8 stvari koje možeš odmah napraviti za sretniju vezu

Izgraditi sretnu vezu lakše je nego što misliš. Samo trebaš obratiti više pažnje na sitnice, i velike stvari počet će se rješavati same od sebe

8 stvari koje možeš odmah napraviti za sretniju vezu

Možda već jesi u sretnoj vezi, no stvari uvijek mogu biti još bolje. Veze su kao biljke, ako ih redovito zalijevaš one će rasti i razvijati se, no ako ih zapostaviš vjerojatno će umrijeti. Često ne obraćamo pažnju an male stvari, a upravo su one to ''gorivo'' koje je potrebno za održavanje uspješnih odnosa.

Čak i ako nisi u sretnoj vezi nemoj odmah odustati od nje. Razmisli o tome što već sada radiš kako bi izgradila sretnu i ispunjenu zajednicu sa svojim parterom. Dobro razmisli da li i ti tvoj partner ulažete dovoljno truda u vaš odnos, i što sve možete napraviti kako bi u vašem ''vrtu'' stalno cvale ruže. 

Ovih 8 stvari pomoći će ti da u kratkom roku popraviš odnose s partnerom, ili osiguraš da vam veza još dugo ostane savršena.

Ljubite se i grlite
Primanje i davanje nježnosti jedna je od najvažnijih stvari za uspješnu vezu. Mnogo parova zaboravi na ove male znakove pažnje i privrženosti, i misle da nemaju vremena za česte i ''nepotrebne'' fizičke kontakte s partnerom. Ovdje većina veza počinje ići u krivom smjeru jer se partneri počinju osjećati hladnije jedno prema drugom i počnu se udaljavati.

Fizički kontakt je jako važan. Uslijed nježnih zagrljaja i poljubaca naše tijelo počinje pojačano lučiti oksitocin, hormon ljubavi i sreće, i tako još više veže partnere jedno uz drugo. Nemoj se zavaravati da je ljubav samo u vašoj intelektualnoj povezanosti, i počni čim prije raditi na vašim ''sretnim kemikalijama''.Skinite se s elektroničkih uređaja
Najvažnije za izgradnju kvalitetnih odnosa je vrijeme koje provodite zajedno sami. Ali zaista sami, bez svih vaših prijatelja na društvenim mrežama ili likova iz omiljenih serija. Za dobre odnose trebate uvijek biti prisutni duhom, a to se neće desiti ako konstantno visite na svojim mobitelima i računalima.

Neka vam dolasci i odlasci uvijek budu posebni događaji
Kada odlaziš i vašeg doma ujutro i vračaš se nakon posla ili bilo kojeg izlaska, nemoj mu samo reći ''bok''. Dajte si malo vremena za duže pozdrave i pokažite si da ste sretni jer se ponovo vidite , ili da jedva čekate da se ponovo vidite prilikom odlaska. Ovakve sitnice jačaju osjećaje privrženosti i sigurnosti u vezu, i jako su važne za općeniti osjećaj ljubavi među vama.Sjetite se sjetiti
Iskoristite sva svoja osjetila kako bi se prisjetili sretnih trenutaka – bilo da je to parfem tvog partnera koji te podsjeća na vaš prvi susret, ili ona savršena večera koju ste jeli na vašem prvom spoju. Mirisi, okusi i dodiri snažno su povezani s našom memorijom, i odličan su erotski trik za pokretanje osjećaja nostalgije za partnerom (što u vezama nije nimalo loša stvar).

Idite spavati u isto vrijeme
Barem kada ste u prilici. Mnogo ljudi ima naviku gledati televiziju ili raditi do kasno u noć kada njihov partner spava, no to bi moglo biti loše za vezu. Sinkronizacija odlazaka na spavanje može stvoriti veću bliskost u vezi. Poljupci za laku noć u krevetu vrlo su intimni, pa pokušajte prakticirati zajednički odlazak u krevet barem 3 puta tjedno (ako već ne možete više).Vježbajte zajedno
Barem povremeno. Ovo će ti dati bolji uvid u život tvog partnera, a i zdravo je za vezu jednako kao što je zdravo za tijelo. Vježbajući zajedno stvorit ćete veći osjećaj smislenosti i ispunjenosti veze.

Smijte se
Zajednički smijeh ključ je uspješne veze. Ovo ne znači da se moraš forsirati na pričanje viceva ili se nasmijati svakoj ''lošoj'' fori tvog partnera. Smijati se možete bilo čemu, od nekog smiješnog filma, do zabavnog videa na YouTube-u. Stvaranje nekih internih fora također će ojačati vaš odnos.
Iznenadi ga s neočekivanom porukom
Iskoristi svoje vrijeme na mobitelu ili računalu za uveseljavanje svog partnera. Mnogi parovi razviju naviku dopisivanja samo kada si trebaju prenijeti neku važnu poruku, no svaka tvoja spontana dosjetka, šala ili jednostavno ''volim te'' sigurno će razveseliti tvog partnera i navesti ga da jedna čeka vaš susret.