7 znakova koji (prilično točno) otkrivaju da veza neće uspjeti

Nemoj ignorirati probleme! Budi iskrena prema sebi i na vrijeme prepoznaj kada je vrijeme da se zavijek pozdraviš s njim!

7 znakova koji (prilično točno) otkrivaju da veza neće uspjeti

Kada si "friško" zaljubljena i nosiš ružičaste naočale kroz koje sve izgleda savršeno, mali (i ne tako mali) problemi lako se ignoriraju. Međutim, ako nastaviš ignorirati ove probleme oni mogu narasti i postati uzrokom prekida. Nijedna veza nije savršena - jer smo mi nesavršena bića. I iako se mnoge veze raspadnu, mnoge od njih možda se ne bi trebale. Najčešće postoje načini kako spasiti vezu, stalno je poboljšavati i jačati.

Samo moram te upozoriti...moraš biti iskrena (općenito i prema samoj sebi) dok čitaš ovo. Priznaj si neke stvari i znaj neke situacije prepoznati - kako bi mogla na vrijeme reagirati, ako ti ili tvoj partner radite ove greške...

Ovo je sedam znakova koji ti mogu pokazati da vaša veza neće opstati:

1. U kontaktu s bivšom/bivšim

Često se dogodi da neka od nas upozna muškarca koji nije u vezi, ali ne može preboljeti prošlost i bivšu. Ako i tvoj spada u tu kategoriju možeš primijetiti uznemirujuće ponašanje: ime njegove bivše se često pojavljuje u vašim razgovorima; možda se redovito čuju telefonom ili potajno sastaju, često se svađaju te među njima postoji još mnogo neriješenih bolnih situacija. Ti sada možeš misliti da će sve biti bolje, ako ga samo budeš voljela dovoljno.

U stvarnosti, potrebne su godine kako bi slomljeno srce sasvim zacijelilo; a ponekad nikada ne zacijeli. Dok se tješiš time da je on tu sad s tobom, upamti da je to samo njegovo tijelo, a srce pripada bivšoj djevojci. Jesi li spremna čekati tjednima, mjesecima, godinama, bez garancije da će te ikada voljeti onako kako ti želiš i zaslužuješ? Predlažem ti da ne gubiš vrijeme dok se on rješava svojih duhova iz prošlosti. Isto vrijedi i ako ti još uvijek voliš svog bivšeg.

2. Veze iz očaja

Neke su slobodne osobe vrlo spremne za vezu. Ta spremnost za obavezom se ispoljava kao očaj i tjeskoban strah – hoćeš li ikad naći nekog? S biološkim satom koji ti otkucava u jednoj ruci i srcem u drugoj, vežeš se za prvu osobu koja pokaže bilo kakav interes.

Iako ta osoba koja se interesira za tebe nema nijednu od osobina koju želiš, očajnički se trudiš da ta veza uspije. Ili se opet iznova upuštaš u strastvene veze s ljudima koji su ti emocionalno, mentalno i fizički nedostupni (npr. oženjeni, internet veze na daljinu, muškarci s porocima, oni kojima je posao na prvom mjestu i nemaju vremena za tebe ili seksualne veze s „prijateljima“ nakon kojih se osjećaš iskorišteno i usamljeno). Tvoji prijatelji i obitelj se čude što ti vidiš na tim tipovima, a i zapravo nemaš bolju obrane od „srce odabire koga ćete voljeti“. Iako nije zapravo tako.

3. Nerealna očekivanja savršenstva

Svaki put kad izrečeš rečenicu koja počinje s „Trebao bi“, prosuđuješ svog partnera i smatraš se superiornijom. A kad kažeš „Zašto ne bi“, izražavaš svoje neodobravanje. Time pokušavaš PROMIJENITI nekog. Kad se troši energija na to da pokušavaš promijeniti partnera u ono što ti smatraš kakav bi trebao biti, to ukazuje na probleme. Imaj na umu da ni ti nisi savršena, pa zašto inzistirati na tome da netko drugi to bude?

