Zabranjena ljubav

Ovo nismo očekivale: Istraživanje otkrilo tajnu maštariju čak 77 posto muškaraca

Najslađe je zabranjeno voće – da ja ovo istina dokazuje i studija koja otkiva kako velika većina muškaraca sanjari o seksu s osobom s kojom bi igrice pod plahtama bile krajnje neprimjerene

profimedia-0381492831.jpg
Foto: www.profimedia.hr

To u koga ćemo se zaljubiti ne možemo birati, a također stvar izbora nije ni to radi koga, kada i gdje će nam 'zakipiti' krv u žilama i srce zakucati brže. Isto je i kod muškaraca – iako bi im možda nekad bilo lakše da mogu uskladiti glavu i srce pa mudro izabrati za kim će poludjeti (kao i nama), ovo je potpuno van njihove moći. Dapače, vrlo često, češće nego što misliš, događa im se da objekt njihove žudnje postane osoba koja bi im po društvenim normama trebala biti tabu. Kupid se nikako ne da podmititi - u čije će srce pogoditi njegova strelica odlučuje samo on- a čini se kako ga često zabavlja igra 'van pravila'.

Image

Tako barem pokazuju nedvojbeni rezultati njemačkog istraživanja koje je napravljeno za dating platformu Parship: čak 77 posto ispitanih muškaraca fantazira o ženi koja nije njihova partnerica, ali nije ni neka slavna glumica ili pjevačica – već je to osoba koja im je na neki način zabranjena. Rezultati ovog istraživanja mogli bi te iznenaditi – blago rečeno.

Image
Foto: Unsplash

Dakle, osoba o kojoj tajna maštaju dva od tri muškarca je partnerica njihovog prijatelja - bivša ili sadašnja. Kod žena je ovaj postotak niži, o seksu s partnerom prijateljice maštalo je 'samo' 53 postao ispitanica. I sada dolazi najnevjerojatniji dio otkrića ovog istraživanja: čak polovica od muškaraca koji su priznali da maštaju o curi ili ženi prijatelja spremno je doista i prijeći u akciju – 50 posto ispitanika rado bi započelo aferu ili čak vezu s prijateljevom– bivšom ili sadašnjom djevojkom, bez obzira na prijateljeve osjećaje. Čini se kako im suosjećajnost i lojalnost baš i nisu na prvom mjestu, zar ne? Ipak, među njima ima i onih koji vraćaju nadu u pravo prijateljstvo – 16 posto ispitanika izašlo bi s bivšom curom ili suprugom prijatelja jedino ako bi za takav korak dobili prijateljev blagoslov.

Image

„Ako se dogodi da razvijemo osjećaje za bivšu partnericu našeg prijatelja, važno je s prijateljem o tome otvoreno razgovarati prije nego što se išta poduzme. Iskrenost i transparentnost su temelj svakog odnosa, bez obzira na to je li riječ o ljubavi ili prijateljstvu. Neopterećena i dugoročna veza može početi jedino ako se nitko u ovoj priči ne osjeća 'preveslano", poručuje Markus Ernst, njemački psiholog i savjetnik za partnerske odnose.