Jesi li znala?

Čvršći odnos i bolji seks? Evo zašto je ispuštanje vjetrova pred partnerom dobro za vašu vezu

Ispuštanje vjetrova pred partnerom možda nije nešto što ćeš učiniti u prvih mjesec dana veze, no kada prođete početnu fazu neugodnosti, to bi vas zapravo moglo još više zbližiti

pexels-andrea-piacquadio-3885603.jpg

Jesi li se ikada našla u situaciji poput razgovora za posao, zabave ili druženja s prijateljima, i odjednom si, bez upozorenja, ispustila vjetar? U takvoj situaciji često osjećamo sram, neugodu i poniženje zbog nečega što je, zapravo, najnormalnija i najprirodnija ljudska tjelesna funkcija.

Image
Anti-afrodizijaci

Iz njegova ugla: 10 najvećih ubojica strasti u dugim vezama

Naravno, svi se suzdržavamo i to ne radimo u javnosti ili kad smo ispred nekoga koga želimo impresionirati, posebno ako smo u novoj vezi i želimo ostaviti što bolji dojam pred partnerom. No, ispuštanje vjetrova pred partnerom može biti velika prekretnica u vašoj vezi, a brojna istraživanja potvrđuju da to zapravo može i ojačati vašu vezu, jer se većina partnera na ovaj korak odlučuje onda kada veza prijeđe iz sviđanja u ljubav.

shimmer fallback

Ispuštanje vjetrova pred partnerom u početku može biti neugodno i neprirodno, ali istraživanja pokazuju da, kada prođete tu početnu fazu neugodnosti, vaš odnos može itekako ojačati, a to može biti i dokaz da je vaša veza na duge staze - barem je to zaključak istraživanja o vezama i ispuštanju vjetrova jedno pred drugim.

Dulja i sretnija veza

"Kada ispustimo vjetar pred partnerom, to je znak da se oboje osjećamo ugodno u svojoj vezi", objašnjava obiteljski terapeut Gary Brown. Tvrdi da je veća vjerojatnost da će parovi koji prebrode početnu neugodu ispuštanja vjetrova jedno pred drugim ostati zajedno dulje, ali i živjeti zdravije. Još jedna stručnjakinja za veze, Cynthia Powell, rekla je da "kada parovi prebrode početnu neugodu ispuštanja vjetrova, pred njima je potpuno novo razdoblje otvorenosti, iskrenosti i povjerenja."

shimmer fallback

Bolji seksualni život

Također sugerira da - vjerovala ili ne - to može dovesti do boljeg seksualnog života jer ćete se oboje osjećati ugodnije u svojoj koži. "Bit će vam puno ugodnije jedno s drugim, što će rezultirati time da se u odnose upuštate s manje straha", ističe Brown.

Dakle, ako je vjerovati istraživanjima, ne bi se trebala suzdržavati pred svojim partnerom. Treba prihvatiti činjenicu da je to prirodna i neizbježna pojava koja itekako može ojačati vaš odnos, jer parovi koji ispuštaju vjetrove zajedno - ostaju zajedno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.