Ah, ti leptirići u trbuhu: kako zaljubljenost utječe na tebe?

Ljubav nas pokreće, hrani, ohrabruje, veseli i daje osjećaj da možemo apsolutno sve što poželimo. Biti zaljubljen i voljen najljepši je osjećaj na svijetu. No, kako sve zaljubljenost utječe na tvoj život?

Ah, ti leptirići u trbuhu: kako zaljubljenost utječe na tebe?

SKLONOST RIZIKU

Uz osjećaj zaljubljenosti, imaš više hrabrosti za poduzimanje raznih rizičnih poteza u životu, osobito ako su oni vezani uz osobu u koju si zaljubljena i koju želiš pored sebe.

POTREBA ZA ZAŠTITOM

Kada smo jako zaljubljeni, želimo se osjećati zaštićeno. Želiš da te partner mazi i pazi i da mu je svaki tvoj pokret važan. Osjećaj brige koju partneri imaju jedno prema drugome, kada je zaljubljenost u pitanju, je zaista beskrajna.

NEMOGUĆNOST KONCENTRACIJE

Zbog leptirića u trbuhu  zaista je teško koncentrirati se i biti fokusirana na bilo što osim osobe o kojoj neprestano razmišljaš.

SAMOUVJERENOST

Zaljubljenost ti daje veliku dozu samopouzdanja jer kad znaš da se nekome sviđaš, odmah se osjećaš ljepše i voljeno. Prekrasno je kada netko u tebi vidi samo najbolje, a to je upravo ono što ti zaljubljenost 'servira'.

VELIKA PODRŠKA

Kada se osjećaš voljeno i kada i ti svom partneru upućuješ  zaljubljen pogled, daješ mu do znanja da namti se sviđa gotovo sve što on čini. Tako mu pružaš veliku podršku(kao i on tebi), a to život čini lakšim, zanimljivijim i veselijim.

BESKRAJNA SREĆA


Formula je vrlo jednostavna. Svatko tko je barem jednom bio zaljubljen, a to mu je uzvraćeno, svjestan je koliku moć takav osjećaj daje ljudskom mozgu. Kao da si opijena ljepotom ljubavi, zaboravljaš na  sve ružno na ovome svijetu i gledaš na život kroz ružičaste naočale.