uzbudi, u taj će se organ upumpati tek mala količina krvi - puno manja nego kod drugog tipa penisa. Zato kod muškaraca s mesnatim penisom, što se samih dimenzija tiče, odnosno dužine i obujma, nema drastične razlike između opuštenog i ukrućenog penisa.

Image

Rastući penis

Za razliku od mesnatog penisa, rastući penis, kao što mu i samo ime govori, raste u trenucima erekcije jer u njega dospijeva mnogo krvi. Tako se ovaj tip penisa prilično uveća - može biti i višestruko veći i deblji u odnosu na svoju veličinu u opuštenom stanju. Velika većina muškaraca vlasnici su upravo ovakvog penisa - točnije, 8 od 10 muškaraca. Rastući penis prevladava u zemljama s hladnijom klimom.

Image

Koji je bolji u krevetu

Odgovor je: oba. Kad krene akcija pod plahtama, nema boljeg ili goreg penisa jer u erekciji na kraju i mesnati i rastući tip dostignu otprilike jednake dimenzije. Razlika je, dakle, samo estetske prirode, ne i funkcionalne - srećom. Osim toga, sama veličina 'njegove alatke' ionako nije presudna za dobar seks.

Image