Prava ljubav se gradi na temeljima ljubavi, prihvaćanja i zajedništva. Pa ipak, neusklađena seksualna uvjerenja, stil života i slično, mogu uzrokovati probleme u vezi. Ako postoje takve velike razlike u vrijednostima, uvjerenjima ili životnim stilovima zbog kojih smatraš da izbori tvog partnera nisu dobri, problem nije u njemu, već u tebi.

4. Ljubomora, opsesivno i uvredljivo ponašanje, nametanje kontrole

Zlostavljanje može biti podmuklo i ne može se jednostavno uočiti jer može biti i psihološko. Fizičko je lakše uočiti jer obično zlostavljana osoba ima modrice, ogrebotine i narušeno samopouzdanje. Naguravanje, uvredljivi nadimci, štipanje, udaranje ili drugi oblik tjelesnog zlostavljanja su nasilne taktike zastrašivanja. Osim toga može se raditi i o prijetnjama da će se uništiti neka tvoja imovina, izljevi bijesa i ljubomore zbog kojih moraš jako paziti što radiš.

Uvredljive ili obeshrabrujuće riječi znak su psihološkog zlostavljanja. I naravno, nakon tih riječi tvom je partneru žao, obećava da to više neće ponoviti... sve do sljedećeg puta. Partneru daj SAMO JEDNU priliku. Ako te on fizički napadne, ili te iz bilo kojeg razloga strah od ozljeđivanja, ili te vrijeđa, pa makar i samo jednom, okončaj odmah takvu vezu prije nego što postane prekasno. Stvari s vremenom mogu postati samo gore!

5. Ne možeš podnijeti njegove prijatelje, obitelj ili djecu

Ako vam je u planu vjenčanje, on postaje dio tvoje obitelji, a ti ćeš postati dio njegove. Ako u toku "hodanja" ne možete združiti vaše bliske prijatelje i članove obitelji s partnerovim, tada je moguće da vas očekuju problemi i konflikti. Nije razumno očekivati od partnera da se prestane družiti s prijateljima ili zaboravi svoju obitelj isto kao što to niti ti ne bi htjela.
Imaj na umu da je krv gušća od vode. Mrziš li njegove prijatelje i obitelj, a oni su toga svjesni, mogli bi se urotiti protiv tebe, pa bi ti mogla biti ta koja će izvisiti.

6. Previše daješ

Kad voliš nekog nauštrb ljubavi prema samoj sebi, loše ti se piše. Vrlo je bitno biti uviđavan, no ne kad to znači da moraš riskirati vlastitu sigurnost, financijsku stabilnost ili zdravlje! Daješ previše ako zanemaruješ voljene prijatelje i obitelj, svoje hobije i interese, zbog partnerovih negativnih komentara.

Tvoj se svijet smanjuje ako u centar interesa staviš samo partnerovo zadovoljstvo, a sebe zanemaruješ. Ljubav ne može rasti bez poštovanja. Zauzmi se za sebe: traži pravednost i jednakost kako u davanju, tako i u primanju! Nema izgovora. Svi koji uđu u tvoj život, a nisu zreli i odgovorni - izbaci ih!

7. Čvrsti dokazi o laganju

Iskrenost i povjerenje su srž svake dugoročne veze. Laganje, pretvaranje i izostavljanje činjenica narušava povjerenje. Lažljivci imaju ozbiljnu manu i nikad se neće promijeniti. Zapitaj se što to partner skriva od tebe i zašto?

Svatko tko ne želi reći istinu o sebi, svojim uvjerenjima ili ponašanju, boji se razotkrivanja, što znači da nikad nećete biti intimni. Uloviš li partnera u laži i osjećaš da mu nikada više nećeš moći vjerovati, zašto ostati u takvoj vezi?
  Ignoriranje ovih 7 znakova neće riješiti problem. Tvoj partner je takav kakav je. Tebi je cilj da pronađeš nekog s kim možeš podijeliti svoju dušu, srce i život. Realistično procijeni svakog partnera kojeg upoznaš, sve dok ne pronađeš ono što si tražila, ono što ti odgovara i što zaista zaslužuješ!